8 Ağustos 2011 Pazartesi

Özleyerek mi ? Korkarak mı ?

Özleyerek mi beklemeli onu yoksa korkarak mı?

Şimdi bu tatsız konuya girmeseydin be kahvecik ,kitabını okumuşsun bildiklerin sana..demeyin dostlar...Ölümü düşünmeyerek öteleyerek uzaklaştıramıyoruz kendimizden.Ve hergün uzaklaşıyor gibi gelse de aslında bi misli daha yakınlaşıyoruz kendisine...En sevdiklerimize en vazgeçemem dediğimiz anlarda yada bi köşede ağır adımlarla tüketirken günleri...Gün benim günümdür dediğimiz gençlik yıllarımızda yada acı yüklü dakikaları içmeye çalışıp zamanın altında ezilen yaşlılık hallerimizde..Her an için ,hep olasıdır onunla buluşuvermek...
Neden böyle diyemeyiz...Oyunun sahibi O ve kurallar Onun istediği gibi olmak zorunda...Bizi çok çok sevdiği tesellisinden başka bi çıkış noktamız da yok...Adaletiyle değil merhametiyle yargılasın ölüm anımızda Rabbimiz...
Böyle söyler Tazekahve (1978-20...)

Ve kitaptan bi kaç alıntı :


  • "Eğer ölüm sancısından bir damla dünya dağlarının üzerine konulsaydı muhakkak hepsi erirdi"

  • "Müminin dünyadaki misali ,ceninin anne karnındaki durumu gibidir.Çocuk annesinin karnından çıkınca ağlamaya başlar. ışığı görüp anne sütü emmeye başladığında ise o mekana bir daha mekana dönmek istemez .mümin de böyledir;ölümden korkar .fakat rabbine kavuştuğu zaman bir daha dünyaya dönmeyi istemez. ceninin annesinin karnına dönmeyi istemediği gibi...."

  • Resulullah (sav): "Mümin (insan) kabrinde öyle sıkıştırılır ki, adeta boynu ,göğsü ve kaburga kemikleri birbirine geçer" buyurdu.

  • Resulullah (sav)buyururyorki:"Kıyamet günü insanlar beyaz unun çöreği gibi bembeyaz kızıl bir yerde toplanacaklar.. Orada hiç kimse için alamet (kendisini gizleyecek bir bina yada gözlerden saklayacak bir tepe) olmayacak."

  • " İnsanların hesaba çekilecekleri gün yaklaştı.Hal böyle iken onlar ,gaflet içinde yüz çevirdiler.Rablerinden kendilerine ne zaman yeni bir ihtar gelse, onlar bunu hep alaya alarak kalpleri oyuna ,eğlenceye dalarak dinlemişlerdir."

  • Resullullah(sav) hesapsız cennete girecek kimseler hakkında şöyle demiştir : "Onlar vücutlarını dağlamayan(dövme yaptırmayan) sihir ve büyü ile uğraşmayan,olan olaylardan uğursuzluk çıkarmayan ve yalnızca Rablerine tevekkül eden kimselerdir." buyurmuştur.

  • Resulullah (sav) : " Kim Allahtan başka ilah olmadığına ve Muhammed in Onun peygamberi olduğuna şahitlik ederse,Allah (c.c) cehennem ateşini Ona haram kılar."

  • Resulullah (sav): "Şayet cennet ehlinden biri çocuk sahibi olmak isterse Ona dilediği güzellikte ve surette bir evlat verilir.Onun bu isteği üzerine eşi o anda hamile kalır , doğurur ve dilerse o çocuk o saatte genç bile olur."

  • Meryem Suresi 19/39 :
"Resulüm ,sen onları pişmanlık ve üzüntü günü hakkında uyar.Çünkü onlar bir gafletin içine dalmış oldukları halde ve henüz iman etmemişken (bakarsın) iş olup bitmiştir."


Özleyecek gibi yaşamalı ve korkmamalı ondan...İnşaAllah :)

Sevgiler dostlar...

5 yorum:

  1. Eline sağlık, en güzel vaiz ölümdür. Ölümün diliyle gelen yazıya da şükranlar...

    YanıtlaSil
  2. Esselamu aleykum Taze Kahve'm,

    Yazıyı sanırım 3 4 defa okudum baştan sona, alıntılar da tam can alıcı noktalardan yapılmış, kalemine yüreğine sağlık.. Ölüm sürekli düşünmemiz gerekirken, ötelemeyi yeğlediğimiz bir konu.. Rabbim cümlemize hayırlı ömür ve hayırlı ölüm ihsan eylesin.. Ondan korkmamak mümkün değil... Rabbim yar ve yardımcımız olsun o dehşetli anda ve imanımızı korusun..

    Dua ve muhabbetle tazeKahve'm..

    YanıtlaSil
  3. Allah'a inanıyor olmak da reddediyor olmak da şunu telkin ediyor insana "AN'I YAŞA"
    ne geçmişte yaptıklarımıza takılarak ne de gelecek kaygısıyla heba etmeyelim bugünümüzü. ölüm bugün bize ulaşacakmış gibi yaşayalım. bunu bize hatırlatan acı tecrübelerimiz olmasa hep unutuyoruz maalesef...

    YanıtlaSil
  4. Harika alıntılar Kahvecik, yazsan da gerçek yazmasanda.
    Huzuruna Layık olanlardan olmak nasip olsun inş.
    elbet gelip çalacak kapımızı ve alacak misafirini armağan edilen vucüttan,inş biriktirdiklerimizin çoğu güzelliklerle dolu olanlardır.

    güzel yüreğine konsun benden bir öpücük canım benim:))

    YanıtlaSil
  5. Designersin,

    Teşekkür ederim :) "en güzel vaiz ölümdür" ne güzel söz...

    derkenar,

    Aleyküm selam canım,birbirinden hayati dualarına amin diyorum canım dostum.İnş. hepimiz için kolay olsun o anımız.Peki ama hiç görüşemiyoruz biz ve özledim ben seni napıcaz ?:) Öpüyorum muhabbetle :)


    serap,

    güzel demişsin canım,ölüm bugün gelecekmiş gibi anı yaşamalı güzelliklerle doldurmalı vakti.İnş. acı olaylara gerek kalmadan daima hatırımızda olması dileklerimle,sevgiler :)

    Örgüçantam,

    Canım ablacım çok teşekkür ederim,dediğin gibi inş. biriktirdiklerimiz güzelliklerle doludur.Rabbim en güzel şekilde hazırlanıp özlemeyi nasip etsin inş. Öpücüğe bilmukabele :))

    YanıtlaSil

Sen de yaz bişeyler...