13 Mayıs 2012 Pazar

Yarbay

"Yarbay" olarak duymuştum adını ilk defa. Liseyi yeni bitirdiğim yıllara tekabül eder tanışıklığımız. Ses kasetleri vardı ve tedarik edip dinleyebilmek meşakkatliydi. Yine de ablalarım sayesinde evimde bir kaç tanesini dinleme şansım olmuştu. Bazılarının hitabeti kendi insiyatflerini aşar da manevi büyüklerin eline geçer. Ve tüyleriniz diken diken dinlersiniz çoğu zaman...Mehmet Ildırar'ın sohbetlerinde ben de çoğu zaman aynı hali hissederdim. Bir kaç arkadaşımla konuşurken de aynı şeyleri hissettiklerinden bahsetmelerine şahit oldum.
Müthiş hitabettir evet...Askerlik geçmişinin de etkisi büyük diye düşünüyorum. O'nun ruhu, tasavvufa gönlünü kaptırmış bir askerin sahip olduğu muhteşem mozaikten ibaret.Şu günlerde hayli ilerleyen yaşıyla tasavvufun tadını çıkardığı bir ömrün sonbaharını yaşıyordur diye tahmin ediyorum. Sağlık , afiyet ve o çok sevdiği mübareklerin duası üzerinde olsun diyorum...

"İlim ve Amel" doğumla birlikte içine girdiğimiz dos doğru kul olabilme mücadelesinin temelinde ihtiyacımız olan dinamikleri listeliyor bize. Zahiri tatminin sağlanmasını had safhada tutan ademoğlunun manevi ihtiyaçlarını giderme zaruretini ve beraberinde elde ettiği kazanımları da anlatıyor ayrıca...
Benden bu kadar ip ucu,tedarik edip okuyunuz dostlar ;)


Şimdi blogları gezme zamanı deyip yola çıkıyorum hafiften :)

Bakalım ne var ne yoksunuz ? :))

Sevgiler herkese !


6 yorum:

  1. Benimde lise yıllarında karşılaştığım ve defalarca okuduğum kitaplardan birtanesi, İlim ve Amel. Bunlar 3 seri olması lazım.
    1. Tasavvufi hayat nasıl başladı?
    2.İlim ve Amel
    3.Günah ve Tövbe
    Sırayla okudunduğunda daha iyi istifade edilebileceğini umuyorum. Dualarınızı eksik etmeyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet 3 seri halinde ama diğerlerini okuma fırsatım olmadı henüz.Haklısınız sırayla okunması daha iyi olurdu mutlaka... Dualaşalım inşaallah :)

      Sil
  2. benimm canım kardeşim önerir de ben bulmazmıyım bu kitabı...
    gittim bile bu gün sahafa...
    öpüyorumm canısı..
    muhabbetle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımcım anında görüntüsün her zamanki gibi ;)Satırlar istifadeli olsun inşaallah :) Öpüldün kardeşim :)

      Sil
  3. ben de bir gün okurda seversem taze kahvem tanıştırdı bizi derim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tıpkı benim senin referansınla okuduğum kitaplar gibi :))

      Sil

Sen de yaz bişeyler...