27 Mayıs 2014 Salı

Sen de yap şunu !

Sadece lak lak ederim sanıyorsunuz değil mi  ?

Elleri çenesi altında, kırlara uzanmış, kafada bin bir hayal Leylaa gibi dolanıyorum ortalıklarda size göre he ?

Kitaplar okurum ahkamlar keserim, filmler izlerim değme artizlere çamurlar atarım ?

Bildiğiniz çamur bişeyim hee ? Kafa mı sallıyorsunuz şimdi ?

Ha ha !

O zaman "Sen de yap şunu !" köşeme hoş geldiniz ! :) O da mı ne ? 

Tazekahve bloğunda yeni hizmet. Devrim filan. Rönesans gibi bir şey anladınız mı... 
Artık sadece laf lakırdı yok, aynı zamanda aksiyon da var.Yeni açtığım "Sen de yap şunu !" köşesiyle artık maharetli hanımlar zümresindeki terk ettiğim mekanı tekrardan işgal ediyorum dostlar :)

İlkini bu akşam paylaşacağım el emeği uğraşlarımla sizin de kafanızda şimşekler yıldızlar patlamalar oluşturup sonuç itibariyle de bi sinerjiler yapıcaz inşaallah. (Tabi daha çok bayan okuyucularıma yönelik bir köşedir bu ama belli olmaz sıkılıp bir şeyler yapmak isteyen abiler de olabilir belki :))

Mesela ne mi ?

Mesela evde işe yaramaz bir mukavva parçası ve biraz da  işe yaramaz kumaşınız varsa eğer... Aynı şunlar gibi yani  :)


 Kumaşları alıp bir güzel mukavvaya sarıp sarmalıyorsunuz. En son da  bozulmasın diye kenarından bir güzel dikiyorsunuz. Yapabilirsiniz çok kolay !



En üstü sağlam bir kumaşla kaplıyorsunuz ve tekrardan ince bir dikişle sabitliyorsunuz. Dikdörtgen bir şeyiniz oldu işte. Asıl olay bundan sonra başlıyor ama :)



Yine uygun desenli fazlalık kumaşlarla bir çatı,  pencereler ve bir kapı  ilave ettiğinizde minik ev kompozisyonunuz hazırdır.Kapınıza asabileceğiniz güzel bir Hoşgeldinizli kapı süsü anladınız mı ? :) Yani bu aşamayı biraz hızlı geçtiğimin farkındayım ama ilk çalışma olduğu için ordaki adımları fotolamak aklıma gelmedi. Ama önümüzdeki işlerde daha detaylı fotolama yaparım söz :) Burda kısaca bahsetmek gerekirse, etkili bir görünüm için çatı kısmının içini pamukla dolduruyoruz ve kabarık bir görüntü elde ediyoruz böylece. Ayrıca Hoşgeldiniz yazısını da iple dikerek elde ettim ben, daha değişik işlerle de halledilebilir tabi :)
Ve en son aşamada da bir elinize silikon tabancanızı alıp bir yanınıza da renkli pullarınızı yığdınız mı değmeyin keyfinize ! Dilerseniz her tarafını allayıp pullayabilirsiniz, insafınıza kalmış artık :) Ben pek acımadım açıkçası ! :)) Hem dinlendiren hem eğlendiren dakikalara gark oluyorsunuz bu aşamada ki harika bir şey  :) 

Ya işte böyle dostlar... Daha durun siz !  Kayseri mantıları da açıcam size !  Hahaa :)) Yok yok şakası bile kötü, mantı iptal ! :) 

Hadi şimdi dinleyin şunu ! Görüşmek üzere  ;)

9 yorum:

  1. hey nana na:)))
    insanın içini çoşturuyor sevdiğim bir parça:)

    ellerine sağlık canım. çok güzel olmuş evettt becerikli eller de çalışsın arada:))) öptüm kocaman

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablacım remixini ilk defa dinledimdi de ben :)

      Bu işin üstadlarından biri olarak el işi konusunda beğenini aldıysak daha ne isteriz kii :) Dolu dolu öpücükler benden de :)

      Sil
  2. günaydın
    şimdi sabah beş buçuk ve ben seni okuyorum ağzım kulaklarımda.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havvacım işte budur ! ... Benim için de ağzımı kulaklarıma kadar uzatma vesilesidir hani :) Ne mutlu bana :) Bi de yap bunu yap bak :) Sevgiler öpücükler ;)

      Sil
  3. Bizde buna ''hem eli çalışır, hem dili ''derler ;))Ellerine sağlık çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mukaddes işte benn onlardannn ! :)) Biraz da ukalayım anlayacağın :)) Sen de beğeniyorsan rahat bi oh çekerim iştee :)) Öpüldün canımcım :)

      Sil
  4. :) Çok eğlenceli olmuş.Denenecekler listeme aldım.Kızım bayılacak bu aktiviteye!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz efemm bloğumuza :) Pul yapıştırma kısmında transa geçebilirsiniz , sevgiler ! :))

      Sil

Sen de yaz bişeyler...