20 Mayıs 2012 Pazar

Ahiret Pazarı kuruluyor !


Evet sevgili dostlar , önümüzdeki salı yani 22.05.2012 bu yılın üç aylar başlangıcıdır.
İlan ediyorum burdan herkese !
Ve muhteşem fırsatlarla bonuslandırılmış günlere kafa olarak , madden ve manen her türlü hazırlanalım inşaallah diyorum .

Sözü fazla uzatmadan , bu hafta gazeteye konuya ilişkin yazdığım köşe yazımı pas ediyorum direk. İrkilelimm uyanalımm diye ! :))

Ahiret Pazarı

Üç ayların değerini hatırlatan bir yazı yazmayı planlamıştım bu hafta. Niyetim hala aynı , ama bu konuyla ilgili ufak bir araştırma yaptığımda o kadar güzel bir benzetmeyle karşılaştım ki ne anlatsam ne desem bu kadar güzel ifade edemem herhalde diye düşündüm. Bu yüzden söz konusu açıklamayı sizlere de nakletmek istiyorum.

Evet, önümüzdeki Salı günü yani yazının yayıma girdiği tarihin bir ertesi günü Recep ayının dolayısıyle üç ayların da başladığı gün oluyor.Her şeyden önce bu özel vakitlere ulaştığımız için şanslı olduğumuzu bilmeliyiz. Peygamber efendimizin bu konuda güzel bir duası var ,ki bu dua bize bu ayların diğer aylardan daha kıymetli olduğunu hatırlatır nitelikte. O der ki : “Ey Allahım, hakkımızda Recep ve Şaban’ı mübarek kıl ve bizleri Ramazan’a ulaştır.” Yani bu ayların içine gizlenen hazine günleri hayırla geçirmeyi,anlamı ve önemine yakışır şekilde tüketmeyi diliyor en başta. Ve Ramazan ödülüne kavuşmayı diliyor ardından. Gerçekten de manevi havasına kalplerimizi açtığımızda huzur demektir rahmet demektir Ramazan. Bir ödül gibi durur üç aylar tünelinin sonunda. O halde üç aylar konusuna başlamadan önce Peygamber efendimizin bu güzel duasına amin demeli en başta. Yürekten ve muhabbetle…

Giriş konusunda değindiğim ilgi çekici açıklama ise şöyle ;

Semt pazarları, hepimizin ihtiyaçlarımızı karşılayıp ve de ticaretimizi yaptığımız önemli yerlerdir. Ve haftada sadece bir gün olduğu için genel olarak planlarımızı ona göre yapar o gün pazara gelen taze yiyeceklerden almak ister yada satıcı durumundaysak elimizdeki malları en karlı şekilde satmak isteriz.İhtiyaçların karşılanması konusu olsun ,ticari kar konusu olsun mümkün olduğunca pazarın kurulduğu gün içinde halledilmek istenir.Çünkü aksi takdirde insanların pazara dair ihtiyaçlarını karşılaması için bir hafta beklemeleri gerekir .Zira pazar tek gündür.

İşte mübarek kılınan , özel kılınan üç aylar da yılda bir defa kurulan ahiret kazancının yapıldığı pazarlardır.Faydalanmasını bilenler bu ayları en istifadeli şekilde geçirip ahiret kazançlarını onlarca fazla katlara çıkartırlar.Daima bizim mutluluğumuzu ve en düzgün fıtrat üzere yaşamamızı dileyen Rabbimiz bu özel günlerde işlediğimiz hayırlı işlere ve ibadetlerimize normal zamanlara oranla çok daha fazla ecir vermeyi istemiştir. Bazı alimlerin bire on, bire yüz,bire bin şeklinde matematiksel değerlerle nicelik kazandırdığı fırsat günlerini ihtiva eden üç aylar bizler için kurulmuş çok kıymetli pazarlardır gerçekten. Ancak buna karşın bu pazarın kıymetini bilmeyip ahiret ticaretini yapamayanlar yeni kazanımlar için bir yıl beklemek durumunda kalacaklardır.

Yine başka bir hadisinde Peygamber efendimiz : “Recep Allah’ın ayı,Şaban benim ayım, Ramazan ise ümmetimin ayıdır.” diyerek üç ayların mübarek kılındığını delillendirmiştir.

