22 Ekim 2013 Salı

Dilek'in Kahvesi :)

Sene 2006 filan sanırım...

Doktor lokal anestezi yapılacağını haber veriyor...
-Lokal anestezi ? 
-Evet yani bölgesel uyuşturma , seni temin ederim çok basit bir operasyon Bilge.
-Peki... diyorum çaresiz.

Yapayalnız bir şehirde ,  bir hastane ortamında ufak da olsa  bıçak altına yatacağım. Psikolojimi , ruh halimi ötemi beremi düzenleyip eşyaları hazırlıyorum. O arıyor sonra , "ben yanındayım , hastanede yanında kalacağım" diyor. Ben "ama evin çocukların..." diyecek oluyorum. "İtiraz istemem " diye kestirip atıyor.
Gerçekten çok basit ve sorunsuz bir operasyon oluyor , O hep yanımda ve gülümsemeye çalışır halde. Bi gerginlği mi var sanki ? Evet , sanki diken üzerinde ama yine de her işime koşmaya çalışır ve de  moral aşılar halde. Yaşamımın şu anına kadar etrafımda böyle meleklerden hep olmuştur bir iki... :)
Neyse hastaneden taburcu olurken  spor ayakkabılarımızı giyerken bana anlatıyor , "Bilge , ben ufak oğlanın küçüklüğünde rahatsızlığı yüzünden biraz  hastanede yaşamak zorunda kaldım da , o sebep nefret ederim aslında biliyo musun hastane ortamından" O an anlıyorum hastanede kaldığımız süre boyunca neden gergin olduğunu.Çok zor günler geçirmiş hastanede hem de aylarca ama yine de ona rağmen beni yalnız bırakmak istememiş yanımda kalmayı göze almış.  Daha bi sıcak gülümsüyorum kendisine , yeni ve değerli bir şeyler bulmuş gibi , hiç kaybetmemek ister gibi... :)

Dilek'le kan bağım yok , akrabam kardeşim değil , belki de bu denli sevgisini kazanacak bir menfaatim bile dokunmadı kendisine.Ama O bilmez böyle şeyleri , takmaz ki. Kalbi çok başka çünkü. Kalbi başkalardan O... 
Aynı şehirlerde bile değiliz şu an, ama biliyoruz ki biz hiç ayrılamayız Allah'ın izniyle  :) 

O'nu tanıdınız ya, hadi kahvesiyle de tanışın şimdi ;)

Sevgili eşimin evlilik yıldönümümüzde bana hediye aldığı kitaplara göz atarken O'nunla baş başa içmiştik kahvelerimizi. Şu günlerde bana huzur veren en güzel şeyler arasında kitaplar ve kahve var.Seninle içtiğim kahvenin de tadına doyamadığımı biliyorsun değil mi bu arada Bilge ? Senin aracılığınla tüm kahveseverlere selam olsun... 
Dilek/Denizli/20.10.2013

Biliyorum Dilek'çim ve benim için de aynısı geçerli :) Peki ama geçen gün  akşam müzik zevkinden bahsederken aslında ağzından laf almaya çalıştığımı ve hediye şarkını o an tespit ediverdiğimi sen biliyo muydun he biliyo muyduunn ? :)) Mabel seviyorum Bilge dediğinde aklıma bu şarkı geldi canımın içi , tebessümle dinle bakam ;))



"Halk ararsan çık saraydan ,
Ağlıyorsan dön yolundan
Aşka dair konuşursam
Gerisini sen tamamla..."

Mabel'i  pek dinlemiyorum ama bu dörtlüğü hep tutmuşumdur doğrusu :)

Bir kahve şeysi de burda biter efemm , herkeslere sevgiler olsun :)

Not: Ve Dilek  bi kaç güne yanındayım  fincanları   hazırla ! :)

6 yorum:

  1. o melekler hiçç eksik olmasın hayatımızdan.benimde var öyle iki meleğim.en zor anlarımda hep yanımdalar.afiyet bal olsun muhabbetiniz daim olsun .

    YanıtlaSil
  2. Funda'cım Rabbimiz o melekleri nöbetleşe çalıştırıyor ve hayatımızdan hiç eksiltmiyor sanki , birileri gidiyor birileri geliyor hep. Daim olsunlar hayatımızda seninkiler de benimkiler de ;) Vee çok teşekkürler , bi gün birlikte de kahvelerimiz bal olsun ;))

    YanıtlaSil
  3. Ben dostun kokusunu uzak diyarlardan alırım
    gülüşünü nerde olsa tanırım...
    Ne mesafaler mesafedir dostumla
    ne de ayrılıklar hüzün..
    varlığı yeter bilirim..

    sevgiler ♥NK

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel yazmışsın Nilgün'cüm , senden mi bu satırlar ? Sevgiler benden kuzu :)

      Sil
  4. Bilgeee , gözlerim doldu sen ne yaptınn ! Seviyorum ben senii , dün , şimdi ve yarın her daim... Buraya gelmen ve planlarımızı uygulamaya geçirmek için sabırsızlanıyorum, kahve fincanlarımızdan,akşam çayımıza ve de arabada dinleyeceğimiz şarkıya kadar her şey ayarlanmış durumda biliyosun.Tek eksik olan sensin ve bir an önce gel de tamamlanayım ben dee. Çook öpüyorum seni canım benimm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle yaptım işte canımcım , taa ötelerden alıverdim hikayemizi :) Geliyorum ve de güzel bi terapi tüneline giriyoruz birlikte ;)) Ve sen de seviliyorsun her daim ;) Öpücükler kucak dolusu :)

      Sil

Sen de yaz bişeyler...