14 Ocak 2012 Cumartesi

Sizi eğlendirmek istiyorum !

Evett istiyorum bunu blogcanlarım :))

Nasıl mı ?

Sözlükte yumurtladığım tanımlarla :) Okuyunuz lütfen :))

Eti puf açarken yaralanmak :
nasa özel üretim silahını kamuflaj eder gibi üst seviyede bir itinayla paketlenen söz konusu puflar çoğumuzun kanı pahasına açılmış ve yıllar geçmesine rağmen kana doymamıştır...dökülen kanlara ses çıkarmayan devleti milleti vican sahibi olmaya çağırıyoruz sözlük olarak...nerde bu yetkililer kardeşim ! :)

Kabuklu fıstık :
bugün bir yazar kardeşimizin tesettürlü bayanlar için kullandığı sıfat tamlaması olarak gündemimize düşen çerezdir kendisi.bu yakıştırmayı yapan zihniyeti,hindu geleneklerine göre yakılan cesedin sulara terkedilmesi misali okyanusun kalbine göndermek istiyorum efendim nacizane.kabuklu yada kabuksuz tüm çerezlere perhiz pozisyonu da alabilir o naçiz beden ayrıyeten.benim için no problem...happy christmas !

Beslenme çantası :
çocukluğumda evden çıkmadan önce içine herşeyin yerli yerine yerleştirilmiş olmasına rağmen okula varıp beslenme saatinde açtığımda her seferinde içinin ters yüz olduğunu gördüğüm çanta.okul yolunda giderken yapılabilecek tüm haşarılıkları(ağaçlara tırmanmak , kedileri kovalamak gibi) yaptığım için herhal :D

Islık çalamayan erkek :

çok büyük eksiklik hisseder kendinde.hele yakınlarında ıslık çalabilen bir kadın varsa hayat onun için feci sıkıntılı ve çekilmezdir.son anda yetişmeye çalıştığı bir milyar kadar otobüs,minübüs v.s. toplu taşıma aracını baştan kaçırmayı kabullenmesi demektir bu durum.ve o, gece gündüz ayna karşısında ıslık çalma denemeleri yapar uğraşır.acınası bi halde allamm...

bkz.(sakin ol şampiyon)

Senin içinin kelebeği ölmüş :
geçenlerde yaşlı teyzelerden birinden duyup katıla katıla güldüğüm deyim efendim...
"senin olayın bitmiş,için çökmüş,asırlık ağaçlar senden daha enerjiktir bea" gibilerden bir anlam ifade eder muhtemel.
hani dosyalar ardında gömülü kalmış devlet memurları vardır ya,aynı işi yapmaktan robotlaşanlar hani.
pek az gülerler hani...bu memurun masasında işiniz bittikten sonra :
"başka yapmam gereken birşey var mı ? benim işlem bitti mi ? " diye sorun,
"evet"cevabını alınca hafif gülümseyip,
"içinizin kelebeği ölmüş beyefendi , iyi günler size" deyip çekip gidin :)

derste kalem açma muhabbeti:
çocukken ders ortasında çok acil kalem açmamız gerekirdi malum.hayati meseleymiş gibi parmak kaldırılır , izin istenir,köşedeki çöp sepetinin oraya yola çıkılırdı.giderken yolda bir kaç tane arkadaşa takılıp şapşal şakalar yapılır gülüşmeler eşliğinde çöplüğün oraya varılırdı.piknik sepetini açar gibi kalem ucu açılırdı sonra.keyifliydi,dersten sıkılan bünyeye şifa bir es vermekti.yaa bir de seni görünce ardından gelip kalem açmaya başlayan arkin var ya.işte o candı be! git ara bul o arkadışını ,diyalog kur hemen !

Aldığı kadar un :

benim için dünyanın en sinir bozucu lafı.tarifi her detayına kadar güzelce not edersin,kafada zerre soru işareti yok.herşey yolunda tam en sonunda: aldığı kadar un...ya canınız cehenneme deyip çekip gitmek ister insan o an. nereye aldığı kadar un ? boşa koyuyoruz dolmuyo,doluya koyuyoruz almıyo hesaabı.bırakıcam bu işleri ya deniz kenarına yerleşicem !

