2 Ocak 2012 Pazartesi

Milk !

Geçtiğimiz haftalarda ben pc başında yine omurilik soğanıma kadar ekrana gömülmüşken :P:))) Ne demek istediğimi anladınız değil mi ? Yani hani sizin de şu an etrafınızca izlendiğinizde kolaylıkla aynı benzetme yapılabileceği üzere pür dikkat ekrana kilitlenmişken...Kulağıma bir hıçkırık sesi kaçıyor,hemen kaldırıp başımı bakıyorum; babam hıçkırarak ağlamaya başlamış. Allahım yine mi ?Çok duygusal çok :) Hemen koşuyorum yanına dizi dibine "Heeyy ne olmuş benim babama ? Ne oldu söyle bitanem ? " gibi laf kalabalığı yaparken bi parça daha ağlasın rahatlasın istiyorum aslında.

Yeterli zaman geçince elinde kıvrışan takvim yaprağını gösteriyor:

Bunları..diyor.Bunları okudum da ondan.Burdaki yazılanı o internette yazdığın kahveli bi yer var ya oraya,ya da gazeteye işte neresi olursa yaz tamam mı ? diyor...

Ah benim babam, canım yufka yüreklim yazmam mı hiç? ihmal eder miyim hiç ? Öpüyorum öpüyorum yaşlı gözlerinden... :))

Babama sözüm boynumun borcudur,buyrun dostlar...

Aaa ama durun!! önce şunu yeni bi sekmede açıp dinlemeye başlayın ! Evet şimdi oldu :) Hadi devam ...

Ebû Hüreyre (r.a.), bir hatırasını şöyle anlatır:

Kendisinden başka hiçbir ilah olmayan Allah’a yemin ediyorum; öyle za­manlar olurdu ki, açlığın şiddetinden karnımı yere yapıştırırdım, bazen de açlıktan karnıma taş bağlardım!

Yine böyle bir gün, sahabilerin geçtikleri yol üzerinde oturmuştum. Ebû Be­kir (r.a.) uğradı. Ona, Allah’ın kitabından bir âyet sordum. Beni alıp evine götürür ve karnımı doyurur diye bekledim. Götürmedi. Sonra Ömer (r.a.) geçti. Ona da bir âyet hakkında fikrini sordum. Maksadım, karnımı doyurmasıydı. O da benim açlığımın farkına varamayıp geçip gitti. Daha sonra Ebû’l-Kâsım (a.s.m.) geldi. Beni görünce gülümsedi ve yüzümden durumumu anladı:

“Ey Ebû Hüreyre!” dedi.

“Buyur, yâ Re­sû­lal­lah!” dedim.

“Peşimden gel.” buyurdu.

Ben de kendisini takip ettim. Re­sû­lul­lah (a.s.m.) evine girdi. Ben de içeri gir­mek için müsaade istedim. Müsaade verdi, içeriye girdim. Re­sû­lul­lah (a.s.m.) bir bardak süt buldu. Ailesine, “Bu süt nereden geldi?” diye sordu.

“Filan kimse hediye getirdi.” dediler.

Daha sonra, “Ey Ebû Hüreyre!” dedi.

“Buyur, yâ Re­sû­lal­lah!” dedim.

“Suffe Ashâbı’na git ve onları davet et. Onlar, Müslümanların misafirleridirler. Onların ne mal mülkleri ne de aileleri vardır.” buyurdu.

Peygamberimize (a.s.m.) bir sadaka geldiği zaman onlara gönderir, kendisi­ne bırakmazdı. Hediye geldiği zaman da onlara haber gönderir, kendisi de bir miktar alır, gerisini onlara verirdi. Ehl-i Sûffe’yi davet etmesi hoşuma gitme­di!

