31 Ocak 2010 Pazar

Ayıp ta oluyor Dostoyevski' yee :)

Taze kahve nerede bu aralar ? Hiç yazmıyor? Bi kaç şarkı paylaşmakla blogculuk mu olurmuş canım ! Hıhh !

Var demi içinizde bunu diyenler ? Ne,yok muu ? Canlarım benimm bilirim öyle demezsiniz siz şekerler :)
Tazekahvenin hiç boş vakti yok şu aralar inanın.Hatta şu kitaba başlayalı bir ay oluyor da hala bitemedi kendisi sölemesi ayıp.
Bütün gün işyerinde dükkanın işleri yanısıra ders çalışan ,bunun yanında gelen giden eş dosta iki lafın belini kırmak adına güler yüz gösterip hoş beş eden ,yine bunun yanında da sevdiklerini de mutlu etmeye çalışan ,sonra haftanın dört günü akşamlarını kpss kursunda geçiren kahvecik yatağa yattığında muhatap olabiliyor romanın kahramanı Raskolnikov'un hikayesiyle ...Bi kaç sayfa ilerledikten sonra da uyku böcükleri gelip konuyor kirpiklerin üzerine :) Ayıp oluyor Dostoyevski'ye ama durum böyle olunca Raskolnikov'un hayatı benimkiyle ters orantılı olarak yavaş akıyor malesef :))

Burda adını zikrettiğim sevgili edebiyat öğretmenim tavsiye etmişti ısrarla Dostoyevski okumamı.Mutlaka okumalısın,cümle yapılarını incelemelisin demişti sevgili muallimim :) Okudukça ne demek istediğini daha iyi anlıyorum galiba. Ama yine de kendi uzun cümlelerimi kesip biçmekte başarılımıyım bilmem.Bi ara kritik yapalım canım öğretmenim bunu sizinle...

Şekerler,kitap sade anlatımı ve insan psikolojisi çözümlemesiyle ilgi çekici...Okumayanlar varsa tavsiye ederim.Gerçi bitirmeden bi kitabı tavsiye etmek doğru değil ama bi dünya klasiğinin arkasında durabilirim sanırım :)

Artık okurken ve ders çalışırken gözlük kullanmaya başladı Tazekahve.Kısa bir süre önce aldığı fakat kullanmaya yediremediği gözlük şimdilerde kaçınılmaz bi ihtiyaç oldu.Ekose desen bi kaşkol ve sade siyah-gri ağırlıklı kıyafetleri de tamamlarsa; her gelişmeye burun kıvırıp ,negatif cümleler kurup duran huysuz bi entellektüel olmasına az kaldı demektir :)) Abarttım biraz demi,boşverin şekerlerr !

Öptümm hepinizi sevgili kankalarım ! Bu gece uyku böcükleri gelip uçuşmadan kirpiklerin üzerine, hepinize dua edecek bu Tazekahve iyilik ve güzelliğin yağmur olması adına !
Kaçtımm şekerlerrr !

19 yorum:

  1. Sevgili Taze Kahve, belliki hayatın çok yoğun geçiyor, eğer gözlük ihtiyacı duyuyorsan yanından ayırma derim ben :) Birde Suç ve cezayı bende okudum etkileyici bir anlatımı var, tavsiye ediyorum bende, okumayan arkadaşlar okunacak listelerine eklesinler :))
    Baki sevgi ve saygılarımla..

    YanıtlaSil
  2. Dekenar,

    Baki olan sevgiden daha kıymetli ne var hayatımızda.Gelmene ve ses vermene çok seviniyorum arkadaşım.Aynı sonsuzlukta sevgi ve saygı da benden sana canım...

    YanıtlaSil
  3. Yoğunluk içinmde kolaylıklar diliyorum tazekahveme...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Tatesalim,
    sağol diyeyim canımcım :)

    YanıtlaSil
  5. y&d NİN :),

    Geçekten hoş canım,uğradığın için sevgiler :)

    YanıtlaSil
  6. KİTAP OKUMAK BİR HAYAL OLDU BENİM İÇİN.2,5 YAŞINDA BİR KIZIM VAR VE GECE 3 TEN ÖNCE YATMIYO:(((

    YanıtlaSil
  7. Ceylan,
    Çocuk olayının şu gece uykularından feragat etme kısmı beni çok düşündürüyo hakkaten:)) İşin zor canım ya Allah kolaylık versin diyeyim...

    YanıtlaSil
  8. Kolay gelsin kuzuma lise yıllarında okumuştum bende, duana ise bayıldım amin canım

    YanıtlaSil
  9. Sağolasın canımcım,öpüldün ses verdiğin için,sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Güzel duaların önce seni bulur inşallah :)

    YanıtlaSil
  11. evt bilgecim not aldım alınacak kitap listeme öpüldün şeker parçası:)))

    YanıtlaSil
  12. suç ve ceza kitabını çok severim ama tekrar okumaya kalktığımda nasıl okumuşum bu kitabı dedim. dosteyevskinin doğru düzgün çevirini bulmak çok güç hele o kitabında olan uzun isimler lakaplar kimdi kimdii.. ahh dostoyevski yapma bunu bana dedirtiyor.. rusca bilmek lazım :))

    YanıtlaSil
  13. Eser,
    aminnnn diyeyim,aslen ihtiyacım yok değill :))

    Kahve Molası,
    Dilekçim evet oku hayatım,ben de seni çook öptüm !

    Seyhanım,
    sanırım benim çeviri fena değil ama uzun isimler konusunda haklısın,takma kullansalarmış bizde ki gibi iyiymiş.Mesela,Raskolnikov'a Ramço deyip geçseymiş Dostoyeski baba :)) Öptüm canımın içi !

    YanıtlaSil
  14. okunası bir kitap.
    bende elimdekini bitireyim eksikliğimi giderebilirim.

    YanıtlaSil
  15. Hayret ben nasıl okumamışım bunu :) KPSS ye ben de hazırlanıyorum şimdilerde ve gözlük kullanmaya başladım ben de :) Ama benimki miyop. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Esincim,
    Başarılar hayatım sana da.Gözlük dışında da değişiklikler getirir bu sınav bize inş. diyeyim :)) Sevgiler benden balıkçımm !

    YanıtlaSil
  17. E.t.,

    Oku hayatım,elindeki hangisi onu da merak ettim aslında :)

    YanıtlaSil
  18. ço önceden başlamış bitirememiş bırakmıştım.
    şimdi onu bitirme gayretindeyim.
    Mantıkut tayr.Feridüddin Attar ın.

    YanıtlaSil

Sen de yaz bişeyler...