28 Nisan 2011 Perşembe

Burdan tam 1223 km ötede !



Geçtiğimiz hafta uzun bi yolculuğa çıkacağımdan bahsetmiştim sizlere sevgi dostlar.Hesapladım 1223 km yapmışım giderken.Uzun bi yolculuktu evet ama hayatıma kattığı dip notlar kayda değerdi doğrusu :)


İşte bi kaç example :


Yolculuğun bulantı yapmaması için bi öneriyi birebir uyguladım ve başarılı sonuç aldım.Yola çıkmadan önce göbek deliğinize yara bandı yapıştırıyorsunuz ,hatta iki tane ve bulantı kapınızı çalmıyor.Önce kulağıma tuhaf gelen bu öneriyi arkadaşımın ısrarıyla uygulayınca tecrübemle sabitlendi :)


Gece ışıklarıyla arabanın penceresinden akıp giderken cep teli kulaklığınız kulaklarınızda açık vaziyette uyuyup kalmayın , ertesi gün şarjı bitik cebinizle mağdur halde yolculuğa devam ediyorsunuz zira :/


İki kişi ile aynı odada yatamazken ve uyku için beyaz yastıklarla beyaz çarşafları hayal ederken yarısı dilini bile bilmediğiniz yaklaşık 500 kişi ile koca bir salonda uyumaya mecbur kaldım. ve daha garibi ; bu mecburiyet hoşuma gitti :))


Aşkı ,ten ve dokunma duyusuna esir sanırken ... çok başka bi aşkla tanıştım ; tasavvuf aşkını tanıma şansı gelmişse ayağınıza yada siz 1223 km yapıp gitmişseniz ona ...kana kana içmeye bakın her fırsatta...yağmur altında yada güneş yakarken ,sıkılırken ve gitmek isterken ...birden içinde bulunduğunuz metrekarede sabitlenip kalıvermenin keyfini çıkarın ...


Aşkın sarhoşluğunda bi arap kızına sarılıp öperken buldum kendimi , hatta fotolanıp arkim tarafından faceye ifşa edilme tehdidine de aldırmadım ki , kat ettiğim yollar içime yaptığım bi yolculuk aslında diye geçiverdi aklımdan :)


20 yaşında bi gencin gözlerinde nefsiyle savaşın yakıcı ateşine şahit oldum.Kendinden fazlaca büyük montuyla kendini küçülttüğüne inandığı nefsi üzerine öyle haşin öfkeyle yürüdü ki, Hz. Ömer aklıma selam verdi geçti o an.Hem gururlandım hem hüzünlendim kendi adıma 1223 km ötelerde ben ...Nerelisin diye sordum : İzmir dedi ...güzel kızlarıyla afişe ettiğimiz İzmir den gerçek bi güzeldi O ...


Kafama takılan her soru görünmez bi iki noktayla sabitlendi ,ardından açıklamalar canlı olarak yapıldı.Birileri geldi sormadığım sorularımı cevapladı .Sormaya utandırdı...Bu gittiğim kapının metafizik hallerinden biri sadece...Daha bir sürüsü,delile müptela nice kalpleri fethetmiş ki onları da öğrendik anlatıldıkça...


Sözün özü, olmaz olmaz deme olmaz olmaz ! lafını yaşadım da geldim 1223 km ötede.


Aşık oldum da geldim :)


Sevgiler dostlar !

19 yorum:

  1. umreni Allah kabul etsin kanka.darısı başımıza.

    YanıtlaSil
  2. hoşgeldiniz:)
    cümleleriniz tıpkı hız tutkunuz gibi,kaydı aktı gitti

    YanıtlaSil
  3. Keyfin bol olsun kardeşim, etkisi hiç bitmesin bu güzel gezinin inşâAllah.
    Herşey iyi hoşta insan nereye gittiğini söylemez mi, dostlarına bu güzel mekanları tanıtmaz mı belki bizde de aynı etkiyi bırakır :? Merak içerisindeyim şuan.

