7 Ekim 2013 Pazartesi

Cesu'nun kahvesi :)

Bazı insanlar, hayatı koca bir okyanus farzedip içine dalar ve çıkarken de kıpır kıpır harika balıklar tutarlar ; bazıları serin sularda kulaç atmakla yetinir geri çıkarken beraberinde getirdiği tek şey tenine bulaşan tuzlu suyundan başka şey değildir... 

Risale üslubuyla devam etmek gerekirse ... Gerekir mi ? Bilemedim , ama devam edicem...

Giriş paragrafındaki şu temsili hikayeciğe bakıp ibret almak istersen dinle okuyucu:

Okyanus,belirtildiği üzere hayatın ta kendisidir. O kıpır kıpır balıklar ise  insanın hayatın içinde keşfettiği helal dairedeki zevkleri uğraşlarıdır. 
Tene bulaşan " tuzlu su" da sadece öylesine yaşanmış bitirilip tüketilmiş sıradan günlerdir...

Sanırım Bediüzzaman (k.s.) beni tanısa çok severdi  tövbeler olsun ! :))

Aslında özet olarak demek istediğim şudur ki, benim sevgili Kelebekçim hayatın içindeki  detayların fotoğraflarını çekerek mutlu olmasını bilen çok tatlı bir hatun ve benim çook öncelerden beridir en sevdiğim blogcanlarımdandır. O fotoğraf çekerek mutlu oluyor biz de çektiklerine bakarak. Her şey de böyle yerli yerinde :) Ve hep böyle devam etmesini diliyoruz cümleten ;))

Ve bakın Viyana'dan ses veren hatun kahvesine dair neler anlatmış bize ? 

"Kahvemi bir cumartesi sabahi kahvalti sonrasi yudumlarken fotografini cekip etkinlige katilmak istedim. Bana "cay mi kahve mi?" deseler kesinlikle cay diyenlerdenim ama kahveyi nadiren iciyor olmam onu daha özel kiliyor sanki...Bu fotograftaki kahve blog araciligiyla tanidigim bir arkadastan, taa Canakkale'den geldi, nasil icilmesin ki :) Fincanlar yine blog araciligiyla katildigim bir hediyelesme etkinliginden, Almanya'dan geldi. Yanina da mutfak camimin kenarinda hergün yeni cicek vererek yüzümü gülümseten cicegimden eklemek istedim, bana verdigi gibi size de mutluluk versin diye :) Viyana'dan sevgi esliginde selamlar..."
 Cesu/05.Ekim.2013/Viyana 

Benim gurbet kuşu güzel Kelebeğim çok teşekkür ediyorum ve  sana keyif vereceğini düşündüğüm bir şarkıyı hediye etmek istiyorum. Dünden beri sürekli dinliyorum , bana fazlasıyla  veriyor çünkü. Ve de güzel bir  haftaya başlamak için de müthiş enerjisi var gibi ;))

 60 lardan çıkıp gelen oğlanlar söylesinnn ! Ob la di , ob la da ! 
E felsefik bi laf  en nihayetinde ! :)))





Kahve şeysi Viyana ' ya kadar kapak attı Güney Doğu Anadolu heyyy ! Senn hala uyu uyuu ! Ve diğer 6 bölge ! :)))

Mikemmelinn fevkinde haftalar olsun hepinize  dostlar !  sımsıkı sarıldı Bilge ! ;)) 

16 yorum:

  1. bizden de sana selamlar sevgili cesu.. ♥NK

    YanıtlaSil
  2. cesu ya sevgiler selamlar olsun:)
    kim tutar kahve sevenleri dünyanın heryerinden akın akın geliyorlar bak:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablacım Bıll Gates'in kahvesine ulaşana kadar durmak yok ! :P:))) Öpüldün balım ;))

      Sil
  3. Aleyküm selam Nilgün Komar ve Hatice Yazici :)

    Sevgili Taze Kahve, blogunda bu güzel etkinlikte yer almaktan ötürü mutlu oldum, tesekkürler :) Ayrica aksamin güzel bir vaktinde önerdigin müzikle neselendim, sagolasin ;)
    *Facebook kullananlari mutlaka fotograf sayfama da bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kelebekçim ben teşekkür ederim ki , müzüünü beğenmene de çok sevindim ;)) Seni ağırlamak bizi fazlasıyla memnun etti ve her zaman bekliyoruz kahveye ;))
      Facede PhotoSu sayfasına herkesi bekliyoruz gerçekten , bayılırsınız ama o fotolara !
      Öpüldünn Kelebeğim :)

      Sil
  4. Benim için; CeSu candır; Kahve aşktır; Tazekahve Blog ise yeni alışkanlığımdır... ( Okuduğum kadarıyla taze kahve blog ile kahve dışında daha çook ortak noktamız çıkacakmış hissine kapıldım :)) --ipek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim için de İpek'çiğimiz yeni dostumuz yepis yenii kahveseverimiz ! Diğer ortak yönleri de fazlasıyla merak etti Tazekahvee ? Kontak kurulsun bir biir anlatılsın bakam :))
      Sevgiler öpücükler İpek ;)

      Sil
  5. Ben de katılmak istiyorum bu etkinliğe :) ne yapmam gerekiiyor acaba? Bu arada bloğunu takibe aldım çok tatlı. bende bekliyorum mutlaka bloğuma sevgilerleee :)
    http://basibaglikiz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melekcim , sadece içtiğin bi kahveyi fotolayıp bana mail atman yeterli ve de nerde ne zaman içtiğini hangi hislerle içtiğini filan da eklersen keyif verirsin bize ;) Bakıyorum bloğuna bu arada , sevgiler benden ;)

      Sil
    2. Tamam canım teşekkür ederim :) sevgilerrrr

      Sil
    3. Ben teşekkür ederim :)

      Sil
  6. Ayyy tam benlik bir blog nasıl gözümden kaçmış.kahvemi yudumlarken sizle karşılaşmam bence tesadüf olamaz:)) artık takipteyim bir ara banada beklerim:) amediam.blogspot.com sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevalcimm böyle düşünmene çok sevindik :) Tesadüf diye bişey yoktur ki zaten ;) Geliyorum bloğuna şimdi ben de yada dünyana mı demeliyim? , sevgiler benden :)

      Sil
  7. Ben bu kahve fotosunu çerçeveleyip asmak istedim :)

    YanıtlaSil
  8. Sezin'cim bu çok doğal , çünkü O amatör de olsa harika bi fotoğrafçı :) Daha neler var Onda bilsen sen ;)

    YanıtlaSil

Sen de yaz bişeyler...