22 Temmuz 2010 Perşembe

Antalya Antalya !!

Uzun yıllar tatsız nedenlerle gidemediğim Antalyada yaşayan abiciğin evine geçtiğimiz haftasonu teşrif edebildim efendim.Çok çok özlemişim onları...Abim sabah otogarda beni karşılayınca sarıldım ona sıkı sıkı ve aç karnına çay içme teklifini bile geri çeviremedim O nu kırmamak için :) Abicik ,evet o sabah o çay midemi bulandırmıştı ama seninle paylaştığım herşey gibi mutlu etmişti beni yine de :)

Yediğim içtiğim kendimin, gezip gördüklerim de işte altta !

Antalya denince H2O suz olur mu değil mi?Bu havuz,abimlerin balkonundan görünen manzara.Her akşam havuz başında yemek olayı bizimkiler için fantazi değil yani,vay be :))
Biliyomuydunuz Antalya'yı keşfeden bi adam olduğunu.İşte şu yarı giyinik heykel Attalıa bu amcamızmış.Ben bu haftasonu öğrendim :) Heykelin önünde uzun bi açıklama var ama buraya detay yazmıyorum.Vikipedia yı açın bakın şekerler ...

Bu da meşhur Kaleiçi çarşısına inerken sizi karşılayan tarihi saat.Bizimkiler beni çekiştirirken acele bi kare almayı başardım :)


Bu abimiz de hayran kaldığım cam ustalarından biri.O, işini yaparken kimseyle göz kontağı bile kurmayıp konsantre oluyor,hatta alnındaki ter damlacıklarını bile yanındaki arkadaşları siliyor.Bizzat şahit oldum :)
Gürültüden "Harikasın !" dediğimi duymadın abicik ama yaptığın iş ince bi ruhun ürünü olabilir sadece.Gerçekten harikasın ....

Sonuçlardan biri...

Ve bi başkası...
Msn imin iletisinde "Bi kaç yüzyıl öncesi belki..." yazıyor bugünlerde.Neden diye soran bi arkadaşıma; çünkü saflık,temizlik,emek ve mutluluk o dönemlerdeymiş.O yıllarda mutlu olmak daha kolay olurdu belki diye açıkladım bunu.Şimdi bi kaç yüz yıl öncesine ait bu kapıya baktığınızda tamamen el emeğini,insan izini görüyorsunuz.Sanatın ve inceliğin somutlaştığını hissediyorsunuz.Haksızmıyım...Eski yapılar Tazekahveyi sarsar.Burda da anlatmıştım.Kaleiçindeki bu eski kapıyı kare yapmasa olmazdı tabiki de :))

Kaleiçinden bu kadar şekerler...Pazar günü götürüldüğüm Düden şelalesine ait paylaşımlar "az sonra " kıvamında hazır bekleyen diğer postumda :))
Hepinizi çok sevdiğimi sölemişmiydim ? Ne hayır mı...Olur mu canım bayılıyorum şahsen :))
Öpücükler şekerler !

10 yorum:

  1. OH OHH.. ne güzel zamanlar gecmis.. masallah... su cam sanatına ben de bayılıyorum ya.. elime dokunmaya korkuyorum ben.. adamlar neler yaratıyo....

    YanıtlaSil
  2. Adaşımm ,

    Harika bi gezi oldu...Cam sanatı müthiş gerçekten,insan izlemeye doyamıyor.Öpüldün :))

    YanıtlaSil
  3. Esselamü aleyküm..

    Ve Taze Kahve KPSS'yi atlattıktan sonra tura çıkar, yer-içer, gezer-eğlenir.. Fotoğraflar çeker, insan içine karışır :))

    Çok güzel görüntüler canım, özellikle cam ustasının maharetlerine bayıldım, büyük emek, takdire şayan..

    Tam gaz devam gezmeye :) İyi eğlenceler :*

    YanıtlaSil
  4. sen git gez sonrada bize sizi seviyorum de olmazzz :) istanbula gelmeden olmazz en azından :)

    cam ustaları şahaneler ya!
    havzuda keza aynı derecede hatta daha fazla cezbetti beni :)

    unutma bebişim bizi ;)

    YanıtlaSil
  5. Derkenar,

    Evet canım Tazekahve sosyalleşmeye başladı.Özlemiş özlemiş hem de çok :))

    Denizli de planlar arasında biliyomusun şeker ve Derkenar la bi buluşma olasıdır yani.Derkenar telini mail atarsa Tazekahveye eğer :))

    YanıtlaSil
  6. Seyhan,

    Sorma şu içimdeki İstanbul yarasını.Gidemedimm,Eminönünde balık ekmek yiyemedim.Seyhan hatunun cismini dünya gözüyle göremedim...İstanbul yarasıyla bağlantılı başlıklar bunlar :))

    Gelicem ama şeker kararlıyım,beklemede kalın sen ve harika şehrin geri kalanı :))

    YanıtlaSil
  7. Her zaman söylüyorum çık gez gör taze kahveci! bak gezip görünce ne güzel şeyler çıkıyor seninde harika yorumun ile ortaya böyle güzel yazı çıkıyor,harikasın geleceğin edebiyatçısı yazarı,sen güzel şeylere layıksın...

    YanıtlaSil
  8. Karizmaa ,

    senin için gezicem ve bi de iyi bi edebiyatçı olma yolunda ilerleyeceğim :)Tekrar söz sana... Hiç unutamayacağım kankam benim evet senin için...

    YanıtlaSil
  9. antalya haa belkide aynı zaman dilimlerinde düdendeydik bende misafirlerimi gezdiriyom..

    YanıtlaSil
  10. Ne güzel gezmişsiniz. Bende Aydınlıyım :) Ama orda yaşanmıyoruz.Daha geçen hafta ordaydım şimdi didimdeyiz.İyi tatiller.

    YanıtlaSil

Sen de yaz bişeyler...