14 Haziran 2011 Salı

Yapamadı mı Tazekahve ?

Nette dolaşırken bu tarif gözüme takıldığında hemen sayfayı kapatmak yerine okumak istedim.Bi kaç dakka sonra kendime şöyle dedim : "Bilge işte yine uğraşmayacağın bi iş için dakikalarını harcamaktasın şu an.Bi söylesene ne zaman fincanda kek yapacaksın ki ?" Sonra diğer ses, "bıdı bıdıyı bırak ta not al not" dedi biraz asabice ... :)

Geçenlerde çaya çağırdığım arkime "gelirken çayın yanına bişeyler al da gel ! " demeyi unutunca ben.... :)) bu akılsızlığımı bişeyler yapmaya kalkışarak gidermek durumunda kaldım :/
Aaa ne ayıp hem misafir çağırıp hem de ikramı misafire getirtiyorsun demek Tazekahve !
Ya biliyoruz ayıp ama ben anlatırken arkim atıştırmayı seviyor.Sinemada patlamış mısır olayı gibi düşünün...Hem sorun bakalım,sinema bileti ücreti almışmıyım hiç ? Asla yapmam,etik olmaz :)
Kekin pişip pişmediği konusunda polemikler,tartışmalar,sürtüşmeler derken pişti pişti deyip alıverdim ocaktan.Arkim ısrarla daha pişmesi gerekiyordu dedi durdu...O gün asla kabul etmedim de sanırım haklıydı hatun ya :))

Bilenler bilir bu kekin gerçek tarifi aslında kakaolu...neden kakao kullanıldığını çok iyi anladım pişince: mesele şudur ki kek fırında pişmediği için üstü kızaramıyor ne kadar pişse de.Hatta bu yüzden pişip pişmediği konusunda polemik yaşıyorsunuz arkadaşınızla.Ama sağlam kankaysanız küsüşmüyorsunuz neyse ki :) Konuyu dağıtmazsak , kakao rengi kamufle ettiği için mutlaka kullanılmalı bu tarfite...bu da siz değerli sanal çıtırlarıma dipçik notumdur,kıymetlidir,itinayla saklayınız :P


Vedee ahanda tarifin kendisi : (Fincan Kek)


1 yumurta

1 çay bardağı süt

1,5 çay bardağı şeker

2 çay bardağı un

2 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu


Malzemeler karıştırılıp 6 tane (yağlanmış)nescafe fincanına paylaştırılır.Büyükçe bi tencereye yerleştirilen fincanların ardından tencereye fincanların yarısına gelmeden su konur.Pişme esnasında tencerenin kapağına temiz bi havlu koyarsanız fincanların içine buhar suyunun damlamasına engel olursunuz.Tenceredeki su kaynadıktan sonra 20 dk. daha pişirip ocaktan alın.Yanınızda bi arki varsa pişip pişmediği konusunda hararetli bi tartışma olursa arkinizi Allaha havale edip 10 dk. daha ocakta bekletiverin,gönlü olsun garibin :P


Kek tarifini okurken konuşan içimdeki ilk ses sana diyorum şimdi ! Ne oldu ? Yapamadı mı Tazekahve ? :))


Afiyetler olsun,sevgiyle tüketilsin dostlarım...

20 yorum:

  1. misafire hediye ısmarlamak ,çorumdaki altın günlerini hatırlattı.orada herkes altını evsahibine veriyor,sonra da köşebaşındaki lahmacuncudan yiyeceğini sipariş ediyor,kendi ödemek şartıyla tabii.

    YanıtlaSil
  2. vayyyy becerikli hatun :)

    hamurişini bıraktım bir aydır erik yiyorum :)

    ülkü

    YanıtlaSil
  3. yapmayacağımı biliyorum ama malzemelere kadar okudum. :)

    YanıtlaSil
  4. Taze kahvem bende kakaosuz yaptım ama çok da güzel pişmişti canım bu keki pişirirken detaylar çok önemli pişirme süresi malzemeleri herşeyi işte yani kamufle için kakaoya gerek yok bloğuma bakabilirsin canım bende Cahide den almıştım tarifi nefis yumuşacık birkek oldu
    eline sağlık seninde
    sevgiler yeni adresime de beklerim:)
    www.papatyasef.com

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten de güzel görünüyor. Ben de isterim canım en kısa zamanda zaten yaptığın kurabiyelerinin tadı damağımda kaldı :).
    Elinin değdiği herşey güzel oluyor.Kendi güzel yüreği güzel dost.
    Allah'a emanet ol.Can dostum...

