20 Nisan 2011 Çarşamba

Ferrarisini satan adaşımın sorgulanası kararı ...




Her acının ardından kozasının çeperini zorlayan kelebek misali kıpırdanmaya çalışıyor insanoğlu...Annemi kaybedersem eğer ; dağıtırım ben iflah olmam diyordum ama .... yemek yemeyi sürdürdüm , giyinmeyi ve benzeri insansı halleri...hatta gülebilmeyi...sürdürdüm...Anlam veremedim ama canımın bi yarısı için yaşam biterken benim için devam etmesine alışmaya çalıştım...




Bu sıkıntılı günlerimde okuduğum bu kitap, ruhumda ılık meltemler esmesine neden oldu yeniden.Avukat Julıan ın Bilgelik yolundaki hayat hikayesi içimi ısıttı diyebilirim.Seneler önce adını ilk kez Eda hatun bloğunda beni anlatırken duymuştum bu kitabın. Fırsat bulduğunda söyler : Bilge Ferrarisini satan Bilge ye on basarsın diye :) Teveccüh eder zatı muhterem :P Bu vesileyle geçtiğimiz haftalarda alıp okumak istemiştim .Anneciğin zor günleri vesilesiyle bitirmek oldukça zaman aldı.Ne varki sindirmek amacıyla bunu biraz da planlı yaptım. Her akşam yatmadan önce bi kaç sayfa miktarınca tükettim.Zira kitapta yer alan öğretilerden biri ;yatmadan önce mutlaka rahatlık veren bişeyler düşünmek yada okumak...Buna istinaden bi dozaj ayarı çektim sayılır :)


İlgi çekici bi yan var ki şudur : uzak doğuya mal olmuş bi çok popüler öğreti zaten asırlar öncesinden inançlarımızın ataları tarafından yapılmış tespitler... Bu farkındalığı yaratamadıysak bu biraz da aradaki jenerasyonun yetersizliği sanırım.Hani benim de şu üyesi olduğum jenerasyonun :/ Örneğin büyüklerimizden birinin dediği " güzel gör,güzel düşün,lezzet al" öğretisi .... Himalayalar zirvelerinde yaşayan Sirvana Bilgelerinin, en ufak negatif düşünce sahibi olduklarında eksi derecede akan şelalenin soğuk suları altına gidip ıslanarak bi nevi ceza verilmesi suretiyle beyinlerini negatif düşünceden arındırmaları ... aynı şeyler bunlar...Daha bi çok örnek söz konusu.Bu benzerlikler beni heyecanlandırıyor açıkçası....


Ferrarisini satan adaşımın kararını onaylıyorum :) Size de okumanızı tavsiye ediyorum.Bahsettiğim benzerliklerin avına çıkarsanız kitap daha da heyecan verici bir yolculuk haline gelecektir.Kimbilir belki sizin için de bi Nirvana söz konusu olabilir finalde :)




Önümüzdeki Cuma Türkiye nin öbür ucuna doğru yola çıkıyorum.Uzun zamandır ısrarla önerilen, ısrarla geri çevirdiğim bi yolculuk...Allah nihayet izin verdi ve kalbim gitmeyi istedi :) 4 günlük bi seyahat.Birikimlerle geri döneceğim dostlarım.




Acılar gelip geçiyor , yollar katedilip tüketiliyor...ama siz hep ordasınız değil mi, ne güzel :)




Sevgiler dostlar....

15 yorum:

  1. bende anlatılanlardan ve içeriğinden bahsedilenleri hem bu kitabı hem giz miydi sır mıydı şimdi karıştırdım onun içeriğinekileri Kur'anı kerim ve mevlanın sözlerinden yola çıkıldığını hissettirdi bana :))
    canım sağlıkla git ve dön ,buradayız...

    YanıtlaSil
  2. 4 günlükte olsa bu seyahat size iiyi gelir inşaallah güzel zaman geçirmeniz için duacıyım.
    bu kitabı çok duydum ama açıkcası okumayı hiç düşünmemiştim en kısa zamanda temin ediyorum.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Esselam..
    Canım yazını gördüğümde çok mutlu oldum, birde kitap bitirmişsin ne güzel :) Hayat elbette devam edecek senin için, güzel şeyler de olacak.
    Kitap aklımda, teşekkürler güzel yorumun için.
    İyi yolculuklar şimdiden, yüreğini ısıtmasını dilerim, öperim.

    YanıtlaSil
  4. Örgüçantam,

    Evet The Secret "sır" kitabından bahsediyorsun sanırım ablacım.O kitap ta çok isim yapmıştı ama temeldeki yola çıkışlar dediğin gibi bizden alıntı :) Orda olduğunuzu bilmek harika canımcım.Öpüyorum,sevgiler...


