10 Mart 2011 Perşembe

Tazekahve yaptı !


Hiçbişey yemek istemeyen annecim dün pohaça yemek istediğini söyledi.Mutfakta akrep varmış gibi davranan ben kendimi attım unun hamurun içine ve sonuçtan ümitsiz başladığım bu işten alnımın akıyla çıktım sanırsam.Yani böyle abesle iştigal yemek tariflerinin fink attığı blog aleminde kıytırık bi pohaça için bu şamata yersiz sayılabilir; ama sevmediği bi işte başarılı olması bi insanın gerçek becerisine işarettir bana göre sevgili dostlar :D Bu uzun cümlenin anlattığı şudur : Sevilerek yapılan herşey tabii olarak güzel olur önemli olan sevilmeden yapılan bi şeyden güzel sonuç çıkartabilmektir.Dün ki gibi bi günde vinç gelse beni pohaça yapmaya kaldıramazdı ama annecik isteyince eli mahkum sevmediğim bu işe giriştim.Anneciğime sıcak sıcak yedirip mutlu oldum.Endorfin yağdı üzerime lapa lapa kar misali :) Niye bu kadar uzun açıklama yaptım bilmem , içim dolu galiba :P
Peki tarif te vereyim mi? .... yok yok o kadar ukalalığa gerek yok :D Sadece sevimli bi paylaşım bu, sizlerde buna bin basan tarifler olduğuna eminim ben .Suyunu çıkarmayayım :P

Evet kötüdür mutfakta Tazekahve, ama bu pohaçaları O yaptı sizinle de paylaştı :)

Sevgiler şekerler :)

18 yorum:

  1. ellerine sağlık canım annenin gönlünü hoş tuttuğun çok iyi olmuş..

    çokta güzel görünüyorlar.. sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. ellerine saglık ,ne kadar güzel görünüyorlar,

    YanıtlaSil
  3. Aman benim Taze Kahve'm nelerde yaparmış, :)) Ellerine sağlık canım, ne güzel sevdiğin biri için sevmediğin birşeyi yapabilmek..

    Sıhhat ve afiyet versin anneciğine yediği poğaçalar inşâAllah. Belki birgün bende :p yeme kısmını aşarak yapma bölümüne doğru ilerlerim :)

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. iyi deyim ;bizim mutfakta da akrep var ,hemen kaçtığıma göre.

    YanıtlaSil
  5. sanırım bizim mutfakda akrepler yaşayamıyor:)))))
    şekerciğim eline sağlık anneciğin de mutlu olmuştur ne güzel evladından istediği birşey hemen önüne gelivermiş maşaallah sana canım
    sağlık afiyet diliyorum anneciğine de
    yandaki resim sanamı ait???
    eğer öyle ise bence kaldır o resmini çünki nazar değer mazallah güzelliğine
    ben bakarken maşaallah subhanallah dedim ama demeyenler olur Allah nazardan saklasın

    YanıtlaSil
  6. Siyah süt,

    teşekkürler canım ilki beni daha çok mutlu etmişti :) Sevgiler ...


    Dikiş dersi,

    Teşekkür ederim beğenmene sevindim :)

    Derkenar,

    :)sağol şekercim gerçekten sevdiklerimiz için zorluklara katlanmak güzel.Poahaça yapmayı da bi zorluk kategorisine koydum ya pes bu arada.Sen de mutfakla barışık olmayanlardan mısın evet evet bunları duymaya ihtiyacım var :P öpücükler sevgiler dostum :)

    YanıtlaSil
  7. kutup yıldızı10 Mart 2011 17:38

    Annemiz bizi dünyaya getiren yaşamı boyunca da bizim en büyük destekçimiz olan bir bakıma hayatınızdaki mucizedir.
    Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar atasözünden de anlaşıldığı gibi hayatımıza giren-çıkan yüzlerce insan vardır. Fakat hangisi bizi annemiz gibi koruyup kollayıp aynı zamanda da sevgisini ve şefkatini gösterebilir? Ya da o insanın kendince tanımladığı sevgi kavramı anne sevgisinin ne kadar yakınından geçebilir?
    Teşekkürler Taze kahve annenin gönlünü hoş tuttuğun için.