    YanıtlaSil
  6. Güzel görünüyor ellerine sağlık canım.Belki bir beş dakika daha dursa:))))Şaka şaka:))

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık ben ilk kakaolusunun tarifi ile deneyip merakımdan sadesi nasıl olacak deyip onuda denemiştim:))pişmemiş görünsede oda çok güzel.
    Ben içine limon,portakal kabuğu rendeleyip çok az cevizde serpmiştim:)
    bir sonrakinde denersin.

    sevgiler canımmm

    YanıtlaSil
  8. Amaan kek de yaparmıış, ellerine sağlık canım, pişmiştir o ya, sen yaparsında pişmez mi hiç, şimdilik tarif notu falan almıyorum, ilerde yapma düşüncesi olursa blog blog gezer bulurum artık :p

    Öperim.

    YanıtlaSil
  9. bir tarif bu kadarmı güzel verilir.
    kocaman bir tebessümle okudum.
    bu gününüz dünden daha güzel olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. neval,

    Çorum da Alman usulüne sarmış demek kanka,bilmiyorduk bak öğrendik :))Bi gün yolumuz düşerse tedarikli gitmek gerek demek:)Öpüyorum sevgiler canımcım :)

    Ülkü,

    yaa ne sandın canımcımm :)) eriği ben yemek sonrası ve yemek öncesi tüketiyorum sölemesi ayıp :D Öpüyorum şekercim :)

    FD,

    Sen de içindeki sese yenik düştün demek :) Bloğumla ilgili bu tavrını devam ettirebilir misin lütfen ! Sevgiler Fd :)

    Papatya,

    Canımcım bakıcam bloğundan hemen.Bu arada yeni adresi de kaydedeyim senin.Hatırlattığın iyi oldu :) Ahhh sizlerin beni okuduğunuzu unutuyorum da mutfak konusunda esip yağıyorum ben böle işte arada.Neyse ki arada oluyo bu :D Öpüldün canımcım !

    Elif,

    Yaparım tabi inş. canım :) Yaa ağzının tadını biliyosun sen dostum.Tabi yemiştin lezzetli kurabiyelerimi şimdi de unutamıyosun dimi.Eee herkes benim gibi yapamaz tabi sen de haklısın :DKurabiye de yapıcam yediricem bigün sen hiç üzülme :P Sen de Allaha emanetsin dostum :)

    İkiz Annesi,

    Canımcım çok sağol,yaparken yanımda olan arkim de böyle nazik nazik başlayıp sonunda üslubunu baya bi sert yapmıştı :D Ona benzettim senin de deyişini.Neyse ki şaka :D Öptüm canımcım :)

    Örgüçantam,

    Sağol ablacım,evet içine bi şeyler koymayı düşünmüştüm ben de ama önce bi yapabilir miyim onu görmek istedim.Bi dahakine denerim ama.Demek sade de yapılıyomuş.Papatyacık ta söyledi , öğrenmiş oldum .Ahh fincanda kek kimm ben kimmm ama öğreniyoruz işte be ablacık :)) Çook öptüm sevgiler :))

    Derkenar,

    Ya işte böyle gürültücü teneke hallerim dışında da marifetlerim olabiliyor zaman zaman.Gerçi yüzde yüzlük başarılar değil de gayret ediyoruz yine de işte canımcım :))Aman zaten alma bi not dünyası içine gömülüyosun da içinden çıkamıyosun sonra.Ne zaman yapmak istedin o zaman bakarsın kaydedersin :)) Öpüldün şekercim :))

    Onlaruyurken,

    Bi yorum da bu kadar mı güzel yazılır.İnş. hepimizin günleri için amin diyelim.Sevgiler benden canım dostum :))

    YanıtlaSil
  11. kakao biraz daha hamuru yoğunlaştırıyor o yüzden içinin çiğ kalmamasına imkan sağlıyor sanırım

    afiyet olsun bende tarifi aldım :)

    YanıtlaSil
  12. Nilgün,

    kakaosuz denemek büyük cesaretmiş bunu da anladım şimdi ;) Çok sağol canım ya bi püf noktası daha öğrendik sayende :) sana da afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  13. Merhaba canım kek şahane bende deneyeceğim en kısa zamanda. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. Öznur,

    Canımcım teşekkürler , mutlaka denemelisin.Sevgiler benden :)

    YanıtlaSil
  15. yap yaz e mi sen!
    insan bi davet eder küstüm .)

    YanıtlaSil
  16. Direktörcüm,

    Kuşummm davet etmez miyim seni bennn.Ama biraz daha alengirli bişeyler yaptığım zaman davet edeyim bak olur mu.Ağzına portakal tıkıştırılmış ördek felan yapınca yanee :P Öpüldün kurabiyecik !

    YanıtlaSil
  17. M.ÖZKUL/ALMANYA17 Haziran 2011 12:52

    YORUM SOHBETLERİNİZ ÇOK GÜZELLLLLL :)

    YanıtlaSil
  18. M.ÖZKUL,

    Teşekkür ederimm her zaman beklerim yorumlarınızla birlikte :) Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  19. ellerine sağlık, değişik olmuş ve de gayet hoş..

    YanıtlaSil
  20. Nalan,

    canımcım çok sağol dene sen de inş. :)

    YanıtlaSil

Sen de yaz bişeyler...