Bizler üç kuruşa beş köfte satın alma temayülü yüksek insanlarız. Ucuza düşürdüğümüz kaliteyi her mekanda ballandıra ballandıra anlatır coşarız,lakin bu kazançların hepsi topu topu bir 80 yıl içinde çürüyüp gidecek geçici aleme dair şeylerdir. Oysa ebedi aleme dair elde ettiğimiz kazanımlar bizi sonsuz hayatta garip ve fakir kalmaktan uzak tutacak gerçek zenginlik unsurları… İşte bu eksende düşündüğümüzde bu ahiret ticaretinin bizler için ne denli önemli olduğunu hatırlıyoruz. Ve kısacık ömürlerimize çok fazla hayrı depolamak , ebedi zenginliğe ücret olacak ecri kazanmak için bire on,yüz , bin veren günlerin takibini sıkı yapmamız kesinlikle menfaatimize olacaktır.

O halde önümüzdeki kıymetli günlerde ibadetlerimize daha bir çeki düzen verip,nafileleri arttırmalıyız. İhlasla yaptığımız hayırlarımızı bu aylar içerisinde daha bir fazlalaştırmalı ahiret ticaretimizin karını yükseltmeliyiz.

Ayrıca içerisine bir birinden mübarek kılınmış geceleri koyarak üç aylarda bizi rahmetiyle kuşatan Rabbimize biz de ihlasla yönelmeli,bu ayların manevi havasını yuvalarımızda ve çalışma ortamlarımızda solumaya çalışmalıyız.Hanelerimize bu güzel atmosferin tezahür etmesini sağlamalı,yetişen çocuklarımızın ve gençlerimizin vaktin özel oluşuna dikkatlerini çekmeliyiz.

Üç aylar hoş gelmiş ve de inşallah sefa getirmiş olsun diyelim son olarak. Evet yarın recep ayının ilk günü . Recep ayı ile ilgili tavsiye edilen oruç takvimine baktığımızda ilk gün oruç tutmanın son derece faziletli olduğunu görüyoruz. Alimlerin dediğine göre,Recep ayının ilk günü oruçlu olan kimseden cehennem yerle gök arası kadar uzaklaşıyor.O halde bu gece için kendimize bir sahur menüsü düşünmeli hemen.Ve yine Recep ayının ilk perşembesini oruçla geçiren kimsenin cennete girmesi Allahu Teala üzerine bir hak olduğu yazılanlardan.

O halde fırsatlara bu güzel nafilelerle başlayalım. Ya da niyetlerimize öyle alalım.Zira niyetler işlerden daha kıymetli bizler için muhakkak.

Karlı bir ahiret pazarı olsun bizler için 2012 deki üç aylar. Bir daha ki pazarı görebilecek miyiz Mevla bilir zira.

Haftaya recep ayı zenginlikleriyle devam edelim inşallah dostlar.

Huzurlu ve bol kazançlı haftalar olsun…

Blogcanlarım seviyorum sizii !! :))

8 yorum:

  1. Paylasimin icin Allah razi olsun kardesim... Bu dünya telasinda, gercekten kaciracaktim yoksa üc aylarin baslangicini.... Rabbim hepimizin ibadetlerini kabul etsin insallah... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizlerden de Allah razı olsun :) Benim de bloglar vasıtasıyla uyanmışlığım çoktur :) Sevgiler benden :)

      Sil
  2. Cnm Allah senden razı olsun,hatırlattığın değerli bilgiler için.. Rabbim 3 ayları en iyi şekilde değerlendirebilmeyi edebilmeyi nasip etsin inş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senden de razı olsun Rabbimiz canım :)Bu güzel duaya amin olsun yürekten,tek bir vakit ziyan olmasın bu aylarda inşaallah :)

      Sil
  3. tüm inananlar içinde hayırlı mübarek olsun canım, sevgiler kucak dolusu. öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablam sevgiler ve öpücükler benden olsun. Bu gece çok dua et bana ;))

      Sil
  4. Gerçekten çok anlamlı bir yazı paylaştın Allah razı olsun .Biz de sohbet gurubumuzda tekrar hatırlattık dostlara ama blogdan da paylaşacağım senin gibi özellikle çocuklarımız da tatilde yani evde oldukları bir dönemde farklı bir zaman diliminde olduğumuzu anlasınlar istiyorum örnek olarak, inşallah hepimiz hakkı ile eda edebiliriz üç ayları...

    YanıtlaSil
  5. Olabildiğince farklı boyutta olabildiğince gayretle hatırlatmaya ve insanların faydalanmasına çalışmak lazım canım.Evdeki atmosfere gelince o da yeni nesiller için çok önemli. Rabbimiz hakkıyla icra ettirsin hepimize evet,sevgiler :)

    YanıtlaSil

Sen de yaz bişeyler...