19 Şubat 2017 Pazar

Zaman...



Hani filmlerde olur... Olaylar arasında geçen zamanı anlatmak için şehri bir karartıp bir aydınlatırlar. Kuşları uçurup, güneşin batışını ve doğuşunu ardı ardına verirler. Yani "günler geçti aradan ama çook fazla günler geçti" demektir bu bir yerde. Bu süre içinde sizi ilgilendirecek kayda değer bir şey olmadı merak etmeyin demektir.Şimdi asıl meseleye gelelim demektir falan filan...
Bazen gerçek hayatta da olmasını istersin. Hayatındaki öylesine boşlukların bir kaç manzara fotoğrafıyla geçiştirilmesini. Ama olmaz tabi. Gerçek yaşamda "zaman" kendi kurallarınca oynar oyununu...
Zamanla iyi anlaşmak lazım. Yoksa ya yaşlandırır ya da farkında olmadan ayakta uyutur boşu boşuna tüketiverir yaşam serüvenini.
İnşirah mealini bilenler başka... "Boş kaldın mı hemen başka işe koyul" ayetince yaşayanlar dışındakilere acımasızca akıp gider zaman.
Bir zaman var... Geçip gidecek.
Güzel anlaşalım kendisiyle de güzelleştirip de geçsin hayatımızdan.
Huzurlu hafta sonları olsun herkesciklerime... 

Sessizce dinleyebilecekseniz şunu bir dinleyin. Gürültü patırtı içindeyseniz açmayın, geceyi filan bekleyin. Suriyeli bir müzisyenmiş Lena Şamamyan. Tütsülü bir şeyler söylemiyor mu sizce de ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sen de yaz bişeyler...