14 Aralık 2009 Pazartesi

Kahve Notları ...


Dün akşam sade kahvemi içerken ,sadece kendimi değil sizi de düşündüm...Okuduğum dergideki "Hayata Gülümseyin" başlıklı yazıda köşede verilen özet kısmı not aldım.Üşenmeden giricem alta sizin için.Ne demişler üşenenin oğlu kızı olmazmış değil mi ya...Bi oğlan bi kız bebiş ne harika bi hediye olurdu şu ara benim için.Onlarla birlikte Kpss ye hazırlanırdık.Neyse deli saçmasına bağladım ben :)
Bu arada resimdeki hatun hayata gülümsüyor tahmin edeceğiniz gibi .Ne tatlı değil mi.Kırmızı gözlüklerinde midir keramet,tedarik edesim geldi walla böyle gülümsetecekse :))

İşe küçük değişikliklerle başlayın ;

Düzenli uyuyun,
Haftada 2 gün spor yapın
Öğünleri atlamayın
Günde 2.5 litre su için

Tüm endişelerinizi bir kenara bırakın ;

Nelerden endişe duyduğunuzu bir kağıda yazın.Örneğin,işinizi kaybetmekten mi korkuyorsunuz? Yada bebeğinizin hastalanacağından mı ?
Tüm endişelerinizi yazılı bir kağıtta görürseniz,bunlar üzerinde düşünmeye fırsat bulabilir,endişelerinizden kurtulabilirsiniz.


Değişim tahtası yapın ;

Kendinize bir tahta edinin.Bu tahtaya hayatınızdaki değişikliklerde neler hissettiğinizi anlatan notları ve fotoları asın.Tahtanın ortasına da kocaman bir gülen surat etiketi yapıştırın.Bu etikete her baktığınızda kendinizi iyi hissedeceksiniz.

Öpüldünüz kahveseverlerr !

19 yorum:

  1. Eserce,buna çok sevinirim inan.Demek telkinlerim işe yaradı,sevgiler uğradığın için :)

    YanıtlaSil
  2. ne faydalı ve güzel bir post olmuş bu taze kahvem... Evet evet hayata gülümsemek lazım çünkü yaşam zamanla sınırlı...:)

    YanıtlaSil
  3. dediklerin çok iyi güzel de bazen öyle bi güçsüz hissediyorum ki düşünmek ya da hayal kurmak bile çok zor bişeymiş gibi geliyor.
    yine de denemeye çalışıcam:)

    YanıtlaSil
  4. birtek suyu içiyorum :) düzensiz uyku bende dengesiz beslenme bende spor yok.Durumum vahim olsada imkansız değil sanırım :) elimden geldiği kadar denicem canım teşekkürler:D

    YanıtlaSil
  5. Şıkella,dene mutlaka tatlım,bizi bizden başkası kurtarmaz :)

    Elvanım,"hayata gülümseyin"i senden daha güzel kim söyleyebilir.Sevgiler canımcım :)

    Ozzeinep,galiba bizi şarj eden şeyleri bulup keşfetmek ve pili kurutmadan şarj etmek lazım canım.Ben bugün bir süre önce unuttuğum bi tanesini hatırladım ve şarj etmeye başladım bile.Sevgiler canımcım...

    Bidikçim,suyu ben de içmeye çalışıyorum mutlaka,diğerleri bende de pek düzenli sayılmaz.Ancak sporu çok istiyorum gerçekten.Ona da bi formül geliştirebiliriz tatlım bi zorlayalım bakalım sınırları :))

    YanıtlaSil
  6. spor çok çok iyi gerçekten bir ara 1 sene spora gitmiştim.Diyet yapmadığım için kilo vermedim ama vücut şekilleniyor,dönemlerin ağrısız geçiyor ve zinde oluyor insan bir başlayabilsem yine keşke...

    YanıtlaSil
  7. Çok haklısın Karabidikim,en azından zindelik için spor yapmaya değer değil mi.Hayatı patates çuvalı gibi geçirmektense zinde olup bomba gibi geçirmek daha güzel olmalı.Öpüldün canımcım...

    YanıtlaSil
  8. canım merhaba
    spor,su düzenli ama malesef öğünler ve uyku düzenim değişiyor:)))
    güzel paylaşım teşekkürler.

    güzellikler ve gülümseme yaşamından hiç eksik olmasın hem senin hem burda lan tüm dostların sevgiler

    YanıtlaSil
  9. benim durumumda hiç parlak değilmiş su yok uyku düenim yok spor yok ama yakında düzene girecek hepside sporla birlikte dyette yaptım 5kilo verdim ama hala başlayamadım eski düzenime neyi bekliyorsam heralde verdiğim kiloları almayı bekliyorum:)))))))))))))

    YanıtlaSil
  10. Örgüçantam,senin gibi hamarat bi hatunun öğün ve uykusu nasıl düzenli olsun zaten:) Güzel duana amin diyeyim ve aynısını senin için dileyeyim bitanem :)


    Sevimcim,bi kere başarmışsın ya yine olur canımcım.Ben spor olayını soksam düzene diğerleri de olur gider.Öptüm canımın içii :)

    YanıtlaSil
  11. evtt canımm artık vücütlar hamlaştıı otura oturaa hareket zamanıı nedersinn şeker parçası cumartesii seninle sıkı tempo yürüyüşe nedersin?:) öpüldün şeker parçası...

    YanıtlaSil
  12. Eveeeet derim Dilekçim...Planlarımız işlerse Cumartesi dağıtıcaz, yine çocuk olucaz senle tatlım beklemede kal şekercim !

    YanıtlaSil
  13. hoş şeyler ama bu kısa kış günlerinde yerinden kalkmaya üşeniyor insan..
    ama varya bir gün bi yazı okumuştum sinirlendiğiniz zmn gülümseyin önce diye.. gerçekten çok büyük fark oldu bende.. kızmadan bağırmadan önce bi düşünmüş oluyorsun. neyse uzatmıyım :) buda işe yarayacak gibi görünüyor..

    YanıtlaSil
  14. aynen ama haftada değil günde 2 saat yapın diye altını çizmem gerek :) mucx

    YanıtlaSil
  15. Seyhanım,sinirlenince gülebiliyomusun peki.Bunu yapabiliyosan helal kuşum sana.Ben de deneyem bakam,ne de olsa aynı burcuz :)) Öpüldün şeker...

    Eda sultan,inş. diyeyim kuşum da belki biraz vaktim olur.Öpüldün annem,mucx lar köpeğin olsun senin :)))

    YanıtlaSil
  16. Çok güzel şeyler gerçekten,uygulayabilirsek eğer...Ama bizler yani blog sahipleri kağıda yazmadan sayfamıza yazıyoruz zaten...Acayip terapi oluyor bana,sizlerede değil mi?
    Umarım iyisindir canım merak ettim?
    Bir kız bir oğlan bebek inşallah rabbim nasip eder....Amin....

    YanıtlaSil
  17. Tatesal,sağol bitanem herşey yolunda canım.Beni de süper bi şekilde terapi ediyor bu blog işi orası kesin.Ve sizlerden aldığım sesler.Bak mesela bu öğlen Tatesal imin "nasılsın merak ettim" deyişi nasıl enerji verdi anlatamam.Sevgiler canımcım :))

    YanıtlaSil

Sen de yaz bişeyler...