15 Eylül 2009 Salı

Bayram Tatlısı



Ramazanın bitmesine çok az kaldı...Bayram kapıda sayılır,mutfak konusunda içimi dökmüştüm sizlere ama benim bile kolaylıkla yapabildiğim bi tatlı tarifi var ki bayramda bunu yapıcam annemler için.Zira eşim bayıldı en son yaptığımda.Ben ne kadar kötüysem yemek yapmakda eşim de o kadar gurme takılır yani :) Öyle ki mutfakta bişeyler hazırlıyosa eğer o denli özenir ki kavrulan soğanın psikolojisini dahi düşünecek sanırım bazen :))

Geçenlerde yapmıştım bu tatlıyı ve sizinle paylaşmak için fotoladım.Bu tatlıyı diğerlerinden ayıran en başlıca özlellikler şunlar :


*Yumurta yok (ben tatlıda yumurta kokusundan nefret ediyorum,bu yüzden bu tatlı çok hafif )


*Tepsiyi yağlamakla uğraşmıyorsunuz,pişireceğiniz tepsi üstüne unu irmiği v.s. koyup sütle karıştırıyosunuz.fırına sürüyosunuz bitti :) Bu detay beni fethetmişti de tarifi o yüzden almıştım hemen :))


Kolay Revani

2 bardak süt
2 bardak şeker
1 bardak un
4 bardak irmik
1 kaşık soda

Şerbeti için:

5 bardak şeker
4 bardak su
1/2 limon suyu

Yapılışı:

Pişireceğiniz tepsi üzerinde unu irmiği şekeri ve sodayı (soda yoksa kabartma tozu da olur ben yaptım oldu) karıştırıyorsunuz ortasını açıp sütü ilave ediyorsunuz ,tepsiye yayıyorsunuz."Aaa..yapışmaz mı ayol içinde de yağ yok"diyen arkadaşlar yapışmıyoooor merak etmeyin,don't panic ! Ben yaptım diyorum size.Altı yeterince kızarsın yeter.

Şerbeti de; tatlı soğuk,şerbet ılıkken ilave ediliyor,üzerine ceviz,hindistan cevizi,antep fıstığı hatta dondurma ile servis edilebilir .Ben sade tercih ettim,resimde ortada görülen çiçek tamamen dekor amaçlı...

Afiyet bal şeker olsun canlar...Amanda aman bayram tatlısı tarifleri de mi yazar olmuşum ben,tuzlayım da kokmayayım bari,he he :))

Sevgiler herkesee !! Görüşemessek te iyi bayramlar olsun,yolculuk yapacaklar da emniyet kemerciklerini taksınlar münkünse ve yavaş gitsinler,varacakları yer kaçmıyor,kazalar ülkemizden uzak olsun inş.

Ben gittimm ...

6 yorum:

  1. Ne şeker bir anlatım,insanın hemen mutfağa girip yapası geliyor.

    YanıtlaSil
  2. Sevilcim senin şekerliğindir be canım,bugün içim kıpır kıpır da ondan,tatlıyı da gerçekten dene bak canım,çok hafif çok güzel oluyor...

    YanıtlaSil
  3. Şimdiden bereketi ve huzuru ile güzel bir bayram dilerim eski dostuma, Revani'yi mi yesem seni mi bilemedim bir yardım et ey kulum hahah

    YanıtlaSil
  4. Direktörcüm benimmmm biraz tatlıdan biraz benden ye cicimmm,bekliyorum yeter ki gell şeker hahahaa...Öpücüklere boğmuştum az önce sana yazdığım yorumla şimdi de son kalanları gönderiyorum ! Muck,muck !!

    YanıtlaSil
  5. ayyy revanıye bayılırım istiyorummm:)

    YanıtlaSil
  6. Prensesçim,paket yapalım gönderelim şekercim,ama yolda baya mı deforme olur herhalde,çok güzel oluyor ama dene bak,sevgilerr :)

    YanıtlaSil

Sen de yaz bişeyler...