    YanıtlaSil
  4. neval,

    umre de nasip olur inş. ama Kutsal topraklar değildi gittiğim yer :) Öpüyorum canım :)

    Onlaruyurken,

    Hız tutkumdan da haberdarsın :) Çok teşekkürler öpüyorum çok :)

    Dekenar,

    Canım sana mail atıcam ve özellikle gitmeni isteyeceğim.Burda sadece yüzeysel bi takım duygulardan bahsetmeyi daha uygun buldum.Ama isteyen olursa maille bildirebilirim tabi bu ziyaretin yerini.Öpüyorum şekecim,sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. Merakla
    Merakla
    Merakla
    bekliyorum mailini!
    :?

    YanıtlaSil
  6. Bilgecim bu yolculuğa seninle çıkma şansını yakalayan biri olarak ben de çok mutluyum.Yan yana koltuklarda saatler süren yolculuğumuz ve didişmelerimiz,kahve arayışlarımız,gülme krizlerimiz ve gecenin karanlığına dalıp gidişlerimiz hepsi de hayatımın en güzel hatıraları arasında yer alacak.Sen sonsuz sabırlı ve tatlı bi yol arkadaşısın.Seni çok seviyorum !

    YanıtlaSil
  7. Derkenar,

    attım bile maili :) eminim şu an düşünüyorsundur ;)

    Kahve Molası,

    Canımın içi ben de seni çok seviyorum.Benim için de bu yolculuğun güzel geçmesinde senin payın çok fazla canım.Unutamayacağım hatırlardan biri oldu benim için de.Sabır demişken sigarayı azaltmanı bekliyorum ben yine de canımcım.Öpüyorum sevgiler :)

    YanıtlaSil
  8. Yarabantı çok ilginç yöntemmiş , kuzumu araba tutuyordu ,biz aylarca bulantı için hap kullandık...Yarabantı hoşuma gitti :))
    Gittiğin yerller içine sinmiştir inşallah...

    YanıtlaSil
  9. İçimizdeki karnaval,

    Bulantı hapı da çare vermeyenler için bi öneriymiş zaten.Dene mutlaka canım.Gittiğim yerler fazlasıyla huzur verdi.Sevgiler canımcım :)

    YanıtlaSil
  10. Ben de merak ettim.. çok merak etim hem de..

    YanıtlaSil
  11. Deli anne,

    mail atayım sana da canım dur bakim bloğunda adres var mı :)

    YanıtlaSil
  12. Deli anne,

    Bulamadım canımcım bana mail at sana söyleyeyim :))

    YanıtlaSil
  13. zamanlama mükemmel olmuş. iyi gördüm seni diyeyim nette olsa bile :) arkadaşım. 1200 küsür km yaparken yarım saatlik mesafe ile yanımdan geçmişindir :)

    bloglarda açılmış. sevindim adınıza

    ÜLKÜ

    YanıtlaSil
  14. Tahmin ettim gibi,olmazsa faceden mesaj atarsan sevinirim...
    kankim hem moral depolayıp,anneciğinin yokluğuna alışmaya çalışmışsın anladığım kadarıyla...manevi bir güzellikle yüreğini yıkamışsın ne mutlu sana...sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Ülkü,

    Sağol canımcım dediğin gibi zamanlama hoş oldu.Ya kafile olmasaydı bu şekilde uğrayabileceğim bir sürü arkim vardı ya.Neyse bi dahakine kafile olmaz inş. özel arabayla gideriz.Uğrarız her sevdiğimize.Öpüyorum canımcım,sevgiler :)


    Tatesal,

    Canımcım mail atarım sana da.Evet her yönden moral oldu.Senin de ve tüm sevdiklerimin de bu güzel ziyareti yapmasını çok isterim.Seni bloğumda görmek çok güzel kankam,öpüyorum sevgiler :)

    YanıtlaSil
  16. Bu kutsal yolculuğunu ne güzel dile getirmişsiniz.. Allah kabul etsin..

    YanıtlaSil
  17. Gezi/yorum ,

    Allah kabul etsin diye umuyorum ben de,çok teşekkür ederim güzel düşünceniz için,sevgiler :)

    YanıtlaSil
  18. Aaaa aşkolsun kankim ben hep uğruyorum sana,hiç uğranmaz mı ....sevgiler....

    YanıtlaSil
  19. Tatesal,

    Kankim dua et Rabbim özel olarak sana gelmeyi nasip etsin.Evine gelirsem elinden bi su içeceğim hanımlık bulaşsın şu serseri ruhuma biraz:)Öpüldün canımcım :)

    YanıtlaSil

Sen de yaz bişeyler...