“Bu süt, Suffe ehline çok az gelir. Hâlbuki ben buna daha çok muhtacım! Bi­raz içip derman bulsaydım… Şimdi onlar gelecek. Re­sû­lul­lah bana emredecek, ben de bu sütü onlara ikram edeceğim. Neticede bana ya kalacak, ya kalmaya­cak!” diye düşünüyordum. Ancak Allah ve Resûlüne itaatsizlik edemezdim. Gi­dip onları davet ettim. Geldiler. İçeri girmek için izin istediler. Re­sû­lul­lah da (a.s.m.) onları içeri buyur etti. Eve girip yerlerini aldılar.

Peygamberimiz (a.s.m.), “Ey Ebû Hüreyre!” dedi.

“Emret, yâ Re­sû­lal­lah!” dedim.

“Sütü al, onlara ikram et!” dedi.

Bardağı aldım ve sırayla dağıtmaya başladım. Birine verince, kana kana içi­yor, sonra bardağı bana veriyordu. Bu şekilde Peygamberimize (a.s.m.) kadar geldim. Orada bulunanların hepsi kana kana içmişti. Peygamberimiz (a.s.m.) bardağı aldı ve elinde tutarak bana baktı. Gülümseyerek, “Ey Ebû Hüreyre!” de­di.

“Emret, yâ Re­sû­lal­lah!” dedim.

“Sen ve ben kaldık.” dedi.

“Doğru, yâ Re­sû­lal­lah!” dedim.

“Otur ve iç.” diye emretti. Oturup içtim.

“Yine iç.” diye emretti. Oturup içtim.

“Yine iç.” dedi. Tâ, “Hâyır, seni hak ile gönderen Zata yemin ederim ki, artık içecek hâlim kalmadı!” deyinceye kadar “İç, iç.” demeye devam etti.

En sonunda, “Bana ver.” dedi. Bardağı kendisine verdim. Allah’a hamd edip Besme­le çekti ve kalan sütü de kendisi içti.[8]

Küçücük bir köy halini alan koca dünyamızda, ihtiyaçlar,konfor ve lüks günden güne sınırlarını genişletirken, gözümüz önünde kalabalıklaşmaya ve aşikar gerçekleri görmemize engel olmaya devam ederken şükür ve hamdde zirvelerde yaşamayı nasip etsin Mevla...Ne kadar yapabiliyorsak o kadar gayretle.Dua niyetine ...


Sevgiler dostlar :)


Not : Babam mı ? O gün hemen tvde Akasya Durağı'nı filan açtım Ona keyfi yerine geldi bi süre sonra elhamdülillah :))))

21 yorum:

  1. Babanın gözlerinden bir kere de benim için öp.

    Bu güzel kıssa için de Rabbim razı olsun, bizleri hep vermeyi isteyen, çok vermeyi isteyen ve veren kularından eylesin...

    YanıtlaSil
  2. çok etkileyciydi senin ve babanın gözlernden öperim..:)

    sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  3. ahh benim kıymetlim...
    nasıl güzel bir tesseli ediştir bu böyle:)
    rabbim razı ve memnun olsun senden ve değerli babacığından...
    çok güzel bir paylaşımdı..
    hayırlarla dolu nice günlere gülüm...
    muhabbetle...
    :)

    YanıtlaSil
  4. :) nasıl sıcak bir yazı olmuş iyi geldi bu soğukta :)
    hepimizin örnek alması gereken şeyler var. fazla olan herşeyin zekatının ayrı ayrı olduğunu da ekleyeyim izninle. kitaplarımızın, giysilerimizin hatta başarılarımızın ilmimizin ...

    YanıtlaSil
  5. babacığının sağlığı daim olsun. canım gönülden paylaşmak kadar güzel bir şey yok .gözü , gönlü doyup unutanlardan olmayız inş.

