16 Mart 2014 Pazar

Oscar ödüllü filmler -2


2014 Oscar ödüllü filmlerden bir kaç tane daha izlediğim bir hafta sonu oldu dostlar... Fakat ne yalan söyleyeyim bu filmlerin öncekiler kadar etkili olmadığını söylemek zorundayım.
Ayrıca hepsi de yetişkinlere hitap eden yapımlar, hani öyle minik takipçilerim filan varsa izlemeye kalkmasınlar beni de üzmesinler sonrasında da ..
Bu arada minik izleyicim var mıdır acaba ? Okuldan eve geldiğinde annesine "Annecim kalk şu bilgisayarın başından Tazekahve güncelleme yapmış mı merak ediyorumm..!" diyerek önlüğünü çıkartan bi ufaklık hani ?
Merak ediverdim şimdi :)

Neyse filmlere geçersek , "En iyi senaryo" ödülünü alan ilki dışında diğerlerini pek beğendiğimi söyleyemem.Amerikan ve İtalyan yapımı olanlar fazlasıyla küfür ve kadın vücudu kullanmış ki  hiç yakıştıramadım. Ve de sık sık video atlatmak zorunda kaldım.Zahmetli oluyor biraz tabi.
Söylemeyeyim diyorum ama patlarım sanırım : Hiç düşünmezler mi bu yönetmenler?
Filmlerini çok naif  bir Türk hatunun da izliyor olabileceğini ? Düşündüklerini göremiyorum doğrusu :) 

Tamam tamam anlatıyorum işte filmleri , can kulağınızı açınız lütfen... :)



2014 Oscarlarında "En iyi senaryo" dalında ödül alan bu filmin temasını en son yazdığım 9. hikayemin temasına çok benzettim.Hikayeyi okumamış olanlar şurayı tıklayabilirler.Uzun yıllar sonra gelişen teknolojinin ardından  yalnızlaşan insanoğlunun kendine "hayat arkadaşı" olarak bilgisayar üzerinde işletim sistemleri kurmasını konu ediyor film. Ve bilgisayarıyla duygusallık yaşamak noktasına gelen aynı zavallı insanoğlunun sonrasında yaşadığı hayal kırıklığını... Senaryo açısından bence oldukça başarılı ve sürükleyici. Ama dediğim gibi film yetişkinlere göre... İmbd , 8.3 

2014 Oscarlarında "En iyi erkek oyuncu" ödülünü kazanan aktör Matthew McConaughey'in  gerçekten üst düzey bir oyunculuk sergilediği ve ödülü sonuna kadar hak ettiği bir film olmuş. Sırf devasa kilo kaybı hatırına bile bu ödülü aktöre vermek şart olmuş hatta bence.Gerçek bir Hıv virüsü taşıyıcısı olduğuna yürekten inandım ben de film boyunca.Amerikan ilaç sistemini hicveden  filmde Aids teşhisi konulan bir kovboya 30 gün yaşama mühleti veren doktorlarla illegal yoldan edindiği ilaçlar yüzünden 7 yıl daha yaşayan hastanın aralarında geçen savaş anlatılıyor.Ve evet işin içinde "kovboy,aids.."gibi etiketler olunca fazlasıyla küfürlü ve argolu bir seyir ekranlara geliyor. İmbd , 8,0
 
Yine 2014 Oscarlarında "Yabancı dilde en iyi film" ödülünü alan İtalyan yapımı bu filmin  tamamen bir vakit kaybı olduğunu üzülerek bildirmek isterim dostlar. Bu filmle ödül almış olabilirler ama sevgili İtalyan'lara "Grazie!" diyemeyeceğim hiç kusura bakmasınlar...İnat edip sonuna kadar izleme fedakarlığı gösterdiysem sırf sizin için yaptım emin olun. Çünkü hakkında fikir beyan edeceğim bir filmin tamamını izlemem gerekirdi. Özünde vermek istediği mesaj gayet orjinal aslında. 26 yaşında Roma'ya gelen bir yazarın içine düştüğü bohem yaşantıya karşı duyduğu bıkkınlığı ve bu çukurun kendisini ne denli verimsizleştirdiğini konu ediyor film. Ama mübarekler bunu yaparken izleyici denen 3. şahıslara ancak bu kadar işkence edilebilirdi yani. Sakın 2 saatinizi vermeyin bu filme.İmbd 7.8 ama bana göre 6 yeter de artar bile. 

Filmler böyle dostlar... Ve önümüzde yeni bir hafta , yeni işler , yeni oluşlar bizi bekler ! 
Başımıza en güzel şeyler gelsin  ;)

Sevgiler ve iyi haftalar olsun herkese :)

6 yorum:

  1. merak ettim bak
    bende izleyeyim önümüzdeki haftanın sonu :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece tavsiye ettiklerimi izle Nilgüncüm :)) Bu arada bana mail at demiştim sana görmedin onu galiba :) Sana yüzümün dönük olduğu bir fotoyu mail atıcam da verdiğim söz üzerine :) Sevgiler :)

      Sil
  2. Ben de merak ettim şimdi, bir ara izleyeyim bari. Filmleri izleyerek yaptığın fedakarlığın kıymetini biz biliyoruz Bilgecim teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de sadece tavsiye ettiklerimi izle Mukaddes'cim geri kalan yaramaz :) Sizler vefalı arkadaşlarımsınız ben de bunu biliyorum hani , ben çok teşekkür ederim canım :)

      Sil
  3. Teşekkürler tatlımmm
    öptüm kocaman bizim için yorulan gözlerine sağlıkkk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim ablacımm , siz her şeye değersiniz kii :)) Öpücükler benden :)

      Sil

Sen de yaz bişeyler...