21 Kasım 2016 Pazartesi

Hz. Muhammed: Allah'ın elçisi


Hz. Muhammed : Allah'ın Elçisi filmi tüm patırtı gürültü arasında vizyona girdi. Meraklıları tarafından ilgiyle bekleniyordu ve bence gerekli rağbeti de gördü... Kimileri beğendi kimileri beğenmedi tabiki. Benim de filmi izleyen bir müslüman olarak bir yorumum oluştu elbette ama en sona bırakıyorum onu. 

Bu filmle ilgili olarak asıl söylemek istediğim şey başka. Müslümanlar sanat ve kültür alanında ne zaman kendi inançlarına yönelik bir şeyler yapmaya kalksa herkesten önce dindaşları tarafından negatif eleştiriye maruz kalıyor. Kimileri dini hassasiyet kisvesi altında  vurun abalıya tarzında ağzına geleni söylüyor. Müslüman olmayan insanların zaten bir yığın çekinceyle izledikleri film, müslümanları da memnun edemiyor velhasıl. Bu böyle devam ede ede zaman içinde, müslümanların sinema sanat ve kültür alanlarında yeni işler yapmak gibi bir heyecanı kalmıyor. En azından bu durumu ekarte edebilmek adına bu alanda yapılan işlere daha yapıcı eleştiriler getirmeyi tavır olarak benimsememiz gerek. Hem sesimizi diğer kesimlere daha akıcı kanallarla ulaştırmak hem de müslümanların bu alanlardaki gelişimini pozitif yönde kodlayabilmek adına buna ihtiyacımız çok fazla.

Bu vesileyle filmin yönetmeni Mecid Mecidi'yi en azından gösterdiği cesareti adına kutlayalım. Film çok uzun, herşeyden önce onu belirtmek lazım. 3 saatinizi sinema salonunda geçirmeyi göze almanız gerek giderken. Bu nedenle akşam yemek sonrası bu filme gitmek çok akıllıca değil. Daha dinç olduğunuz bir vakitte gitmenizi öneririm. Diğer yandan evrensel amaçlarla yapılmış bu filmde geleneksel figürleri daha arka planda görmeyi tercih edebilirdim. Kulağa kolay gelmiyor ama birileri bunu başarabilir bence. Çok eleştirilen Peygamber efendimiz (s.a.v) 'in cisim itibariyle lanse edilmesi hassasiyetine gelince ben filmi izlemiş biri olarak böyle bir tehlike olmadığını söyleyebilirim rahatlıkla. Sadece çocukluğunu arka profilden gördüğümüz sevgili Peygamberimizin (s.a.v.) şu anda gözümde o şekilde canlanmadığını aklımda yanlış bir imgelemenin hasıl olmadığını söyleyebilirim. Çoğu kişinin de bu şekilde düşündüğünü tahmin ediyorum.

Filmi izlemenizi ise kesinlikle tavsiye ediyorum. Mutlaka vakit ayırılmalı...

Filmden sevdiğim bir parçayla kapatayım.

Selametle dostlar... 

8 yorum:

  1. Düsüncelerine katiliyorum elestiri konusunda, ben de filmi izlemeyi cok istedim duydugumdan beri, biz akilli basli insanlariz izleyip ona göre karar vermeliyiz sonucta baska agizlarin fikrine göre degil... Bu yorumu okuyunca da daha merak ettim...Ama yurtdisinda sinemada olmayacak sanirim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de kendi imkanlarınla izlemen daha güzel olur Sultancım. Rahatça mola verebilmek adına. Dediğim gibi çok uzun çünkü. Ama izlenmeye değer diyebilirim gerçekten. Sevgiler benden olsun;)

      Sil
  2. Aslında hassasiyetlere dikkat ederek bu tür çok emeğe ihtiyaç var. Gönül ister ki küçük bütçeli de olsa niyet anlamında bu tür işler bizim sinemamızdan da çıksın ama didişmekten buna ne zaman sıra gelir bilinmez. Sinemacıların bu tür filmleri neden uzun tuttuğunu anlamıyorum, bir orta yol bulunsa en baştan hedeflere yakınlaşmış olunur. Filmi merak ediyorum, misyonunu yerine getirse ne güzel olur kim yapmış olursa olsun. Selamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz destekledikçe daha güzel işler yapılacaktır inşaallah ama önce bir talep kitlesinin oluşması da önemli. Dediğin gibi film misyonunu yerine getirirse çok güzel olur diyorum ben de. Sevgiler selamlar...

      Sil
  3. Sen hoşgeldin sultanım çok mutlu oldum seni gördüğüme (tabi sanal görüş)...Filmiş annem ve kuzenim izlemişler ve memnun kalmamışlar,bazı konuların farklılaştırıldığından şikayet ettiler ...film bahane tazekahve şahane...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk Tülinimm :)) O sanal görüşler gerçek görüşmelere döner inşallah bir gün. İzmire gelirsen beni unutma sakın tamam mı?? Film bahane Tülinim şahane;)) öpücükler iyi akşamlar canım...

      Sil
  4. Ben de izlemedim canım,ancak internete geçince izleyebilirim, bu tarz filmler gerçekten cesaret be büyük sorumluluk gerektiriyor doğrudan milim şaşmamak çok önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın ablacım sorumluluk büyük... Dediğim gibi dinç bi vakitte izleyesim sıkılmayasın inşaallah. Sevgiler...

      Sil

Sen de yaz bişeyler...