6 Kasım 2010 Cumartesi

Söz Yangını / Senai abi :)


Seneeeee 2009 ! ( Çok ta uzak değilmiş , hem yaşlanmak istemiyorum hem de uzun geçmiş tarihten hatıralarımı anlatmak istiyorum :) Bi garip... )
Yazılarını severek takip ettiğim yazar Senai Demirci Nazilli ye seminer vermek üzere gelmiş.
Hatta çalıştığım dernek ön ayak olmuş bu seminerin tertiplenmesine ( İşin mutfak kısmında Senai abimle bol bol kaynatabilirim ümitleri yeşermiş bende :) )
Seminer salonunda kızlarla yaptığımız bütün hazırlıkların ardından Senai abimizin Nt de olduğu haberini alıyoruz ve doluşuyoruz arabaya Nt yolunu tutuyoruz.

Tam tahmin ettiğimiz gibi sıcak bi ortamda Senai abimizle birebir sohpet imkanı bizi bekler buluyoruz.Harika !

Seçtiğim kitap için imzamı alıyorum tabi kide :) Bilgece sözler söyleyesin,Bilgece sözler duyasın ! Ahh...Söylettirsin ve duyursun yaratan :)
Güzel ve faydalı bir seminerin ardından kızlarla içtiğimiz yorgunluk çayının tadını anlatamam :)

Bir yıl kadar sonra, şu günlerde okumak nasip oldu bu kitabı.İçim ezilerek okuduğumu ve kendime defalarca " daha az vıdı vıdı Bilge ! " diye telkin ettiğimi söylememe gerek yok tabi :) Beni tanıyanlar bu telkine ne kadar ihtiyacım olduğunu iyi bilirler :D
Kitapta beni en çok etkileyen bölüm de işte şurasıdır :
Bir garip yangın,bir tuhaf soygun...
Waylon Prendergast adında bir Amerikalı,gece boyu içtikten sonra ,evinin yolu üzerindeyken ,mesleğini icra etmeye karar verdi.Epeyce çakırkeyf olduğu halde,alışık olduğu üzere içeride herkesin derin uykuda olduğunu düşündüğü bir evin penceresine tırmandı.Sessizce içeri süzüldü.Çantasını çekmecelerden ustalıkla çıkardığı mücevherlerle , parayla doldurdu.İyi bir iş çıkarmıştı.
Arka kapıdan sesszice çıkıp evinin yolunu tuttu.Bir süre yürüdükten sonra,evinin olduğu sokağın köşesini döndü.Fakat o da ne ! Üç itfaiye aracı yolu kesmiş bir evden çıkan alevleri söndürmeye çalışıyordu.Hayret ; bu ev kendi eviydi.
Çok sonra anlayacaktı ki bikaç saat önce soyduğu ev kendi eviydi.Pencereye tırmanırken ağzından düşürdüğü izmaritle kendi evini ateşe vermişti.
Bu yaşanmış hikayenin sonunda ,sarhoş ve hırsız Waylon'un gece evinden çaldığı mücevher ve paralara bakıp " bu kadar çok şeyimin olduğunu bilmiyordum." dediği aktarılır.
Gelin görün ki,Waylon dan daha acınacak haldeyiz.Kendi evini soyan Waylon'ın çaldıkları elinde kalmıştır.Ancak gıybet ederek kendi sevap evimizi kendi ellerimizle soyduğumuzda ,elimizde hiçbirşey kalmayacaktır.
Çekiştirmenin,ayıpları ifşa etmenin en tatlı olduğu anlarda akıllarımıza gelsin ,dillerimiz edeplensin inş. diyorum sevgili dostlar. Allah bile affediyorsa kullarını biz kullar ne diye ayıpları döküp saçma derdine düşeriz ki değil mi ...
Sevgiler canlar !


9 yorum:

  1. Esselamu aleykum..

    Kuzuum, ne şanslısın sen, ne güzel birebir görmüşsün Sevgili Senai Üstad'ı... Feyzini duasını almışsın :) Rabbim bizlere de kısmet etsin, çok istiyorum..

    Kitabı gerçekten çok etkileyici, bu tür kitapları okuduktan sonrada göz önünde tutmalı, ismi bile etkiliyor insanı Yangın...

    Aktardığın alıntı, malesef o kadar doğru ki!
    Bilerek ve isteyerek ateşe atıyoruz kendimizi..

    Rabbim affetsin, hidayetimizi arttırsın..

    Muhabbetle güzel kardeşim, Hoşça bak zatına..

    YanıtlaSil
  2. ya ben bu adamın ikinci kez evlendiğini duymuş pek soğumuştum kendisinden ama bilmem ki doğru mudur?

    yoksa gazete yazılarını bile takip ederdim önceden :/

    YanıtlaSil
  3. canım, imzadaki söze bayıldım .
    ne kadar anlamlı. bir dua kabul edip amin diyorum sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Derkenar,

    Aleykümselam canımcım,
    gerçekten çok hoş bi gün geçirmiştik.O zamanlar tanısaydım seni de çağırırdım balım ya :)Gıybet konusuna gelince gerçekten dertliyim bu konuda :( En başta kendi dilim için dua ediyorum.İhtiyacım çok fazla .Güzel dualarına amin diyorum sen de çok iyi bak kendine canımcım,öpücükler ,sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. Seyhan,

    tatlım bilgim yok evliliği hususunda ama içten satırlarını okumuşsun,yakından daha da içten biri.İkinci evlilik olayına takılma ve okumaya devam et derim ben kankam :) Öpücükler :)

    Örgüçantam,

    evet ben de etkilenmiştim.Hepimiz için dua olsun kabul görsün inş. Sevgiler canımcım :)

    YanıtlaSil
  6. Taze Kahvecimm harikaa bir paylaşım olmuş. Senai Demircinin beni ağlatmayan şiiri yok. Heleki sen ve son... yazarken bile içimm sızladı o derece yani... birdee seniiii çoook kıskandımm HIHH :P

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel bir yazı olmuş, kitabın üstündeki notsa harika :)

    YanıtlaSil
  8. yaşlı balıkçı12 Kasım 2010 19:45

    Sözün güzelini söylemek için

    Kardeşimin hatırını onun yokluğunda da korumak için

    Emaneti ehline vermek, kardeşimin hatasını (emanetini) başkalarına taşıtmamak için

    Tercihimi kınayıcı, yargılayıcı, yakıcı olandan değil, ıslah edici, onarıcı, yapıcı olandan yana kullanmak için

    İkiyüzlü/ikisözlü olmamak için

    Hayatıma parça tesirli fiskos bombası fırlatmamak için

    Gıybetin yaktığı dudaklarda artık çiçeklerin açması için

    GIYBET ETMİYORUM!
    Senai Demirci

    En kısa zamanda okuyacağım inş.
    Kitap Kurdu Taze Kahve yüreğine sağlık....

    YanıtlaSil
  9. Tesettür Aşktır,

    Canımcım gerçekten mükemmel yazıları var.Namazla ilgili yazıları da harika.Kıskanma şeker yahu,bulunduğun şehre gelmesini kolla sadece.Öptüm seni :))


    Sakar Hafiye,

    Çok teşekkür ederim,notu hiç düşünmeden yazdı,sanki aklındaymış gibi :))

    Yaşlı balıkçı,

    Çok güzel bir alıntı seninki de,Kitap kurdu Tazekahve Kitap kurdu Yaşlı balıkçı ile arkadaş olmaktan çook mutlu haberi olaa Yaşlı balıkçının :))

    YanıtlaSil

Sen de yaz bişeyler...