9 Mart 2014 Pazar

2014 Oscar ödüllü filmler - 1

Güzel bir hafta sonundan herkeslere merhaba dostlar  ! :)

Bu hafta sonumu Oscar ödülü almış filmleri izlemeye ayırmıştım ve bu aktivite için kimseye "Oscalık yalanlar" söyleme gereksinimi duymayışım için de Rabbime şükretmiştim.. 

Bu hafta sonuna işte böyle başlamıştım dostlar, ama amaaa  ; eşin dostun sürpriz ziyaretleri , çıkan ıvır zıvır işler ve de o bitmez tükenmez arkadaş telefonları nedeniyle sadece 3 tane film  izleyebildim bu hafta sonu ama geri kalanla da  önümüzdeki hafta sonu tanışmak için sözleştik :)

Hmm...siz ordakiler.... Yeterince iyi birer blog okuyucusu olursanız filmler hakkında satır arası verdiğim bilgileri kaçırmaz ve de kendinize ona göre sinema saatleri ayarlarsınız .. Her şey böyle olabilir evet ;)

Ve bakın bu hafta sonu bizim evi ziyaret eden Oscarcanlar kimlerdi ? (Sinema dünyasının an itibariyle kazandığı "Oscarcan" deyimi de hayırlı olsun bu arada  :))




2014 en iyi yönetmen ödülü alan bu filmi gerçekten kaçırmayın derim. 3d olarak hazırlandığını okudum ama ev koşullarında izlemek bile harikaydı doğrusu. Sandra Bullock hayranı oluşumun filmi beğenmemle hiç ilgisi yok. Çok kalite bir yapım olmuş bence. Uzay boşluğunda yapayalnız kalan iki astronotun kurtuluş hikayesini anlatan filmin imbd puanı : 8.2 ama bence az bile. O kadar diyeyim size...

2014 En iyi film Oscar ödülünü aldı bu yapıt. Hikaye;  klasik , kölelik/efendilik olayını irdeler vaziyette. Ama gerçek bir hayat hikayesinden alıntı olması etkileyici. Bazı işkence sahneleri çarpıcı ama Mr. Solomon'ın özgürlüğe kavuştuğu final sahnesini izlemek adına katlanılabilir. İmbd :8.2 . Aynısını veriyorum ben de ;) 


Başrol  oyuncusu Cate Blanchett'e 2014 en iyi kadın oyuncu Oscar ödülünü kazandıran bir film bu da.Film , ortalama vasat bir seyirde ama bu kadının oyunculuğuna bittim gerçekten.Beni sıfırı tüketmiş bir kadın olduğuna o kadar inandırdı ki başka bir rolde kendisine inandırması zor olacak gibi. Bence gerçekten bu ödül yerini bulmuş diyebiliriz.Filmin İmbd si : 7.2 Bana kalırsa 7 yeterlidir :)

Herkeslere iyi seyirler olsun dostlar...

Ve mutlu huzurlu haftalar da... :)


2 yorum:

  1. 3. filmi geçen gün izlemek istedim bir türlü açılmadı:(
    Film izleyenler bahsettikçe not alıyorum hemen şimdi bunları da yazayım:)
    ben de bugün patron mutlu son istiyor' u seyrettim. Teşekkürler canım.mutlu ve güzel bir hafta diliyorum. öptüm kocaman

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablacım o vasat bir film ama ilk ikiyi mutlaka izlemeye çalış :) Patron mutlu son istiyor da güzel filmdi izlemene sevindim :) Öpüyorum seni ben de :)

      Sil

Sen de yaz bişeyler...