Gelin ayakkabısının altına isim yazılması :

gelin için feci angarya eylem.doluşur etrafına bir 'evlenmem lazım' diye inleyen zaptedilemez güruh.kendi derdine mi yanarsın,gelinliğin eteğine basılmasına mı tilt olursun yoksa gülümseyerek 'yazalım tabi canım' diyerek bu kızları idare etmeye mi çalışırsın.gelin olmak zor zanaat olur çıkar.ama zoru başarmak güzel be canlar :)

Sert çocuk :

o pek seyrek güler efendim ve eşi yada kız arkadaşıyla bi yere gittiğinde önce ortama bakar işe yaramaz tipler varsa mekana girmez,garson geldiğinde yemek istediği şeyi pişirilme usulüne göre anlatır,istediği gibi servis edilmemişse olabildiğince sert bir dille servisi geri gönderir.onun kızı yada kadını olmak zor ve ayrıcalıklıdır vesselam...

Soğuk havada mini etek giyen kızlar hakkında endişe duymak :
zerre takmadığım mevzudur efendim...yorganı ayağına göre uzatanlara baksınlar,etek boylarını da insan biyolojisine göre ayarlasınlar efem.ne gericem haleti ruhiyemi ? pehh !!


Yaa bunlar ve benzerleri sadece Denizsözlükte !

Yakında sinemalardaa !! diye de eklerim şimdi evet :))) Havaya girmişim bi kere :))

Eğlendiniz mi peki blogcanlar ? :))

Seviyorum sarmalıyorum herkesi !

Not :Görsel mi ? Bayıldım ben de evet,bu posta da pek uyumlu oldu ;))

15 yorum:

  1. gelinlerin sıkıntılarını bu post sayesinde anlamış olduk hacım :)) dahası kendime bile itiraf edemediğim ıslık çalamama konusunu da içimi bilir gibi dile getirmişsin :)) her neyse zati ben sözlükte bu entrylere artı basarak seni ödüllendiriyorum. haa biliyorum ki sen bu artı-eksi olayını takmıyorsun ama ben gene de veriyorum. anladın sen onu :)) seviliyorsun vesselam. ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Evet bir gun benim kadar guzel yazacaksin insaallah:))

    Brutus, dikkatini cektiyse uzun entrylerini kopyalamissin. Baslik acmaktan endise ederken, uzun tanimlamalar yapma seviyesine geldin. Ozguven meselesi;)

    Bir yandan blogu kisa tanimlamalar icin kullanabilirsin ki kullan bence. Cunku kisa ama guzel fikirler gelir aklina mutlak, kendini ve bizi mahrum etme.

    Son olarak bizden son dileginiz, bizim de sizden dilegimizdir. bekleriz acilen:))

    YanıtlaSil
  3. Yaşlı Balıkçı15 Ocak 2012 13:11

    sözlük olayı beni pek sarmadığı için bu konu hakkında yorum yapmak zor geliyor.
    Eminim girdiğin entryler aydınlatıcı olmuştur.Sözlük senin gibi bir yazarı olduğu için çok gurur duymalı.Renk katmışsın ama yine de bana ters geliyor.
    Yüreğine ve emeğine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. ıslık çalamama problemimi dile getirmiştim hatırlarsan.

    Islıksız adamım ben :)

    güzel eğlenceli şeyler. Sözlük fena değil. :)

    YanıtlaSil
  5. canım sözlüğü bloğuna taşımışsın...:)
    ço güzel entryler giriyorsun seni takip ediyorum biliyorsun bu konuda senden ders almam gerekir.
    Bana ders ver bende aktif olarak sözlükte yazayım olur mu?
    Kendine iyi bak canım... :)

    YanıtlaSil
  6. Rafinha,

    Islık çalamama konusunda tüm erkek blogcanlar sınıfta kaldı merak etme :)Bi dernek filan mı açsak napsak.Sözlüğe sınır getirme kararından sonra artılama sorunsalı da aştık sanıyorum değil mi ? :)) Ve heyy hacım sen de seviliyosun tabi ki de :)

    coyotecarlos,

    sözlüğün esas çocuğu işte, gelmiş fırtına gibi anlatmış dökmüş.Hızlı yazar kişi O :) Allahımm sana geliyorum demek istiyorum ! Anladın sen :))