    Onlaruyurken,

    Evet iyi gelmesini umuyorum birlikte gittiğim arkadaşlarım da böyle olacağını söylüyor.Dua için çok teşekkürler :) Kitaptan benim aldığım hazzı almanızı dilerim şimdiden,sevgiler ...


    Derkenar,

    Canımcım hayat devam ediyor sözüne hep biraz uzaktım ama güzel adetlerimiz insanlarımızın sıcaklığı bu günlerde özellikle güçlü kılıyor bizleri.Bu süreçte bunu çok iyi anladım.Yolculuk dönüşü daha da pozitif yazılarla burdayım inş. Sevgiler dostum...

    YanıtlaSil
  5. bende okudum bu kitabı..kendini fazla özletme canım..

    YanıtlaSil
  6. Sema,

    Güzel paylaşımlarla devam edicem canım sevgiler :)

    YanıtlaSil
  7. Seyahatler hep umutlandırır insanı...Güzel bir gezi olur inşallah...Güzel birikimlerle döndüğünü görmek umuduyla ,iyi geceler...

    YanıtlaSil
  8. İçimizdeki karnaval,

    Teşekkür ediyorum aynı umutlarla çıkıyorum bu yolculuğa.Güzel postlarla burda olacağım,sevgiler,iyi geceler :)

    YanıtlaSil
  9. bu kitabı hiç sevmemiştim ya. nasıl şişirme gelmişti o zmnlarda bana.
    şimdi bu yazını okuyunca...
    sorun bende mi acaba diye düşünmeden edemiyorum.
    birde ferrarisini neden satmış onu hiç anlamadım satacağına birine hibe etmeliydi madem öyle :)))))

    bu yolculuk umarım sana ruhuna ve geri dönüşüm olarak bizze çok iyi gelir.
    Allaha emanetsin cnm bnm!

    YanıtlaSil
  10. Seyhanım,

    bana da okuyana kadar şişirme geliyordu ama okuyunca hoşuma gitti.Bazı kitapları okurken yada bazı insanları dinlerken ki ruh halimiz o şeyi/kimseyi sevip sevmeyişimizi etkileyebiliyor.Bence sebep budur diyorum sevmeyişinde.
    Julıan Bilgeliğe adım atarken Ferrarisi ile ilgili karar almak durumunda kalmış malum o yüzden satmayı tercih etmiş,Bilge olduktan sonra Ferrarisine dönüp baksaydı hibe etmeyi seçerdi belki de :))
    Yolculuk...iyi gelecek biliyorum canım bana da size de :)) Sevgiler dostum, sen de emanetsin Allahıma !

    YanıtlaSil
  11. Çok özel ve etki yaratan bir kitaptı. Hala okumayanlar var ne yazık ki tatlım. Umarım en güzel tatillere hafifleyerek gider dönersin tatlım.

    YanıtlaSil
  12. Stil Direktörü,

    Canım tüm hazırlıklarımı yaptım gitmeden önce maillere bakayım dedim yorumunu gördüm.Birazdan çıkıcam ve hafiflemiş olarak dönmeyi umuyorum.Kitap hakkında hemfikiriz.Sevgiler dostum :)

    YanıtlaSil
  13. mutlu haftalar canım..blogumun adresini değiştirdim eğer uğramak istersen seve seve beklerim :)

    YanıtlaSil
  14. Yaşlı Balıkçı25 Nisan 2011 16:11

    Kaybedilen bir şeyin ardından söylenen en uygun cümle.
    Hayat Devam Ediyor ve sen yaşamak zorundasın, geride bıraktıklarınla, gelecekte var edeceğin hayatlarla... hiçbir şey yerinde durmuyor ve ayak uydurmak zorunda kalıyorsun. ne kadar üzülsen de, kendini parçalasan da bazı şeyleri geriye getiremiyorsun ve acizliğinden geriye sadece bu cümle kalıyor;

    Hayat Devam Ediyor...

    Kitaba gelince daha önce duymuştum adını fakat okumaya bir türlü fırsat bulamadım sanırım konusu Stresli ve yoğun iş yaşamına geçirdiği bir kalp krizi sonucunda ara vermek zorunda kalan başarılı bir avukatın hikayesi... inşallah en kısa zaman da okuma fırsatı bulurum.

    Teşekkürler Kitap Kurdum :)

    YanıtlaSil
  15. gök/su ,

    ziyaretimi yaptım bile sevgiler canım :)

    Yaşlı balıkçı,

    Hayat devam ediyor... ne çaresiz ve ne kadar gerçek bi lafmış.Galiba yaşlanmak demek bazı klişelerin yeni boyutlarına vakıf olmak demek aynı zamanda...off sence de facelik değil mi bu şimdi ? Seni çook seviyorum balıkçım :) Kitap kurdu olmam gerek biliyosun,turneler bizi bekler :)

    YanıtlaSil

Sen de yaz bişeyler...