23 Mayıs 2014 Cuma

Tasavvufi Hayat

Kutsallarımızdan sayılan "sayılı vakitler" üç ayların ilki bitmek üzere. Hem bu kıymetli günlerin değerini daha iyi sindirebilmek hem de Ramazan'a güzel bir hazırlık yapmak amacıyla inanç eksenli okuduğum kitaplar vaktin değerini daha iyi anlamamı sağlıyor elhamdülillah.... 

En sonki okuduğum kitap, rahmetli Mehmet Ildırar'ın 22 sohbetinden derlenen güzel bir eser. Sohbetlerin içeriği tasavvufi yaşantı ve tasavvufun Kuran'da anlatılan kıssalarla kaynaklandırılması gibi konulardan  mütevellid.Her zaman olduğu gibi şahsına münhasır bir üslupla anlattığı sohbetleri sanki birebir ağzından dinliyormuş gibi hissediyorsunuz okurken.Herkese ısrarla tavsiyemdir. Zamanlama çok önemli, özellikle şu günlerde mutlaka okuyunuz notunu eklemeden geçemiyorum. 

Alıntılarda bakalım neler var :)

"İbadetin tadına varmak isteyen illa kendisinin dışında kalanları ağaç gibi farz edip kendini dünyada bir başına kalmış gibi farz edecek. Sükunet istikarara aittir.Kalp sükunette ise vesveseye ve hiçbir düşünceye girmeyecek.İbadetin sevabını ve karşılığını beklemeyecek."

"Muhyiddin Arabi hazretleri mükevvenatta her bir şeyin Allah'ı zikrettiğini, zikir itibariyle yaratılmışların dört mertebede bulunduklarını bildirmiştir :
-Cansız varlıklar.Taşlar, madenler, sular gibi.
-Nebatat bitkiler, çiçekler, ağaçlar.
-Hayvanlar.
-İnsanlar ve cinler."

Özellikle ikinci alıntı bana düşündürüyor hep: Her canlı Allah'ı zikrediyorsa eğer. Nasıl kötü davranabiliriz ki onlardan herhangi birine...

Dostlar diğer kitapta görüşmek üzere inşaallah... 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sen de yaz bişeyler...