    Yaşlı balıkçı,

    Ya balıkçım ne isteksiz ne zorla yazılmış bi yorum bu böyle ! :) Ama yine de zorlanılıp yazılmış ya sen de böyle bi Bilge balıkçısın işte.Ama daha sık gel kahveye anlaştık mı ;))

    Fatih,

    Islık çalma muhabbetimin ilhamı sensin zaten :))
    O sözlüğe seni kazandırdım ya ömür boyu ayak işlerimi görmeli o admin ! :D Islıksız adam ! :)

    Elif,

    Hem de ne takip Allahım :) Bence hiç derse ihtiyacın yok ki canım senin.Bi alışsan herkesten güzel yaparsın aslında. Ama ben uzaklaşma kararı aldım biliyosun o yüzden boşver şimdilik be şeker ! :)

    YanıtlaSil
  7. bu durumda söylenecek tek söz var..
    "hepimiz tazekahveyiz" :))
    anladin sen onu :))

    YanıtlaSil
  8. Kübra,

    Anlamaz mıyım :)) pek de şık oldu hem :) Öpüldün balım ! :)

    YanıtlaSil
  9. nihayet geldim:))) iki gündür başlığı görüyorum sayfaya geleceğim bir şey oldu PC den kalktım ben kalktığım da eşim hazine bulmuş gibi oturunca da ben de ellemiyorum gece bakarım diye ,post aç derken PC donar bırakır çıkarsın :)) nihayet burdayım.
    çok eğlendim yaa bak aramızda kaç yaş var ama olaylar giç değişmeden hala bu yıllara taşınıyor:)
    kalem açma davası,
    alabildiği kadar un(daha büyük oğluşla bu muhabbet yeni oldu ne alaka diyecen :)) nişanlısına elmalı kurabiye yaptı ben tarif ettim o uyguladı neymiş sadece o yapacakmış:)))))))) ben de un faslında bu lafı kullandım , ne kadar alması gerekiyor sen onu söyle diyor bana ne güldük yaaa. tabii ben bi taraftan sen ilerde yardım etme eşine ben o zaman oyacam seni diyerek kurabiyemizi yaptık
    (buraya da dedikodu sıkıştırdım bak)

    gelinin ayakkabısı :)) benimkinde her iksinde de 5şer isim vardı bir ara ayakkabı salonda dolaşıp gelmişti:))

    çok keyifiydi kahvecik öptüm kocaman:))

    YanıtlaSil
  10. Örgüçantam,

    Yaa ablacım ben de kaç gündür bekliyorumm nerde bu ablam diyorum gelmiyor bi türlü diyorumm. Neyse ki gerekçeler çok sağlam ve hep yaşadığımız şeyler :)))Geç olsun güç olmasın canımcım ;))
    Oğlan romantizm yapmış harbi ablam ya , daim olsun evet daimm dua edelim de :))Aldığı kadar un mevzusunda yalnız değilim bak görüyosun işte :))Tam da olayın üstüne post yapmışım demek :))
    Ben seni yaşıtım gibi görüyorum ve çoook seviyorum ablacım herzaman yanımda ol :))
    Öpüldün ablacım benim sevgiler :))

    YanıtlaSil
  11. ilahiii bilgecimm:)))
    harbiii kızsınn vesselamm...
    güll güll bi hall oldum sabahh sabah...
    veee kendime acaip kızdım,bu post paylaşımının üzerinden kaç gün geçmiş ve ben nasıl farkedememişim:((
    neysee tekrar takrar okuyup gülerim ben artıkk..
    ağrıyan boğazımla,mızmızlanırken,bir anda keyfimi yerine getirdin be gülümm..
    yüreciğine sağlık canım kardeşim...
    seviyorum senii benn...
    muhabbetle canısı...
    :)

    YanıtlaSil
  12. Kekikçim,

    Yaa canımcım ben de sizlerin gelmesini bekliyorum yeni post eklemek için :)) Neyse ki geldin de okudun da keyfini yerine getirmişim ne güzel.İşte istediğim de tam olarak buydu zaten :))İnsanlar mutlu olunca gülümseyince keyif almak gibisi yok.İnsanı genç tutan en önemli şey sanırsam ;))Vee ben de seni seviyorum hem de çook ! Öpüyorum bitaneciğim :))

    YanıtlaSil

Sen de yaz bişeyler...