    YanıtlaSil
  8. neval,

    ay öledir kesin ne yapsak bilmem şu akrepleri :P


    papatya68,

    bu postu yazarken de hep seni düşündüm kankim , güzel pastalar börekler yapan ablalar beni ne ayıplar diye geçti durdu aklımdan.Ama ne yapayım olduğum gibi yazmazsam içim rahat etmiyor.Anneciğin rızasını alabildimse o yeter bana Ayşe Tüter olmasam da olur mutfakta :)Güzel görüşlerin için sağol canımcım.Yandaki resim bana değil beni çok benzettikleri bi sanatçıya ait o yüzden koydum.Kendi resmimi koymaya korktum bahsettiğin sebeplerden.Ama hassasiyetine çok teşekkür ederim kankacım :) Sevgiler kucak dolusu :)

    YanıtlaSil
  9. Kutup yıldızı,

    Ne güzel yazmışsın anneler hakkında...Bak biz seninle çok konuşuruz ama sana söylemedim hiç; anneme geçmiş tarihlerde seyrek te olsa çemkirişlerimden ötürü o kadar eziliyorum ki onun için ne yapsam az geliyor.Bu yüzden de söylediklerin bana mutluluk verdi:) Sevgiler kutupçum :)

    YanıtlaSil
  10. Harika görünüyorlar:) ellerinee sağlık:)
    ama benim tam şu saatte öyle bir canım çekti ki:)
    napsak:P

    ordan bir tane araklıyorum:))
    sevgiler hayırlı sabahlar olsun:)

    YanıtlaSil
  11. Ebr-i Nisan,

    Afiyet olsun canımcım ne demek çay da demlerim ben şimdi yanına.Yeter ki gelmiş ol sen bana :)) Teşekkürler şekercim öpüyorum seni sevgiler :):)

    YanıtlaSil
  12. bilge hadi canım çayı demledim seni bekliyorum pohaçaları kapıp hemen geliyorsun:))

    YanıtlaSil
  13. Kahve Molası,

    Yetiştimmm kankam :DD

    YanıtlaSil
  14. Hahah ne komik bir yazı bu sen çok yaşa emi!

    YanıtlaSil
  15. Stil Direktörü,

    Sen de çok yaşa direktörüm kurabiyemm !! :D:D

    YanıtlaSil
  16. Dünden beri sana yorum yazmaya çalıştım olmadı neyseki yazabiliyorum...Annemi bugün umreye yolladık hayırlısıyla giderr inşallah...Dün senin ve ceydanın adını yazıp anneme verdim rabbim inşallah sana da senin gibi hayırlı bir evlat verir....poğaçalar harika kendine haksızlık etme sakın,sevgiler kankim...

    YanıtlaSil
  17. Tazecik kahvem
    hala tarifini eklememişsin amaaa:(
    bekliyorum belki bize değişik gelecek ve denemek isteyeceğiz sen yaz şekerciğim:))
    Resimdekine benziyorsan da maşaallah subhanallah sana

    YanıtlaSil
  18. Tatesal,

    Canımcım ben de soracaktım az kalsın giremiyomusun acaba diye merak etmeye başlamıştım,şimdi içim rahatladı.İsmimi yazmış olmana ne kadar sevindim anlatamam.Allah razı olsun anneciğinden de senden de çok sağolasın canım kankim.Pohaçaları tatmanı da çok isterdim kankim ya gerçekten fena olmadı hayret :)) Sevgiler öpücükler canımcım :))


    Papatya68,

    Ya canımcım inanki herşeyi göz kararı yaptım.Açıp insan gibi tariften bişey yapmaya alışık değil bu bünye her konuda böyle.Ama içine yoğurt yerine süt koydum onu biliyorum, sadece fark olarak belki o olabilir.Fotodaki hatuna benzetiyorlar canım bazen ben de benzetiyorum ama nadir.Teşekkürler güzel sözlerin için öpüyorum sevgiler :)

    YanıtlaSil

Sen de yaz bişeyler...