18 Nisan 2012 Çarşamba

The Artist

Neler izledim neler :)
Sadece kendim için değil tabi , biraz da sizler için...
Bu da aylaklığa güzel kılıf be; elinde cipsin otur filmleri sırala ardı ardına sonra da sizler için blogcanlarım diye temize çek vicdanı :))
Neyse şimdi de gevezelikle tüketmeyeyim kıymetli vakitlerimi de bülbül moduna geçeyim bu güzel filmler için :)

2011 Fransız yapımı bir film ve de resmen Charlıe Chaplın filmleri gibi sadece müzik eşliğinde akıp gidiyor. Sıfır diyalog sizin anlayacağınız.Ama hikaye güzel :)
Ya şeyi izlediniz mi Türkan Şoray'ın "Kara Gözlüm" diye bir filmi vardı sanırım.Hani balıkçı kızı Azize'yi canlandırır orda. Hikaye ordakine çok benzer aslında.Bu Fransızlar bizden araklamışlar hikayeyi ve de ödül almışlar üstüne üstlük,olay budur.
Erkek oyuncusu Jean Dujardin en iyi erkek oyuncu ödülü almış bu filmle. Lakin bence hak etmiş sonuna kadar , mükemmel oyunculuktu. Ha bi' de gülmek hiç bir erkeğe o kadar yakışmaz ki :) Geri alıyorum ; gülmek herkese çok yakışır ;))

2006 yapımı Avustralya yapımı bir film bu da. Esas kızın Nicole Kıdman benzerliği çok bariz. Bu filmi izlemeye başadığımda aman Allahım ben nasıl bir film izliyorum böyle dedim.Sansürsüz izlemesi zor açıkçası.Bol bol atlatarak ilerledim bazı sahneleri.
Eğlence ve sefa düşkünü iki pırlanta gencin çökeren yaşantısına şahit olacaksınız bu filmle.Hazzı yaşam gayesi edinmiş günümüz gençlerinin mutlaka izlemesi gerek bu filmi. Hatta o sahnelere rağmen diyorum , varın gerisini siz düşünün :) Diyorum ki filmin mesajı çok sağlam :) Zira 7.2 bir Avustralya yapım için hiç fena imdb değil bence ;)
Bir sahnede genç çift kafede otururken birbirlerine şöyle deyip gülüyorlar hiç unutamıyorum :
"Hey..Burdaki en güzel insanlar ikimiziz ! "
Çok hoş bir filmdi.2011 tarihli ABD yapımı filmde 27 yaşında kansere yakalanmış bir genç olan Adam'ın verdiği savaş anlatılmış . Annem dolayısıyla izlemek benim açımdan zor oldu aslında ama sonunda değdiğini gördüm. Gerçek bir yaşam öyküsü bu arada hemen belirteyim. Hasta yakınlarının üst üste yaptığı gaflara rağmen verdiği savaşı kazanan Adam'ın hikayesi sizi de etkileyecek biliyorum dostlar.Filmle ilgili aldığım nota bakıyorum ve şunu görüyorum : "Zahmet ile rahmet arasında ince bir perde vardır,Mevla bir gün aniden onu kaldırabilir." Bana o an bu sözü anımsatmış demek :)
2003 ABD yapımı bir film. Bu filmi niye sevmedim ben ?
Yani bu filmde sevebileceğim her şey mevcut oysa ki : fantastik hikayeler, abzürt detaylar v.s. Sanıyorum havasına kapılamadım ama yeniden izlediğimde seveceğime de bir o kadar eminim :)
Filmde bir çocuğun gözünde babasının kendiyle ilgili anlattığı uçuk hikayelerden fantastik senaryolar oluşturması anlatılmış. Sorun şu ki çocuk bu hikayeler yüzünden gerçek babasını tanıyamadığı için sürekli biraz üzgün. Ta ki filmin sonundaki sürprize kadar :)Filmdeki Edward Bloom (yani baba) kendimle ilgili şunu keşfetmemi sağladı ki , en az kendim kadar mutlu ve heyecanlı insanlarla birlikte olmak istiyorum ,Edward Bloom gibi, gerçekçi olmayı negatiflikle karıştıran insanlarla değil...

Evet sizler için soğuk demedim kar demedim kış demedim izledim dostlarım :P
Tamam tamam kesiyorum :))

The unforgiven nasıl olur şimdi ? Benim için on numara ama ağır kaçar bu diyenleriniz varsa dinlemeyiniz please :)

Sevgiler herkese !

6 yorum:

  1. artisti izliycem allah nasip ettiyse diyorum...eymen ve ömerden fırsat bulursam..50/50de eyiymiş...bigfishi izlemiştim çok güzeldi..öpüldünz hamfendi

    YanıtlaSil
  2. son iki filmi izlemiş ve de pek begenmiştim. 50/50 de biki sahne vardır ki fena etkilenmiştim onun dışında acıtasyon yapmamışlar.
    ilk iki filme gelince ilkini zaten izlemek istiyordum, ikincisiyle beraber izlemek istiyorum şimdi ;)

    YanıtlaSil
  3. Sevgili gençler ben izleyemiyeceğim daha ayrıntılı anlatanları bekleyeceğim:))

    YanıtlaSil
  4. esra,

    izle onları canımcım. bıg fısh i tekrar izleyip sizinle aynı fikre sahip olucam ben de ;)) öpücükler benden esracım :)

    Seyhan,

    evet 50/50 ile söylediklerine katılıyorum bu yüzden film kalite olmuş zaten :)artisti izlediğinde kostümlerle ilgili görüşlerini merak ediyorum :)

    Vuslat,

    Filmlerin ayrıntılı anlatımları film sitelerinde var ki zatenn :)) Bizimkiler sadece kendi çapımızdaki izlenimler :)) Ama katılımınıza teşekkürler yine de ;))

    YanıtlaSil
  5. diğer filmleri izlemedim ama 50/50 yi beğendim ben en azından düşündüm başıma gelse ne yaparım die dram film leri severim genelde nedense :)

    YanıtlaSil
  6. Şantiyenin Gülü,

    Evet sanırım içlerinde en beğendiğim o oldu benim de :) Ben de seviyorum o tür filmleri ayrıca :) Teşekkürler canım ;)

    YanıtlaSil

Sen de yaz bişeyler...