13 Mayıs 2010 Perşembe

Riske rağmen sevmek ikilemi....

Hani itiraf edeyim senin hemcinslerinden hep uzak tutularak büyüdüm ben."Dokunma ! ,ısırır,pire vardır,tüy yutarsın..."v.s. Kötülüklerle doluydun,potansiyel zarar saçıcıydın gözümde...

Ama o gün kapıma gelince,bana öyle bakınca,kuyruğunu bedenine yapıştırınca ve içimden sana sütlü ekmek doğramak geçince ....Bütün buzlar eridi sana ve hemcinslerine karşı içimde.Isırılma,pire kapma v.b. risklere aldırmadan sevebilme mucizesini yaşadım ilk o gün...Sen de çok sevdin beni anladım da.Her gülüşümü,sevişimi bi başka sevimlilikle ödüllendirdin...
Sen o gün aslında hem köpekleri çok sevdirdin bana hem de risk alarak sevebilme zevkini farkettirdin.O günden sonra hergün bana gelmene sevip sevilip sonra da gitmene o kadar alıştım ki...İyi ki risk aldım o gün sevgili arkadaşım.

Tüm yaratılmışı, beraberinde taşıdığı riske rağmen sevebilmek,içimize yerleştirilen ilgi potansiyelini korkusuzca etrafa dağıtmak ne güzel meziyet...Velev ki ısırdı sevgi verdiklerimiz; sevilmiş olmaktan daha etkili değildir çekilen acı herşeye rağmen emin olun dostlar...

















Tüm alemi ve içindekileri tehlike çanlarına rağmen inatla sevmek sevmek dileklerimle...
Sevgiler dostlar....

11 yorum:

  1. Esselamü aleyküm ve rahmetullah..

    Allah'ım ne tatlı birşey o öyle ya :))

    Bende severim hayvanları ama uzaktan, özellikle mazide köpekle alakalı can yakan bi anım var :D o yüzden pek yaklasamıyorum, ama insanın bile mükemmel yaratılmasına rağmen hata ve kusurları varsa, onlardan da mükemmeliyet beklememek lazım :) Çok tatlı maşaallah.

    Allah rızası için sevmek!
    Sevgi ve muhabbetle..

    YanıtlaSil
  2. Derkenar,

    Aleyküm selam canım...Benim annemin başına gelen bi ısırma olayı oldu,bunun ceremesini de hep ben uzak tutularak çektim :))

    Allah rızası için sevmek,sevgiye O yarattı diye gerekçe bulmak ...
    Ne güzel söylemişsin,eyvallah canım.Öpüldün...

    Karabidikim,
    Her türlü riske değer bi şeker değil mi cnm :))

    YanıtlaSil
  3. Aman tanrım bu çok tatlı yaaa bayıldım . ayy benim kapıma gelse hiç bırakmam bademe rağmen nasıl güzel bişey kıyamam.verdiğin o bir tas süt seni vazgeçilmezi yapacaktır ve hiç unutmayacağına eminim. köpek ve atların böyle bir güzelliği var asla unutmuyorlar iyiliğide kötülüğüde.

    canım kucak dolusu sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Bilgecim inadın en güzeli sevgide ısrar etmek mutlaka.Bunu ne güzel dillendirmişsin.Ben de seni tüm uzaklığımıza rağmen çok çok seviyorum.Uzakta olup gönülden de uzak olma riskine rağmen :)

    YanıtlaSil
  5. Örgüçantam,

    Evet canımcım sanırım vazgeçilmeziyim artık çünkü hergün geliyo ve oynuyoruz dakikalarca,birbirimize doyduktan sonra da gidiyor.Gerçekten çok seviyorum.Sevgiler benden canımcım,öpüldün...


    Kahve Molası,

    Dilekçim seninle aramızda mesafeye dayalı sevgiyi azaltıcı olası bir riskten bahsedemeyiz bile.6 senedir azalmadıysa bu sevgi bundan sonra da azalmaz bence.Öpücükler hayatım :)

    YanıtlaSil
  6. çok tatlı ama bende hiç sevmem hayvanları malesef:((
    üstelik çokda korkarım..

    YanıtlaSil
  7. Çok sevimliymiş arkadaşın. Ben önceleri sever ama çekinirdim hayvanlardan. Bizim eve sadece bir balık ve kaplumbağa girmiş ve de ölmüşlerdi. Ama ne zaman eve (çocukların ısrarıyla) bir kedi aldık, onlara bakışım tamamen değişti. Onlar sana bağlandıkça sen de onlara bağlanıyormuşsun. Şimdi sokaktaki hayvanlara dokunabiliyorum ve çocuklarımın sevmesine izin veriyorum.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Gençbiranne,

    Belki de vakti vardır canm hatta belki de çok yakındır :))

    Marifetli peri,
    yakından dokunup bahsettiğim riski almayınca tam manasıyla bağlanamıyoruz zaten.Sevgiler benden canım...

    YanıtlaSil
  9. Esselam,
    bloğumda senin için birşey var :)

    YanıtlaSil
  10. Bakıyorum hemen Derkenar :)

    YanıtlaSil

Sen de yaz bişeyler...