30 Temmuz 2012 Pazartesi

Slumdog millionaire

Bugünlerde hayatımı bir kaç kelime ifade edebilir diye düşünüyorum. Nedir onlar ?
Kitap, oruç, sinema ve de su :) Su konusunda genişce bir ortak tabanımız var değil mi dostlar ? Gerçekten yaz aylarına denk gelen Ramazan günleriyle birlikte ne kadar da büyük bir vazgeçilmez olduğunu yeniden hatırlıyoruz H2O mucizesinin. Geçtiğimiz günlerde okuduğum bir makale tamamen yanıcı olan Hidrojen ve Oksijen moleküllerinin bizler için hayat kurtarıcı bir serinleticiyi meydana getirmesine dikkat çekiyordu ki gerçekten çok ilginç. Neyse lafı çok uzattığımı farkettiğim şu iftar saati sonrası H2O keyfimi icra ederken herkes gibi sizlere geçtiğimiz günlerde izlediğim filmleri anlatacağım.Tabi ki yine keyifle ;)

Cesaret konusunda çok pis gaz veren bir macera aksiyon filmiydi bu.Açlık oyunları. Herkes beğeniyle izlediğini yazıp çizmişti , gerçekten ben de çok beğendim. İzlemeyen varsa hala hararetle öneririm , hemen izlesin , hiç vakit kaybetmesin ! :)
Katniss olmak,ne kadar zor ama ne kadar da muhteşem hissettirirdi kimbilir ...



Hikaye gerçek hayattan alıntı diye aklımda kalmış. O heyecanla izledim sonuna kadar. Filmin adı, Milyoner . Temasına hakim olan sadakate, azime ve özgüvene hayran ola ola izledim.Sonunda öğrendimki yokmuş böyle bir hikaye :) Ama film yine de muhteşem , öykü ve kurgulama çok hoş. İzlemeyenler alsın listesine bunu da :)
Bu filmin afişini ilk gördüğümde hemen "geçiniz" dedim. Vakit kaybı olduğu o kadar belliydi ki , kaybedemem vaktimi diye geçirdim içimden. Sonra afişte Çağan Irmak ismini gördüm ve de tabi ki anında çark ettim :) Ne var ki bir kaç hoş detay dışında ilk intibamı boşa çıkarmayan bir iş olduğunu anladım film sonunda. Ahtapot sahnesi dışında Çağan'a hayranlığımın perçinlendiği bir an olmadı film boyunca. Neyse zaten yeterince hayranlık söz konusu Çağan için şu yaşta , fazlası göz çıkarırdı belki de :) Çok tavsiye edemeyeceğim bu filmi dostlar o kadarını söyleyeyim ...

Dediğim gibi günler sinema kitap ramazan vesair etiketlere dolanmış vaziyette akıp gidiyor ve her şey rutininde benim cephede. Peki ya sizde ?

Sevgiler herkese :)

8 yorum:

  1. Suyun önemi cok baska, yaz aylarinda Ramazan olmasinin da güzelliklerinden biri bu sanirim, suyu daha da degerli kiliyor.
    Önerdigin filmlerden Milyoneri izledim ve bende begendim ;)
    Aclik Oyunlari'nin kitabi öneriliyordu almamistim henüz, bu da filmi demek, izlemedim...Epeydir sinema filmi izlemedigimi farkettim simdi :P

    Sevgiler, keyiflerin bol olsun ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımcım evet Ramazan la birlikte o kadar çok güzel şeyin farkına varıyoruz ki tamamen moral bulma ayı olarak nitelemek lazım bu günleri.

      Açlık oyunları için vakit ayır kendine beğeneceksin öpüldün :)

      Sil
  2. Ben en baştaki listeye bir de 'uyku' yu ekleyeceğim. Zira gece geç saat yatıp sahura kalkıp tekrar yatıp sabahın köründe işe gitmek yaz ramazanlarında çok bezdirici oluyor.

    Açlık Oyunlarını beğendin mi sahiden? Ben çok çok beğenmedim. Bak;
    http://sirinanne.blogspot.com/2012/07/aclk-oyunlar.html

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anncik çalışan tüm kardeşlerimize Allah kolaylık versin. Uyku da gerçekten muhteşem lezzetlerden biri bana göre de :)
      Açlık oyunlarını beğenmedin mii ? Nedenmiş ama ? dur bakayım bi :))

      Sil
  3. sulomdog güzeldi...su su

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah canım yaa :)) Şurda iftara ne kaldıı ;))

      Sil
  4. açlık oyunlarının kitabına direndiğim gibi direniyorum filmlerine hadi bakalım nereye kdr dayanacağım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çekik gözlü kardeşlerin aleminden kafanı kaldırsan bi sen böyle gerçek yapıtlara da ilgi duyarsın daa neysee :))) Çok mu yüklendim acep ? :P

      Sil

Sen de yaz bişeyler...