23 Ağustos 2011 Salı

Tetikte miyiz !!!?

Canlarr !! senede sadece ve sadece 1 kere gelen ,tüm senenin gafletini günahlarını yükünü hafifletme şansı veren...o bildiğiniz duaya icabet kapılarının açılıverdiği muhteşem gece...Kuran da bin aydan hayırlı diye bastıra bastıra altı çizilen gece...Belki bu gece ! Belki de diğer tek gecelerde ...Belki kuvvetle muhtemel denilen 27. gecede...
Her ne olursa olsun bu geceyi ucundan kıyısından yakalama ve ihya etme , nasibinden faydalanma derdiyle "gözleri dört açma" günlerine girdik Ramazanda...Yani son 10 güne... :)

Dualarımız...tüm ruhumuzla hayal ettiğimiz isteklerimiz...
Yapmasaydım da ölseydim dediğimiz günahlarımız...
Yok mu ?
Hepimizde var , bazılarımızda fazlasıyla ... Ne kadar fazlaysa o kadar gayret ve ibadet inş.
Tetikte olup övülen bu geceyi yakalamayı nasip etsin Mevlamız...

Ve biraz bilgi ;

Kur’ân-ı Kerîm’de medhedilen en kıymetli gecedir. Kadir gecesinin fazîleti, üstünlüğü (bin aydan daha fazîletli, kıymetli, hayırlı olduğu), bizzât Allahü teâlâ tarafından, Kadir sûresinde açıkça bildirilmiştir.Kur'an-ı Kerim'de Cenab-ı Hak, bu mübarek gecenin kıymet ve faziletini şöyle beyan buyurmaktadır:

"Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır.. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için iner dururlar. O gece, esenlik doludur. Tâ fecrin doğuşuna kadar."

Resul-i Ekrem (s.a.v) Efendimiz buyuruyor:

"Kim Kadir Gecesi'nde inanarak, ihlas ile o geceyi ibadetle geçirirse, geçmiş günahları bağışlanır."

"Kadir Gecesi yatsı namazında cemaatte hazır bulunan, ondan nasibini almıştır."

Müminlerin annesi Hz.Aişe (r.a.) şöyle diyor :

-Dedim ki: Ya Resullullah, Kadir Gecesi'ni bilirsem onda ne şekilde dua edeyim? Şöyle buyurdu:

- Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa'fü anni. (Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle.)

Peygamberimiz (sav) buyuruyor:

"Kadir gecesinde bir defa, Kadir sûresini okumak, (başka zamanda) Kur’ân-ı kerîmi hatmetmekten daha sevâptır. Bu gece koyun sağma müddeti kadar namaz kılmak, ibâdet etmek, bir ay her geceyi ibâdetle geçirmekten daha kıymetlidir."

Bu mübarek gecede dua sünnettir. O icabet vakitlerinden birisidir. Süfyan-ı Sevrî demiştir ki, o gece dua etmek,namaz kılmaktan daha sevaptır. Kur'ân okuyup da dua ederse güzel olur.

İbnü Hacer Heytemî Tuhfetü'l-Muhtâc'da der ki:
"Kadir gecesini görene, saklaması sünnettir. Onun kemâliyle faziletine ancak Allah Teâlâ'nın bildirdiği kimseler nail olur."

Peki ne zaman ?

Ulemanın ekserisi "Leyle-i kadir ramazan ayının yirmi yedinci gecesidir." demişlerdir. Bu görüşün sahibi bulunan ilim adamları delil olarak şu hadis-i şerifi göstermektedirler: "Leyle-i Kadir, yirmi yedinci gecedir."


Bu nakli delile ilaveten akli bir delil ile mevzûu daha belirgin hale getirmek istiyorum. Süre-i celilede (Kadir Suresi) "Leylet'ül Kadri" lafzı üç yerde geçmektedir. Bu lafzın harfleri dokuz tanedir. Bu sayıyı üçle çarptığımız zaman çıkan yekün de yirmi yediyi göstermektedir. (3)

Güzel bi sözle de bağlamak gerekirse , Ulemanın çoğunluğunun söylediği şöyle bi söz vardır :

Her geceyi kadir,her gördüğünü Hızır bilmek gerek...

