5 Temmuz 2012 Perşembe

Bit Palas


Bu kitap çok değişik bir kurguyla tanıştırdı beni. Vardır belki örnekleri de ben ilk defa bu kadar dağınık tasvirlerle örülü bir hikayeye tanık oldum.Önceleri sıkıcı geldiyse de sonuna doğru hoşuma gitti evet. Aslında bi' kere de önceleri sarmayan bir kitabın sonuna doğru da can sıkıcı bir halde bitmesini istiyorum hayatımda :) Sanki yazarlar beni hep bu açıdan alt ediyormuş gibi ve de kitap sonunda karşıma geçip pis pis sırıtıyormuş gibi..."Bak başlarken burun kıvırmıştın ama sonuna doğru nasıl da elinden düşürmedin yazdıklarımı " diyorlarmış gibi sanki bana. Neyse günün birinde bu ayarda bir kitap yazdığımda daha iyi hissedip hepsiyle ödeşmiş sayacağım belki de kendimi :)
Ve Bit Palas ' a girersek eğer , namı diğer Bonbon Palas olur kendisi esasen, değişik insan profilleriyle harmanlanan yaşam tasvirlerinin yapıldığı bir romandır bu.Sonundaki sürprize kadar hepsinin en az kapı komşunuz kadar gerçek olduğuna inanıyorsunuz sıkı sıkı.Ta ki tüm anlatılanların dikey bir yalan sapması olduğunu öğrenene kadar kitap sonunda.Böceklerin dünyasıyla yapılan özdeşleştirmeler de ilgi çekici bu arada.
Neyse çok fazla da detay vermek istemiyorum.Zaten pek fazla verebildiğime de inanmıyorum şu an. Eminim kimse bir şey anlamadı. Okuyanlar dışında :) Ama yazar da bunu ister muhtemelen değil mi tadımlık lokmalarla fikir sahibi etmek kafidir blog okuyucusunu. Elif ,bence buna memnun olurdu evet ;) Okumayanlara tavsiyem 10 üzerinden 8 dir efendim. Bit Palas sakinleriyle tanışın mutlaka bi' ara ;)


Peki bu şarkıyı hatırlayan var mı ? Mona Lisa' yı şekilden şekile sokan bu klibi ?
Şarkıyı evet ama klibi hayır diyenlerdenim ben :)






Kapanış olarak da çok ciddi bir edayla söylemek istiyorum ki : " Ama üzülme yine süzülme çünkü sen bitanesin ! " :))

Sevgiler dostlar...

5 yorum:

  1. 2666 isimli kitabı al ve gör bakalım başlarda sarmayan kitap sonlarda nasıl daha da sarmıyor :))))

    bit palası da ise sarmama sorunu yaşamamıştım ama sevmemiştim de yani :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazarı kim onun ? merak ettim :) bit palas çok sonlara doğru sardı beni de itiraf etmeli hani :) öpüldün canım ;))

      Sil
  2. Blog siteniz araştırmalarımızda gerçekten yararlı oldu. Estetik burun ameliyatı olarak tüm verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
  3. :))) klip süperdi
    başı sıkıcı kitaplar beni de çok bayıyor birde öule devam edip gidenler var:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şarkıyı hatırlamışsındır mutlaka demi ablacım :)) kitap konusunda önerilerim yön versin sana bak sen de boşa vakit kaybetme böylece ;)) öpüldün :)

      Sil

Sen de yaz bişeyler...