28 Mart 2016 Pazartesi

Minimalist


Bambaşka bir şehirde bambaşka bir hayata başladı kahveci Bilge.
Hayatı etkili bir seleksiyona uğradı. 
Eskiler gitti, yeniler geldi oturdu.
Yeni hayatında tasavvufa minimalizmi kattı karıştırdı.
Daha az insan, daha az eşya, daha az söz... 
Az ama yürekten sevip paylaşan insanlar, az ama kullanışlı ve işlevsel eşyalar, az ama özlü haklı doğruca sözler...

Eskiler gitti dedim ama hayatımdan gitmeyen şeyler de var tabi halen... Asla gitmesini istemediklerim... Sen bırakmazsan gitmeyecek olan şeyler.


Ufak tefek el hobilerim. Ne vefalılar... Ne mutluluk vericiler elhamdülillah...

Kitaplarım... Güzel manzaralı balkonum... İkisi bir arada tadından yenmez değil mi. (Size acıyıp kulplu kahve bardağımı fotoya dahil etmedim.)
Semerkand... Tv kanalıyla, dergileriyle,kitaplarıyla, sohbetleriyle, sofileriyle ve kermesleriyle. Her şeyiyle her haliyle... İyi ki var. İyi ki varsın ...(k.s.)

Kermes demiştik. Bu İzmir'dekilerden bir köşe. Harika şeyler vardı ama en çok hoşuma giden mutfak köşesini fotoladım tabiki. 

Bu foto hayatımdan çıkanlardan ziyade  giren şeylerin en önemlisine dair bir belge niteliğinde. Damak tadı, mutfak kültürü,fırın yemekleri,zeytinyağlı garnitürler, sütlü tatlılar... Bunlar yeni uğraşlarım son günlerde. Bugüne kadar sadece doymak için yemek yiyen Bilge " Yemek için yaşıyom layynn !" nidasına mat oldu. Ellerini kaldırdı, teslim oldu ve gece gündüz bu konuda değişik şeyler araştırır oldu. Bir yandan da sevdi. 
Mutfak, bol vakit ve yeterli ekipman varsa harika bir eğlence alanına dönüşebiliyormuş aslında. Bunu da tecrübe ederek yenice öğrendi :)

Bilge, minimalist biridir artık. 
O, sadeliğe övgü halinde  ve böyle mutlu oluyor. Rabbin istediği gibi...
Herkes için aynını diliyor.

Selametle...

7 yorum:

  1. Minimalistliği ulaşmak için kullanıyoruz bazen, vardığımız yerde bir bakıyoruz minimalist dediğimiz şeyler hayatın kendisi. Hem araç olarak hem de hedef olarak arınmak hafiflemek iyi geliyor.Selamlar.

    YanıtlaSil
  2. Aynen öyle. Hem araç hem hedef... Güzel yakalamışsın. Sevgiler selamlar benden...

    YanıtlaSil
  3. Ablayı hiç özlemiyor musun,
    sosyal paylaşım da bir balkon muhabbetin de güzel şeyler okudum mutlu oldum:)
    Kuzuma hep güzelliklerle sarmalanacağı bir ömür diliyorum.
    abla seni özlüyor bilmelisin :))

    YanıtlaSil
  4. Ablam özlemezmiyim hiç :) İzmir e geldin geleli tek bir giriş yapabilmişim bloğa bakıyorum da. Çok boşladım farkındayım. Ramazanı da atlattık. Bir rutine oturacaktır artık işler güçler inşaallah. Bu arada kalbimde bir arzu seninle ilgili bir köşede atar durur pıt pıt diye... Bir ziyaretine gelsem Badem i de seni de canlı canlı bir görsem... İnşaallah diyelim de olsun ;) Öpüyorum muhabbetle ve sevgiyle :)

    YanıtlaSil
  5. Ben de hem çıkmak istemiyorum blogdan hem elim gitmiyor güncellemeye oluyor işte böyle:))
    Çok mutlu olurum inş denk getirebiliriz. öpüldün:)

    YanıtlaSil
  6. Yanıtlar
    1. Teşekkürler Kahve Madeni :) Sizin de İzmir de açtığınız mekan etkileyici gözüküyor. Sağlam kahvesever olarak kahvenizi içmeye gelicez en kısa zamanda inşaallah. :)

      Sil

Sen de yaz bişeyler...