Dualarınızda beni unutmazsanız sevinirim dostlar diyesim var ama bencilliğim katık olsun istemiyorum bu posta :)

O konuda kafanıza göre takılın dostlar ,ama ne olursa olsun uyanık olun ! tetikte olun !
Sevgiler herkese ! :)

9 yorum:

  1. Rabbim dualarımızı daima ve bu özel gecede de kabul eder inş.
    Dualarımı hep cümlemiz için diyerek ediyorum sen de otamatikmen girmiş oluyorsun içine:) Dileklerini dualarında belirt bizlerde kabul isterken senin güzel gönlündekilerde oluverir inş.:))

    öptüm canımmm

    YanıtlaSil
  2. Yüreğine sağlık ne güzel bir yazı... evet önemli günler bugünler boş geçirmemek gerekir... Yaptığımız ve yapacağımız duaları Rabbim kabul etsin inşallah. Canım senin de o güzel yüreğinden geçen bütün dualarını Rabbim kabul etsin inşallah... unutma herzaman dualarımdasın... Rabbim bu geceleri en güzel şekilde değerlendirmeyi nasip etsin inşallah...
    Allah'a emanet ol canım...

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar güzel ve faydalı bir yazı olmuş. İnşallah o geceyi yakalar ve ibadetle geçirebiliriz. Allah dualarını kabul etsin canım..

    YanıtlaSil
  4. hiç bişi kalmadı ramazanın bitmesine geldide gidiyo.. :(

    YanıtlaSil
  5. Dualarım seninle kankim,rabbim gönlünün muradını versin inşallah....kadir gecesini gereğiyle ihya etmeyi hepimize nasip etsin....

    YanıtlaSil
  6. Örgüçantam,

    Canım ablacım Allah razı olsun,daha bi dikkatli yapıcam dualarımı o zaman ben de bunu düşünerek :))Kendimiz dışında başkası için yaptığımız her bir dua meleklerin de bizim için dua etmesine vesile olurmuş.O zaman kazancımız artıyor şükür :))Sen de dualarımdasın inş. Öpüyorum,sevgiler :)

    Elif,

    Beğenmene sevindim canım,gerçi sen benimle birlikte sürekli tetikte olma durumundasın elin mahkum değil mi :)) Seni rahat bırakmıyorum tek gecelerde :) Ama ne yapayım dualarına ihtiyacım var,sen biliyosun.Rabbim senin de dualarını kabul etsin inş.Mutluluk,huzur versin daima..Sen de emanetsin en sevgiliye :)

    Elvan,

    Sağol canım benim hepimizin duaları kabul olsun inş. Rabbim sevdiği kullar arasında bulundursun inş. ömür boyu. Sevgiler :)

    Sema,

    Az kaldı evet :/ Ama istersek ömür bizim için Ramazan olabilir.İstersek o atmosferden sıyrılmadan ömrü taçlandırabiliriz ben inanıyorum canım :) Öpüyorum,sevgiler :)

    Tatesal,

    Canım kankim Allah razı olsun,sen ideallerim arasındasın unutma.Dua ederken aklında olsun :) öpüyorum ,sevgiler :)

    YanıtlaSil
  7. Hıııımmmm, ben seni takip edeyim bari :) Vesile olan Mümine'm, sağ olsun :))

    YanıtlaSil
  8. hani kuşum bayram tebriği..

    iyi bayramlar canım öperim..

    YanıtlaSil
  9. Buse,

    Teşekkür ederimm sen de sağolll canımcımm :)))

    Seyhan,

    Ah kuşum girebildim sonunda ben de çook öptüm seni :)))

    YanıtlaSil

Sen de yaz bişeyler...