7 Şubat 2014 Cuma

Bir Nietzsche niye ağlar ?


Okumaya hız verdiğim dönemler... 

Bu kitabı bir arkadaşım hediye etmişti. 

Bi bakalım Nietzsche neden ağlarmış diye aldım elime ...

Kitapta,  Dr. Breuer'in  bir felsefeci olan Nietzsche ile başlattığı hayali tedavi süreci konu edilmiş. Birbirine ilişkilendirilmiş onca diyaloğun içinde aynı zamanda "kadın, erkek, kadın-erkek ilişkileri, zaaflar,özgüven" v.s. bir çok etiketin yeniden tanımlanmasına da şahit oluyorsunuz. Diğer yandan asıl ilginç olan, tedavi maksadıyla seanslara başlayan tarafların süreç sonunda tam bir rol değişimine uğramaları ... Doktorun Nietzsche , Nietzsche 'nin de doktor kimliğine bürünüp tedavinin akışını tersine çevirmiş olmaları yani. Böylece Doktor Breuer de bazı sıkıntılarından kurtulmuş oluyor. Tabi tüm bunların kurgu olduğunu kitabın sonunda öğreniyorsunuz... 

On üzerinden yedi verdiğim bu kitabı bir boş vaktinizde okumanızı önerebilirim...

Evet bunlar ciddi hanım hanımcık bir yazar hatun  Bilge'nin yorumlarıydı , diğer Bilge'nin yorumları ise altta tabi  :)


Nietzsche dostum  , 

o 1 kilo 250 gram bıyıkla hangi kadının ilgisini çekebileceğini düşünüyodun ki sen  ?

Bi de,  yok tanrı yoktur , yok ben peygamber kıvamında bişeyim tripleriyle zaten ayağın kaymış en baştan...Kim nasıl güvensin sana ? 

İnsanlara kalbini açmayı da zayıflık olarak nitelendirmişsin  satır arasında bak  o da dikkatimden kaçmadı ...

İşte böyle sonunda kızlar gibi ağlarsın annem ya ...


Neyse siz Nietzsche 'ye aldırmayın dostlar , ağlar ağlar susar o ... 

Ve sevgiler olsun hepinize :)


7 yorum:

  1. Bilmukabele... hani tam safak vakti, gunes dogarken kulagimda huzunlu birseyler filan... attigim kahkahayla son buldu hepsi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin değiminizle işte o kahkahanın "müsebbibi"olmak Osman Bey , işte o kahkahanın müsebbibi... O güzel bir şey biliyor musunuz efendim ? :))

      Sil
    2. evet, güzel birşey olsa gerek... şu dönemde dahi, insanların yüzünde güller açsın diye uğraşanların olduğunu bilmek de, bir o kadar güzel birşey biliyor musunuz efendim...

      Sil
  2. Sabah sabah hoş bir kitap tanıtımı okudum, teşekkürler Bilge :) Diğer Bilgeye de sevgiler, güldürdü beni ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer Bilge sevinir ki buna Mukaddes'cim :)) O'nu ihmal etmeyen arkadaşlarımın kalbimdeki yeri daimdir bak o da bir dipçik not olsun kii :)) Sevgiler benden canım :)

      Sil
  3. bilgecim selam öncelikle yazıp da yazın gitti mi kaldı mı bilememek kötü oluyor burada önceki yazı yarım yamalakken sayfa yenilendi. neyse altta ki yorumlar süper olmuş :) bu kitabı severim yazarını severim genel olarak akıl oyunlarını severim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili elma kurdu , vazgeçmeyip yeniden yorum yazdığın için çok teşekkürler :)) akıl oyunlarını seviyoruz vesselam evett :)) beğenilere teşekkürler ve her zaman beklerim kahveye :))

      Sil

Sen de yaz bişeyler...