15 Ağustos 2011 Pazartesi

Hacı Bayram Camii...


Fotolar da çok güzel ama o gecenin büyüsü bi başkaydı...Ankara Hacı Bayram Camisini ziyaret ettiğim geceden bahsediyorum...Tarihi hicri 831 li yıllara dayanan bu eşsiz güzellik ve içinde yatan mübarek büyüğümüz herkes tarafından gidilip ziyaret edilmeli mutlaka. Tarihin ve inançlarımızın kokusunun iç içe geçmesiyle oluşan muhteşem bi büyüyü yaşamıştım o gece.Abartmıyorum kesinlikle ,hatta az bile bu anlatım ...Dingin bi kalple gidip algılarınız açık halde dolaştığınızda orda kültürümüzün nadide havasını hemen içinize çekeceksiniz siz de :)

14. ve 15. yüzyıllarda Anadolu da yaşayıp, yazdığı eserlerle Türkçe nin kullanımına katkı sağlayan Hacı Bayram Veli nin ayrıca Fatih Sultan Mehmet 'in İstanbul'u fethedeceğini 2.Mehmet in babası 2. Murat'a bildirdiği rivayet olunurmuş... Böylesine mübarek bi zatın varlığını orda hissetmek te hiç zor değildi :)


Ney sesi eşliğinde hareket eden arka bahçedeki havuz ruhlara şifaydı...
Zaten ney sesine hasta şu kalbimle orda öyle saatlerce kalabilirdim ,beni çekiştirip uzaklaştırmaya çalışan yeğenlerim olmasaydı tabi :))
Bu adalardan bi kaç tane vardı sanırım...Sadece güvercinlere ayrılmış bi miktar ağaçlı toprak parçası...Ne hürmetkar bi tavır...Yaratılanı sevmeyi, koşulsuz sevmeyi öğütleyen inançlarımıza ne zaman kulak vericez ...bilinmez... ama tarihteki büyüklerimiz hep dinlemiş Onu...

Gidilsin,gezilsin sevgili dostlar :)

5 yorum:

  1. Ruhları şad olsun..

    Allah hem onlardan hemde oraları ziyaret edip bizlerle bu güzel kareleri paylaşan taze kahvemden ve bu postu okuyan bizlerdende razı olsun inş.. :)

    YanıtlaSil
  2. eyüpsultanda da var böyle kuşlara özel yerler.iyi olmuş kuş besleme adaları her taraf tertemiz kalıyor

    YanıtlaSil
  3. sema,

    güzel yorum güzel dua aminnn canımcım :))

    neval,

    evet her yönden güzel bi düşünce sahiden kankacm :))

    YanıtlaSil
  4. Bu güzellikleri günümüze armağan edenler nurlar içinde olsun bakıp ta ders almayan günümüzdekilerede n e desem boş onlar bildiğinden şaşmaz:)


    ahhh ah şu dünyayı iki ayaklı dört ayaklı yok sen topraktan kalkamazsın diye ayırmayıp , tüm canlılara saygı bütünlüğünde görenlerin sayısı artsa ne güzel olur . çok güzel yapmışlar belediye ve halk elbirliği ile böyle yerleri tüm diğer dostlar içinde artırmalılar . Zaman zaman duyuyorum özel kaplarla koyuyorlarmış uuygun yerlere inş. sayıca çogalırlar. Ayyy Bilgecik mektup oldu :) öptüm kocaman

    YanıtlaSil
  5. Örgüçantam,

    Ablacım güzel olmuş :)) postun özetini geçmişsin aslına bakarsan daha bizden cümlelerle :))
    İnş. tüm yaratılana saygı duymayı tefekkür gözüyle nazar etmeyi öğrenir şu insanoğlu yaratan dan ötürü :)Dediğin gibi bu yöndeki çalışmaların artması temennileriyle ablacım.Öpüyorum sevgiler :)

    YanıtlaSil

Sen de yaz bişeyler...