    YanıtlaSil
  6. Ben babamdan ayrı yaşıyorum. Babanla arandaki bu muhteşem muhabbet beni benden aldı diyebilirim. Rabbim babana ve ailene sağlıklı huzurlu güzel ömürler versin. Baban ağlamakta haklıymış paylaştığın müzikle birlikte okuyunca yorumu yazabilmek için yüzümü yıkadım.
    Güzelve içten paylaşım için teşekkürler. Allah'a emanet ol.
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  7. Sen çok şanslısın, bazen eksik yarım olduğunu düşünsen bile bence sen tamamen tamsın..
    Baban senin en büyük gücündür, baba olmak sadece evlat sahibi olmak değildir ondan çok daha öte bir şeydir. Senin babanda bunu başarabiliyor ne mutlu sana.
    Ve ayrıca o okuyup etkilendiği yazıyı herkesin okumasını istemesi ne kadar içten ne kadar güzel bir hareket..
    Hep diyorum ya, Allah uzun ömürler versin o babaya :)

    YanıtlaSil
  8. yaşlılık zamanımızda bizlere de şefkat ve merhametle davranacak evlatlar versin rabbim...ailemize de bizi hayırlı kılsın..ne mutlu size...

    YanıtlaSil
  9. Cok severek okudum diger yazilarini nasil okuyorsam ama bu dahada sicacikti, babanin güzel yüregi serilmisti gözyaslariyla ortaya ve senin baba sevgin :) Cok begendim, iyikide baban bu yaziyi yaz demis sana, ona selamlar söyle, yazin icin Allah razi olsun ondan dediler de :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Yaratılmışların en ekmeli Habibullah, Hilkat-i alem sebebi Resullah(s.a.v) hürmetine, babanın gönlünden gelen o tertemiz yaşlar hürmetine dilerim, bu yazıyı yazmanızı nasip eden Yüce Rabbimden niyaz ederim ki,o sütten yüreği yanan, kalbi muhabbet açı olan cümlemize o en sevdiğinin eliyle içmeyi ihsan buyursun..

    Muhabbetle..
    Not.Dua buyurunuz, babanızdan da ricacıyız... burada kahve içip gönlü şad olan bu gafile hidayet nasip olsun dualarınızla..

    YanıtlaSil
  11. önce oturduğum yerde doğruldum.
    keşke bunu her yazıda hatırlatsak birbirimize kambur olmasak :)

    takvim yaprakları çok şey anlatır. anlatır anlatmasına ama bir büyük ille elimize tutuşturmalı. Allah babandan razı olsun.
    ellerinden öperim ;)

    YanıtlaSil
  12. Babacığının ellerinden öperim ne güzel bir yazıdır paylaştığın için sağol canım benim.
    Rabbimize binlerce kere şükürler olsun.Keşke bizlerde o Sevgililer Sevgilisinin elinden bir yudum su içebilsek:(

    YanıtlaSil
  13. canım ya çok güzel bir kıssas çok begendim.yüreğine sağlık.
    Bu arada babacık gerçekten çok duygusal senin kime çektiğin belli oluyor.
    Canım SENİ çok SEVİYORUM.sevgiler

    YanıtlaSil
  14. "günler olurdu, 3 siyahla karnımızı doyururduk.."
    "günler olurdu, evimizde yemek pişmezdi"

    evde yiyecek bir şey kalmadı diyen eşine, Mevlana;
    "sonunda evimiz, Allah Resulunun evine benzedi" buyurur... anlayana...

    YanıtlaSil
  15. Derkenar,

    Amin canım güzel duana herşeyden önce. İnfak etmenin değerini anlamak da çok mühim şu dünyada :) Babamın da selamı var herkese :)Öpüyorum sevgiler :)

    Reçelim,

    canım benim ben de öpüyorum,sevgiler :)

    dekorapsuwasyon,

    güzel gören gözlere teşekkürler :)

    birtutamkekik,

    canımcım Allah razı olsun senden de güzel sözlerinden de.Sen de benim kıymetlim oldun çıktın :) Babamın selamı var herkesciklere vee bakiim ne lezzetler yaptın sen son postta :)) Öpüyorum sevgiler kankam :))

