2 Şubat 2009 Pazartesi

Buharda brokoli...



Daha önce de belirttiğim gibi yemek konusunda iddialı değilim ancak paylaşım aşkına bazı mutfak aktivitelerimi de çekmeyi ihmal etmiyorum :) Geçtiğimiz hafta yaptığım brokoli salatası da bunlardan biri.Buharda pişirdiğim brokolilerin üzerine el blendırında bızzlattığım bir kaç diş sarımsak,nar ekşisi,zeytinyağı,az tuz karışımını döktüm.Tabağıma da simetrik olarak dizdim.Yine o akşam yaptığım dolmanın yanına brokoli çok yakıştı...Hem vitamin deposu hem de müthiş lezzetli bu sebzeyi herkese tavsiye ederim.

Not: Buharda pişirmek için gerekli mutfak aleti olmayanlar benim yaptığım gibi alttaki tencerede kaynamakta olan suyun üstüne demir süzgeç koyarak bir buhar düzeneği oluşturabilirler.Kaynayan suyun içine haşlamak istediğiniz herhangi bir sebzeyi(patates,pancar v.b.) süzgecin üzerine de brokolileri koyarsanız bir taşla bir kaç kuşu vurmuş olursunuz.Hem buharda pişen brokolilerim yeşil renklerini koruyor hem de aynı işlem için saatlerce tüp harcamamış oluyorum...Ee ne diyor Derya Baykal: "Devir, hesap devriii..."

Afiyet olsun arkadaşlara,ablalara,teyzelere...

5 yorum:

  1. merhaba taze kahve bende bu yöntemi kullanırım sürekli buharda pişince daha sağlıklı oluyo besin değerini yitirmiyo patates haşlıyorum alttada çok güzel bi paylaşım:))

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Gamzeli anne,beğenmene sevindim.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. elne sağlık eminim güsel olmuştur teyzoşşş:) zaten sebze olması benim beğenmem için yeterli:D:D:D
    ama bişi söyleyeceğim fotoğrafı açılı (mesela 45 derecelik bi açı) çekersen daha ii sonuç elde edersin gibi geldi bana tabi sen bilirsin yinede ama :D:D:D neyseeeee

    YanıtlaSil
  4. Hmm tamam canımcım dikkate alırım 45 derecelik açı olayını.Öptüm seni:)

    YanıtlaSil
  5. Ola, what's up amigos? :)
    I will be glad to get any assistance at the beginning.
    Thanks and good luck everyone! ;)

    YanıtlaSil

Sen de yaz bişeyler...