9 Eylül 2012 Pazar

Dayımzadelerde :)


Size geçtiğimiz haftalarda Didim deki dayımzade efendinin laleli villasında geçirdiğim bi' kaç günden bahsederek bloğuma hareket vermek istiyorum bu sabah.
Ama önce şunu dinlemeye başlayınız plzz. :) Ki ambiyans tam olsun ...

Bu karede İngilizlerin inşa edip kendilerine değil de dayıma nasip olan tribleks binayı ve önünde yengemin elleriyle diktiği asma fidanını görüyorsunuz. Asma fidanı kimin umrunda! , o değil de İngilizler konfor alanı oluşturmayı çok iyi biliyormuş ben evde konaklarken bunu anladım hani :)

Gittiğim akşam misafir oluşum şerefi hürmetine mangallar yapılıp havuzlu bahçe keyfi icra edildi. Dayıcık ve eşi fotoda oluyorlar kendileri. Yüzyılın en eğlenceli çifti ! Gülmeyi pek severler ben gibi ;)
Ye-iç-gez üçlemesiyle ifade edebileceğim bu ziyaretin sahil gezintisinden bir kare. Genç garson kardeşlerimiz içki içen turist efendilere alkışlar eşliğinde halay gösterisi sergilemekte.Ama cıks..Hoşuma gitmedi hiç. Yapmayın türk evlatlarına bunu kurnaz işletmeciler !

Bu Poseıdon heykeli Didim'le özdeşleşmiş durumda. Poseıdon, Yunan mitolojisinde depremler tanrısı olarak geçiyormuş efendim.Güya elindeki şu çatal uçlu asayı yere vurunca oluşuyormuş depremler. Pehh ! :)
Yine böyle turistik mekanların olmazsa olmazı sokak ressamlarından biri. Gerçekten on numara çalışıyordu Allah'ı var şimdi. Lakin bu denli bir sanat potansiyeline rağmen imajda biraz oynama yapsa iyi olmaz mıydı bu abimiz ? Biraz keçi sakal, yakadan sarkan bi' poşi , kafada yan duran kasket filan.. Neyse onu da bırakıyorum hadi kendi haline :)

Dünyaca ünlü Didim Marina'sına geçiyoruz. Abi ben bu devasa satranç olayını anlamıyorum. İnsanlar niye kendilerini yoracak işlere kalkışır bilmem. Masanın üzerinde halledileverecek oyun şeysi kalk-yürü-taşı gibi iş yüküyle neden harmanlanıyor ki ? Hamle sırası bana gelince pff leye pff leye yerimden kalkıp oynardım ben her seferinde kesin :P :))
-Bilge sıra sende !
-Tamam o benim atı sağa çekiver sen canım ya :))) gibi...
Didim'e kadar gidip Medusa heykelini görmesem olmazdı tabi. Biliyor muydunuz şu yüzünde kırık oluşan hatunun o dönemdeki en güzel kadın olduğunu ve görenlerin taşa döndüğünü filan. Geçenlerde şurda anlattığım Afrodit gezisini hatırlayınız şimdi. Ya dönemin güzellik anlayışında bir arıza var ya da ben de. Yerden bitmeleri tanrıça ilan etmeler , taşa dönmeler filan. Boşa heyecan :)
Marina'da oldukça yakınlaştığım bir yatı fotoladım sizler için. Ve yine olmazsa olmaz bir orta sınıf hayaliyle noktalamak istiyorum bu postu :
"Ayy keşke böle bi yatım olsaa !! " :)))

Tazekahve der ki özenme bilmemkimin yatına
Sen çalış kazan yaşa anlının akıyla
Bunca yıl sonra mani de mi yazacaktın bloğuna ?
Gülüyorum şu an katıla katıla !

:P

Sevgiler blogcanlar ! :))

8 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Sana da selam canım da kimsin sen sorması ayıp ? :)

      Sil
  2. sayende nefretlik partizaniyi dinliyorum! :)
    bilgecik şunu dediğin zmn yeni sekmede açılsın ki şarkı bi yandan aksın ;)

    dayına çektiğini söylediğin an sanırım hepimiz sevdik.

    bol bol gez, gül, sev ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatil şarkısı iştee miss gibi şarkı eğlenmelik :))) o yeni sekme şeysini ben de istiyorum da nasıl ayarlarım ki onu ? :)

      gezip gülüp sevicem tamam :)) öpüldün canımcım ;)

      Sil
  3. ÇOK EĞLENCELİ BİR ÇİFT OLDUKLARI ÇOK BELLİ,EVLERİDE NE GÜZELMİŞ,OHHH sanada değişiklik olmuş ne güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımcım çok sağol hepimiz sağlıkla sıhhatle huzurlu mutlu olalım inşaallah :)Öpüyorum sevecen anne ;)

      Sil
  4. Manili bir cevap yazadım ama şimdi vakit kısıtlı. E ben de ozan değilim.

    Ne güzel gezmişsin.

    Dayınlar da hazıra konmuş, çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen mani mi beğendin mi onu söyle :)) Darısı hepimizin başına canımcım :) Öpüldün ;)

      Sil

Sen de yaz bişeyler...