    Kısaca Fd,

    sen gel yeter ki böyle şeyler yaz ve git ama yine gel :)

    elma kurdu,

    ne güzel dedin canım sen de :) üzerimizde ne fazla ise paylaşmak zekatını hakkıyla dağıtmak niyetiyle aminler olsun,dua niyetine kabul görsün dualarımız.Öpüyorum ve her zamann bekliyorum elmacı kankim ;) Sevgiler :)

    Örgüçantam,

    Ablacım amin,ben konuşurum da sen hep icraat edersin bu konuda esasen.Bu cihetle de en sevdiğim ablamlalarımdansın.öpüldün sevgiyle canımcım :))

    Fikri Ala,

    Canım ya , ne kadar içten bir yorum olmuş böyle.Babacığınla her ne sebepten ayrı düştüyseniz Mevlamdan sabır ve birleşme ümidi varsa en kısa zamanda vuslat dilerim canım arkadaşım.Sevildiğine eminim :) Bloğuma gelmene çok sevindim ama ağlamana da üzülmedim değil.Babacık yeterliydi gözyaşı konusunda oysa :) Öpüldün sevgi ve muhabbetle arkadaşım :)

    Zeynep,

    Öyle mi dersin ki canım benim :) Baksana öyle bir babanın böyle de relax bir evladı var işte.O nun gayret ve edebine layık değilim ama günün birinde olurum inşaallah :) Ve dilerim ki senin de babanla kronik sandığın tüm sorunlar buzların erimesiyle bitiverir aniden.Duamdır. Öpüyorum sevgi ve muhabbetle Zeynom :)

    YanıtlaSil
  16. light anne ve kaymaklı kızanları,

    amin diyorum, ve nefsimize uydurmasın Mevla diye de ekliyorum.Yaşam boyunca sınav devam etmekte.Sevgiler olsun :)

    Kelebekgibi,

    Senin gibi candan dostların sıcacık yorumlarından besleniyorum canımcım bilesin :) Ve güzel dualara amin. Babamın selamı var sizlere , Allah cümlemizden razı olsun inşaallah , öpüldün muhabbetle :)

    Necla,

    Allahım o ne güzel bir duadır öyle :)) Amin diyorum canı gönülden cümlemiz için diliyorum ayrıca.Babama özellikle söyleyeceğim ve duayı aldın bil ;))Yorumlarınla her zaman burda ol inaşaallah. Sana kahve ikram etmek ne güzel :) Sevgiler :)

    Seyhan,

    evet evet kambur olmak istemeyiz canımcım :)) Senin de varsa paylaş tabiki de.Biz ailecek pek paylaşımcıyız işte böyle.Rabbim hepimizden razı olsun , öpüldün :))

    İkiz Annesi,

    Canım benim senden de Allah razı olsun.Ve inan bu postta bu yönde çok dua çıktı bence inşaallah Rabbim mizana koyar bu duaları.Öpüyorum sevgi ve muhabbetle :)

    Elif,

    Evet Onu yakından da tanıdın ve tescilledin değil mi :)) Ben de seni seviyorum sonsuz kanka !! :))

    coyotecarlos,

    postun tamamlayıcısı oldu bu sözler de :) O kıvama gelelim inşaallah diyelim ve amin ekleyelim. :)

    YanıtlaSil
  17. Aslında fazla söze gerek yok. "paylaşmak mümin'in rızkını artırır" deniliyorsa hiçbirşey söylemeye gerek yok. Allah hepimizi Ebu Hureyre gibi saf, içinden geçenleri söyleyebilenlerden etsin. Bir de bunu okurken ağlayabilen baban var ya. Allah onu başımızdan eksik etmesin inşAllah hacım. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  18. Rafinha,

    Evet haklısın hacım gerçekten paylaşmak arttırıyor var olanı. Bunlar bize güzel örnekler Rabbim uygulamayı nasip etsin :) Babacıkla ilgili duaya amin olsun hep birlikte hacım ya :) Sağolasın :)

    YanıtlaSil
  19. çok güzeldi.. babanıza saygılar sevgiler

    YanıtlaSil

Sen de yaz bişeyler...