6 Ağustos 2009 Perşembe

Vintage Broşum...




Sonunda bi vintage imal ettim galiba...Gerilim oluyorum bu sıfata aslında : "vintage". Eskiden kalma anlamında kullanılıyormuş,madem neden antika falan denmiyor ki.
Neyse, ben de annemin 70 lerden kalma broşuna siyah kurdela ekleyerekten kazandırdığım yeni formunu modaya uyup vintage broş diye sunayım dedim size.Herkesin vintage si var da benim ki kel mi hesabı :)Beyaz yada siyah kıyafetlerle kullanabilceğim hoş bi takı oldu.Şimdi birazdan gidip bakıcam annemin çekmecelerini karıştırıcam kıyıda köşede sıkışmış vintage si kalmış mı diye.Babamın vintage saati falan varsa ertesi gün yeni formuyla bloğuma düşer merak etmeyin :)

Bu arada canım arkadaşım Eda'nın bi yazsısında vintage den bahsederken "yakında buzdolabında kokuşmuş pastırma vintagesi yaparlarsa şaşırmam" diye bi dokundurması vardı ki beni çok güldürmüştü :)

İşte böyle şekerler sevgiler herkese...

4 yorum:

  1. çok şık olmuş bende pek sevmiyorum türkçe kelimeler bitmiş gibi yabancı kelimeler kullanılmasını yadırgamıyor değilim.

    bu haliylede değerlendirilmesi annenizide çok mutlu etmiştir umarım

    YanıtlaSil
  2. hoş olmuş, ellerine sağlık.
    güle güle kullan bu "vintage" broşunu ;)

    YanıtlaSil
  3. Tam sabah kahvemizi aldık, ayıptır söylemesi havuz başına geçtik :) dövme beni, iki dakika bir bakıp çıkayım dedim.. O da ne hatun ne yapmış acep derken aa ne şık dedim ve okurken bu deliyi de yazdığını gördüm :)

    He valla bacım ya, pastırma işte :)

    Biride demiş ki bana bu kelimeye ikinci el deseymişiz!!! Ba baabab

    Cevabım aynen şu:)

    2 EL DENİLEMEZ :)

    Çünkü bence bir eşyanın vintage olabilmesi için hem ikinci el, hem eski (dün alınıp bugün satılan bir eşya da ikinci eldir ama eski değildir)

    hem de klasikleşmiş çizgilere/tasarıma sahip olması gerekir.

    O yüzden de dilimizde vintage kelimesinin karşılığı yok, ikinci el demek yanlış olur.

    Ellerine sağlık kuzum davetlerde takarsın işte muck, pazartesi kısmetse geliyorum evime.

    YanıtlaSil
  4. Ayliz,çok teşekkürler değilmi ama vintagedir gidiyor,bu arada annem de çok sevdi yeni halini,sevgiler canım...

    Seyhan,beğenmene sevindim canım...

    Edacım,pastırma mevzundan sonra vintage ile ilgili bişeyler yazmalıyım demiştim,bahsetmişken adını zikretmeden geçermiyim kuşum.Napcaz,madem tam karşılığı yok alışcaz vintage olayına biz de :) E bitsin senin de şu tatilin dön artık be şeker.Sevgiler canımcım...

    YanıtlaSil

Sen de yaz bişeyler...