24 Mayıs 2011 Salı

V for Vendetta

Hani bazen...kendini bildin bileli süre gelen düzene ,danışıklı döğüşlere,alan razı satan razı oyununa ... bi haykırış, bi resti çekme hissiyle dolarsın.Ruhundan referans istersin ,güç dilersin bu isyanı damarlarına pompalamak için...İçine dönüp baktığında güçsüz biri vardır orda...Sesinin ulaşmasını istediğin tepeler nerde ,sen nerde ?

2020 nin İngiltere sini anlatan filmde diktatörlük rejimine karşı koyan V nin (evet kahramanın adı sadece V) içindeki gücü keşfetmesiyle kazandığı kahramanlığını halkın özgürlüğü adına kullanışı işlenmiş. Bu kahramanın , içindeki söz konusu gücünü keşfetmesi için sevgilisi Evey'i (Natalıe Portman) bi takım işkencelerden geçirip zindanda hapsetmesi filmin çarpıcı bölümlerinden.Böyle bi sevgili düşman başına diyecek oluyorum ama durup düşündüğümde içimdeki potansiyeli açığa çıkartacaksa belki makbul olur bi miktar acı şahsım için diye de iç geçiriveriyorum :)Tartışmalı bi bölümdü orası,takdirlere kalmış yorumlar...

Genel itibariyle hoş bi filmdi...V nin demir maskıyla öpüşen Natalie o anı hafızalara kazıdı adeta :)Natalie ye hayranlığımın Leon filminden geldiğini belirtivereyim burda.O filmde elinde saksı ufak tefek ergen, bu filmde yetişkin muhteşem bi hatun olarak çıkıyor karşımıza.
Bu arada bu filmin kokusunu alışım 17 yaşındaki yeğenimin müzikleri arasında tesadüf olarak bulduğum filmin müziğine aşık olmamla başlar. Filmden kareler eşliğinde dinlediğim o harika şarkı beni alıp uzak diyarlara sürgün ederken aklım Natalie nin V ile aşkına takılıp kalmıştır.Bunlar tarihsel gerçeklerdir ve o muhteşem şarkı işte klibiyle birlikte şurdaki linkin altında yatmaktadır.Tek tıkla aynı hazzı paylaşacağımıza eminim sevgili dostlar.V for Vendetta 10 üzerinden 8 alır benden. Kırdığım 2 puanın biri müziğinin hissettirdiği şeyleri filmde yakalayamamış olmak ,ikincisi de V nin asla maskesini çıkarmamış olmasından dolayı uğradığım sükunu hayaldir :) Geri kalanı için verdiğim puanlar yerden göğe helal olsun.Vaktiniz olursa izleyin sanal kurabiyelerim :)

Güzel bi gün olsun bugün :) Öpüldünüz şimdilik kankalar !

11 yorum:

  1. Daha önce seyretmiştim ben de o maskenin çıkacağını düşünmüştüm :)))

    YanıtlaSil
  2. geldi işte sanal kurabiyelerinden biri ,Taze kahvesinin yanına:)))
    hemen dinleyeceğim merak ettim:) öpüyorum

    YanıtlaSil
  3. Canım kankim pek film izlemeye vaktim olmuyor,ancak yarım yamalak dizi izleyebiliyorum,işten güçten fırsat bulursam ancak...
    bu sıra çok keyifsizim,canım sıkkın,hayat beni yoruyor,can sıkıcı insanlara maruz kalıyorum...neyse la havle diyelim...görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  4. İkiz annesi,

    Ellerini görebildik sadece V nin hatırlarsan yumurta yaparken:)Uzun süredir yumurta yemek istemiyorum :P Sevgiler canımcım :)

    Örgüçantam,

    Harika şarkı harika hisler dimi ablacım.Aynı şeyleri hissettiğimizden çok seviyoruz birbirimizi zaten ablacık , öpüyorum çok :))

    Tatesal,

    Kankim Allah nazarlardan korusun seni.Herşey imtihan biliyorsun.Bazen sıkıştığımız oluyor Allah yanlış şeyler yapmaktan korusun bizi.Herşey düzelir merak etme.Seni çok seviyorum,takibindeyim canım,sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. ama onun maskesiz haini gösteriyorlarya bir ara.. o yangından tek kurtulan her yanı yanmış hali..
    benimde en sevdiğim kare dinle diyor ya ve birden klasik müzik sesi sokaklara doluyor ya.. bak unutamamışım iştee!!

    YanıtlaSil
  6. Seyhan,

    Kuşum evet o kare de çok hoştu hatta muhteşemdi.Unutmamışsın :) O yanmış halinden sen bişey anladın mı ki canikom ? Ben yüzünü görmek isterdim,biraz makyaj çalışmasına katlanamamışlar yani :/

    YanıtlaSil
  7. Daha önce izlemedim ama merak etmeye başladım.Sen beğendiysen bende kesin beğenirim canım.Zevkine hayranım balım....

    YanıtlaSil
  8. Elif,

    Ya balım ben de sana hayranım :)Biliyosun da ben hatırlatayım dedim.Bu arada filmi mutlaka izle; V nin kızı çatıya çıkarıp "dinle!" dediği ve klasik müziğin başladığı kısmı özellikle :) Tüm izleyenlerin dibi orda düşüyor zira :P Sevgiler canımcım :))

    YanıtlaSil
  9. benim de çok sevdiğim bir filmdir:)

    YanıtlaSil
  10. Derya ,

    Ne güzel sevindim buna,sevgiler :)

    YanıtlaSil

Sen de yaz bişeyler...