22 Temmuz 2009 Çarşamba

Adı ne bunun?



Geçtiğimiz akşam ben dükkanı kapatırken bu arkadaş kapının ağzında ööle dikilmiş bana bakıyordu.Eşime hemen onu olabildiğince uzağa göndermesini istedim.Ama önce siz değerli okuyucularım için fotolamayı ihmal etmedim :)

Beş dk. daha geç doğsa sadece kıskaç olarak doğacak olan bu canlının da her yaratılmış gibi mutlaka bi fonksiyonu vardır doğal yaşam içinde.Ama insan ürkmeden seyredemiyor kendisini.Adı nedir nerden gelir nereye gider pek konuşamadık ama çok konuksever olmadığımızı düşünüyordur kesin.İki üç dakikalık ziyaretten sonra kendini mahalle çöplüğünde buldu çünkü...Ben de bütün böcü börtüyü doldurdum bloğa,zoolog bloğuna döndü burası.Ama ilginç olan ne varsa hayata dair paylşmak değil mi amacımız.Daha görürsem kırkayak,yarasa,ahtapot,gergedan,kakrıncayiyen v.b. örnekler çoğaltılabilir ilginç canlı türü,paylaşırım sevgili dostlar...
Sanmıyorum ama adını bilen varsa paylaşırsa sevinirim hani...
Sevgiler herkese...

9 yorum:

  1. çok korkunç..danaburnu galiba...zira oysa kötü bir mazim var onunla..Küçükken ağaçtan sırtıma düşmüştü :(

    YanıtlaSil
  2. Bakamadım bile cano yapma bana bunu Allahın gücüne gitmesin içim kalkıyor ya

    YanıtlaSil
  3. yaşamladans,danaburnu ismi gerçekten cuk oturdu sanki bu hayvancağıza :)


    stilistim,sen bi de yakından görseydin ilk bi kaç saniye nefes alamadığımı hatırlıyorum beaa:))

    YanıtlaSil
  4. Afedersiniz ama "bokböceği" dediğimiz böcek değil mi bu?

    YanıtlaSil
  5. gerçek boyutuda bu kadar mı?
    adını bilmiyorum ama sanki insana zarar vermezmış gibi geldi bana.

    YanıtlaSil
  6. Recep Hilmi Bey,valla dediğiniz böceği de hiç görmedim ama onun bu kadar büyük olduğunu sanmam çünkü bu kibrit kutusu kadar vardı yani


    e.t.,gerçek boyutu dediğim gibi kibrit kutusu kadar vardır.Bana zarar verecek türden geldi biraz:)

    YanıtlaSil
  7. bu böceğin adı geyik böceği imiş ve sadece türkiyede yaşarmış özellikle japonlar bu böcek için çok para öderlermiş..Keşke saklasaydınız :))Böcek koleksiyonerleri için çok değerliymiş ...:)Netten bir araştırın derim..Ben ona benzettim..

    YanıtlaSil
  8. yaşamladans,deme yaa...Gitti nakit fırsatı desene :)Koleksiyonerler hiç aklıma gelmedi beaa.Ama akrabaları gelir uğrar belki zaman içinde.Bu sefer saklayacağım kendisini.Bahçede kavanozda falan tabi :)

    YanıtlaSil
  9. Arkadaşım nette araştırma yaparken ordan oraya zıplarken buldum blogunuzu :) bir sene önceki bir böcek resmi için yapıyorum bu yorumu bu arada, bu böceğin adı KANCALI böcektir,geyik böceğide diyorlar. genellikle ağaçlık,ormanlık bölgelerde bulunuyor. Aslında Toroslarda çok fazlaca neredeyse el kadar olanları var.Japonlar bunların nesli tükeniyor diye bulanlara acayip paralar veriyor. Ne yazıkki çöpe atmışsınız :D Aydına nasıl gitti anlamadım vallahi, yolunu şaşırmış sanırsam :)
    Sevgilerimle........

    YanıtlaSil

Sen de yaz bişeyler...