20 Haziran 2015 Cumartesi

Şehir(li) İnsan...




İnsanlar farklı farklı...
Algılar da buna mukabil binbir çeşit...Bazen de yaşanan yerleşkelerin ölçülerine göre ortaya çıkıyor bu değişiklik. 

Bu sabah uyandığımda elime aldığım dergide "Şehirde insana yer yok" başlıklı yazıyı okurken bunu düşündüm. Şehirde doğup büyüyen insanlar için değerli olan şeylerle kırsaldakilerinki arasında ne çok farklılıklar olduğunu anlatıyordu yazı. Gerçi şimdilerde kırsal insanları da değişim içinde. Üzücü bir biçimde modernleşme sevdasına kapılmış durumda. Ama yine de halen yaşatmakta oldukları bir takım insani değerler var neyseki.
Sonra ben tüm bunların neresindeyim diye düşünce kendimi bir yere oturtamadığımı fark ettim. Sanırım yine de kırsal kesim insanına daha yakın hissediyorum. Tabiat olayları beni halen derinden etkiliyor, insanları kırmaktan korkan korktuğu kadar da  kolay kırılan biri var içimde. Diğer yandan eve gelen bir misafir olursa mutfakta ne varsa mutlaka koymalı önüne öğretisi de hep içimde yıllardır.Bazen de şehir insanı gibi  fazlaca soğuk ve dokunulmaz kılıyorum kendimi ki bu da bana ait yadsıyamadığım bir parçam. Bilmiyorum, belki ben de arafta bir yerlerdeyim... 

Bazen bir taraf seçip onu kanıksamalı diye düşünüyorum. Ama sonra duruma bakıyorum. Böyle ne kadar mutluyum baksana diyorum. Ufak şeylerle mutlu olup hayata anlam katacak kadar bir kırsal insanı ve diğer yanda sinema edebiyat dünyasında kaybolup kendi izole kulesine kapanacak kadar bir şehir insanı. Ruhum bu dengeye alıştı. Böyle iyi. Toplumdan ve genel geçer kabullerden bana ne. Olması gerekenler pek umrumda değil aslında. Olduğunda güzel olacaklara meyilliyim ben hep.  

Siz nerdesiniz peki ?  


4 yorum:

  1. Bu iş tezatlarla büyür gider Bilge'm:))
    kırsal benim neyim eksik deyip şehre yol alır ,şehir de yaşayan of bıktım gürültüden trafikten deyip modern!köylere taşınır adına da doğal, organik yaşam der:) .
    Karşılıklı eşit paylaşılabilseydi ya da sunulabilinseydi güzellikler mutlu mesut yaşanılırdı ne güzel.Yolu sevgiden geçenlerle her yerde kucaklaşabilmek dileğiyle. Öptüm seni.

    YanıtlaSil
  2. Şu iki bızdığa bayıldım çok tatlı bir kare.

    YanıtlaSil
  3. Ablam sen de güzel özetlemişin bu meseleyi sahiden... Her iki taraf da sahip olduğu güzelliklerin farkında olsa aslında çatışmalar hiç olmazdı. Ortak bi payda hayalin de ne güzel :) Dilerim insanlık günün birinde bunu başarır diyerekten noktalayalım :) Ben de çok öpüyorum seni :) Kızlar da seçmece evet ;)

    YanıtlaSil
  4. ahh bunları en iyi anlayan insanlardan biri benim.. Trabzonda köyde doğup büyüdüm ve şimdi istanbulda yaşamaya çalışıyorum.. önceden istanbula gelme hevesim vardı şimdi eski hayatıma dönmek istiyorum :S

    YanıtlaSil

Sen de yaz bişeyler...