16 Mayıs 2012 Çarşamba

Filmler filmler !

Nasıl yorgunum nasıl yorgunumm !
Yarın kermesimiz var hazırlıklarımızın son rütuşlarını yapıp dağıldık evlerimize.
Ve de yatağıma uzanmış kucağımdaki pc ye post girmeye çalışıyorum şu an hala :)
Bu bahar aylarında depresyon riski çok yüksekmiş haberiniz ola. Dün arkadaşlarla konuştuk da intihar vak'aları, küsmeler,kaprisler had safhada dolaşıyormuş piyasada.
Yani böyle içinizden birilerine sebepsiz çemkirme hissi filan geliyorsa,ya da ortamdan kaybolup bir milyar yıl geri dönmeme eğilimi gösteriyorsanız yapmanız gereken tek şey nedeni mevsimsel psikolojiye bağlayıp gülüp geçmek olsun inşaallah :)

Ve bakın ben neler izledim ? Mutlaka izlemişsinizdir de izlemeyenler varsa tüyo olsun gibilerden döktürücem yine de ben :))

Uzun süren istikrarlı bir evliliği , kendini kısıtlanmış hissettiği gerekçesiyle bitiren 30 lu yaşlardaki bir kadının çıktığı yolculuğu anlatıyor bu film. Şurda o muhteşem şarkısının bana hissettirdiği şeyleri listeleyip dökmüştüm hatırlarsanız. Julıa harikaydı yine bu filmde, olur olmaz yerde ağlayışları,kendi başına yaptığı denemeler ...Kendimden pek çok şey buldum bu filmde hem de çok :) Güzel film , izlenebilir dostlar ;)

Adam Sandler'in tek sevmediğim filmi olsun diye ümid ediyorum. Çünkü hiç beğenmedim. O'nu kadın kılığında izlemek hoşuma gitmediği içindir belki de :) İkiz kardeşlerin yıllar sonra bir araya gelmesiyle oluşan gerilimi ve çözümlenişini anlatmış film. Tabiki komedi tadında ama ben çok az güldüm açıkçası. Sükunu hayal oldu benim için ama sevenleriniz çıkabilir belki bilemiyorum tabi.
Kafanız bir şeylerle meşgulse bu filmi asla izlemeyin. Çünkü hiç bir şey anlamazsınız,anlamsız sahnelerin ardı ardına dizilişine şahit olursunuz sadece.İronilerle örgülenmiş bir hikaye. Hayattaki değişik seçimlerin değişik olasılıklarla kadere etkisi kurgulanmış.Film iki saat filan baya uzun yani. Ve de çok hızlı geçişleri barındırdığı için tam konsantre izlenmesinde fayda var. Son olarak vasat bulduğumu belirtmeliyim ama bu işler görecelidir malum.
Aslında bilemiyorum kafanız aklınız yerindeyse izleyin bu filmi ,eğlenceli olabilir. Sonradan çözümlemesi hoşuma gitmişti diye hatırlıyorum.

Gitmeliyim artıkın , yarına bol enerji biriktireyim de bülbül moduma zarar ziyan gelmesin aman :P

Ben bahar yorgunluğum için şifa niyetine bugün sürekli şu şarkıyı dinliyorum. Nane limon niyetine ;))


Sevgiler olsun dostlarım ! :)

6 yorum:

  1. güzel seçim filmler :)) ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha çok seçicem inşaallah :)) Teşekkürler :)

      Sil
  2. teşekkürler canım. ilk filmi her seyretmeye çalıştığımda ya net koptu ya film yayınlayan yerden sorun çıktı ben de lki de şans işte ama seyredeceğim biliyorsun müziklerine de bayılmıştım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle ilkini mutlaka izle ablacık,bayılacağına eminim :) Ve de o şarkı ahh dur bi daha dinleyeyim ben :)))

      Sil
  3. jack and jill için hep kötü eleştiri okuyorum. kendini kötü hissetme sevmediğin için :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bari :) Adam Sandler benimle istişare eytmiyo ki bu işlerde :P

      Sil

Sen de yaz bişeyler...