12 Ekim 2012 Cuma

Arifler yolunun edebleri...


Merhabalar dostlar !

İşe başladığımdan haberdar etmiştim sizi değil mi ? Gece yatağa yattığımda " Bugün gününü nasıl geçirdin Bilge ?" diye kendime sorduğumda "Bugünü bomba gibi geçirdin kızım ! " diye cevapladığım bir işe başladım. İş arkadaşlarım , patronum ve iş ortamım her şey on numara gerçekten. Belki de kısa soluklu olacağını hepimiz hissettiğimiz için olacak ,çalışmak dışında kalan vakitlerimizde  günün ve olup bitenin matrak yanlarına odaklanmış durumdayız tüm iş arkadaşlarıyla birlikte :) İstemeye istemeye razı olduğum bu busınes yaşam formu(!) meğer uzun süredir beklediğim bir şeymiş ! :) Ama tabiki asıl  hayallerim hedeflerim bambaşka... Konuyla ilgili olan merci gereğini düşünür yapar herhalde en kısa zamanda ;) Diğer yandan gönüllü yaptığım çalışmalara da asla sırtımı dönmek istemediğimden akşamlarımı çoğu zaman bu işler için kullanır oldum.İlk başta yorucu gibi gelse de ben alıştım ve çok kanıksadım bu durumu. Sevenler ve sevilenler...Bu iki güzel şeyin tamlamasıyla dolup taşınca hayat şikayete pek vakit kalmıyor inşaallah. Eksikler her daim olacak tabi , o eksikler hayatın tam kendisi aslında ...Sonuç olarak günler güzel geçiyor dostlar elhamd... :) 

Ve okumaya devam ... Bu kitabı okuyanlarınız vardır. O insanlarla çok ortak paydalarımız da vardır hani ;) Hepsine selam ediyor ve dualarında unutmasınlar diyorum. 
Kitaptan çok çok ilgimi çekmiş olan bir bölümü sizler için ekliyorum :

"Mesela münafıklık,nefsin kötü sıfatlarından biridir.Vücuttaki su unsurunun özelliği ile irtibatlıdır. Suda bulunduğu kabın şeklini ve rengini alma özelliği vardır.Bu sıfat insana yansır ve ikiyüzlülük meydana gelir.Ancak bu sıfat,mürşidi kamilin terbiye,himmet ve tasarrufu ile alçak gönüllü olmaya dönüşür.Kalpten nifak ve yalancılık gider, yerini samimiyet ve mertliğe bırakır.
Ateş unsurundan kaynaklanan zulüm ve hiddet sıfatı İslam ın emir ve hükümleri karşısında gayrete ince davranmaya ve rahmani taraftarlığa dönüşür.
Havadan ileri gelen kibir ve üstünlük taslama sıfatı izzet vakar ve heybete dönüşür.
Toprak unsurundan kaynaklanan tembellik , uyuşukluk gibi durumlar sabır efendilik sıfatına dönüşür.
Letaifleri hakiki sıfatına döndürmek gevşemeyi gidermek için onların zikir nurları ile aydınlanması ,temizlenmesi ve beslenmesi gerekir."

Dostlar herkese çook çok sevgiler :)





6 yorum:

  1. Kuzummm ben de de sana sevgiler.
    velhasıl özde temizlik sözde temizlik,Rabbim ayırmasın hiç birimizi. öptüm kocamannn:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin ablacım benim,tertemizlik nasip etsin bize Mevla... :) Ben de çok öptüm seni ;)

      Sil
  2. güzelmiş ilginç geldi doğrusu bilindik bir konu olmasına rağmen işin hayırlı olsun sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabı oku mutlaka o zaman ;) Çok sağol canımcım :)

      Sil
  3. Allah razı olsun, ilgi çekici. Okunası, yaşanası inşallah

    YanıtlaSil
  4. İnşaallah canım , güzel demişsin... :)

    YanıtlaSil

Sen de yaz bişeyler...