4 Temmuz 2009 Cumartesi

Pas vermediğim arkadaşım ...



Annemlere öğrenci kiracıları bırakmış onu.Okul dönemi arkadaşlık etmiş sonra da tatil vakti gelince ne yapacaklarını bilemedikleri bir fazlalık durumuna düşmüş zavallı Çağdaş.İsmi Çağdaş.Ona bu ismi eşimle birlikte verdik.İçimizden öyle geldi...Annemler bize emanet edince onu burda dükkanın önüde beslemeye karar verdik.Küçük bir yer ayarladık.İlk günler gelip giden çocukların ve bizim ilgi odağımız oldu bu minik su kaplumbağası.



İlgiye o kadar alıştı ki,pas vermediğim en ufak zaman diliminin ardından ne zaman baksam köşedeki kırmızı çiçek altına gömülmüş buluyordum onu.Oraya girip kafasını dışarı çıkarmıyordu saatlerce.



Çağdaş,ekmek kırıklarıyla besleniyor.Aslında yemi de var ama ben ekmek kırığıyla beslemeyi daha çok seviyorum.Saniyenin nerdeyse onda biri hızla ekmek kırığını miğdeye indirmesine bakılırsa o da bunu tercih ediyor.Fotolamayı beceremedim çok hızlı yediği için.Ama beslenme konusu aramızın açılmasına sebep oldu malesef.(Bkz.yazının devamı)



Ona ilgim serin bir akşamüstü son buldu.Kelebeğin biri Çağdaş'ın havuzunun kenarındaydı,Çağdaş sinsice yaklaşıp minik kelebeği ağzına aldı ve kelebeğin çırpınışlarına aldırmadan miğdeye indirdi.O an ona içimdekileri yüksek sesle söylemişim:
"Çağdaş ayıp yaptığın ya ne istedin zavallı kelebekten.Seninle olayım bitti beni anladın mı şimdi !!"
Babam gülünce kendime geldim.
Hayatın kanunu bu bir canlının yaşamının devamı için diğerinin ki son bulabiliyor bazen.Ama yine de küsüm o günden beri Çağdaşa.Aldığı ilgi minik çocuklarınkinden ileri gidemiyor.Suyunu da artık babam değiştiriyor...

Bana ne,kelebeği yerken düşünseydi :((

8 yorum:

  1. çok hoşsun ama bazen bende konuşurum farkında olmadan:))bende ilgimi keserdim ama aslında doganın kanunu belgesellerde herkes birbirini yiyo yaa:))

    YanıtlaSil
  2. Evet haklısın canımcım ama canlı kanlı görünce çok etkileniyor insan.O sahne hala gitmiyor gözümün önünden ya :) Sevgiler şeker...

    YanıtlaSil
  3. canım yaaa baban haklı hayatın kanunu bu.ama veteriner gözüyle bakıyorum çağdaşa garibim ekmekten okadar karbonhidrat olmışki birazda kelebekten gelecek proteyine ihtiyaç duymuştur. kızma garibime haklı ama:)))

    YanıtlaSil
  4. hmmm..ölemi diyosun Örece.Aslında haklısın yani tavuk yiyorum falan ben de arasıra kimse bana küsmüyo ilgisini de kesmiyo sevdiklerim bu yüzden demi :))Uğradığın için teşekkürler canım...

    YanıtlaSil
  5. Recep Hilmi Tufan Bey,artık Çağdaşı anlamaya başladım sanırım.Örece nin telkini de etkili oldu bunda :)Yani gönderemem kusura bakmayın...

    YanıtlaSil
  6. Ben de aslında sizin onu ne kadar sevdiğinizi keşfetmeniz için yazmıştım bunu :)

    YanıtlaSil
  7. Anladım...Sanırım insanları çözmüşsünüz :))Yorum için teşekkürler...

    YanıtlaSil

Sen de yaz bişeyler...