16 Eylül 2012 Pazar

Amel, ibadet ,kulluk...



Özellikle son sayfalarında okumaya doyamadığım bir kitaptı bu.
Aslında şöyle demeliyim : Mehmet Ildırar ' ın son sözlerini dinlemeye doyamadım...
Çünkü sohbetlerinden derlenen kitaplarını okurken bizzat karşıma geçmiş bana anlatıyormuş gibi hissediyorum. Okuyan herkes bunu söylüyor. Daha önce şurda bahsetmiş olabilirim de ya da olmayabilirim de, her neyse...Çok seviyorum O'nu.

Mehmet Ildırar , belki bilenleriniz vardır , geçtiğimiz ramazanın son günlerinde etrafındakilere şöyle dedi:
"Peygamber efendimiz geldi ben itikafa giriyorum. Benimle konuşmayın,beni rahatsız etmeyin."Bağlantı

Bunu söyledikten bi' süre sonra da dünyaya veda etti.Rabbim tüm günahlarımıza karşın hepimize böylesi bir akıbeti nasip etsin ve O'nunki gibi bir hayatı tabi...

Son sayfalarından bir bölümü üşenmedim tatlı yorgunluğumla uykuya geçiş yapmak üzere olduğum bir vakitte sizler için elle yazma kararı aldım.
Ama okumadan önce şunu (Mercan dede'nin en sevdiğim çalışmasıdır hani ) yeni sekmede açıp da dinleyiniz bi' zahmet ;)

Bir insan bir günde karşısına çıkan günahlara intisap etmemekle,meyletmemekle cesedinin her tarafını ashab-ı Kehf'in mağrası gibi yapması lazımdır.Gözleri görür amma görmez.Eshab_ı Kehf'in mağrası öyle ! Cesetleri diridir amma ölmez,gözlerini semaya diktiler amma görmüyorlar.Bu asırda gözlerini yumarak içtimai hayatını,sosyal hayatını aile hukukunu muhafaza etmek her çobanın başına vazifedir.Kamilleri bulursan eteğine yapış. Allah cümlemizi meded-i inayet eylesin.

Ey müminler,hepimiz ana rahminden bu duruma geldik. Çağımızın büyükleri ahirete gitti.Bizler de günümüzü bekliyoruz.Ölüm bir gün gelecek! Tutan eller tutmayacak,gören gözler görmeyecek ! Bu diller susup ,bu ceset toprağa girecek.Dar-ı dünyadan dar-ı bekaya gideceğiz.Amma hesap var! Mizan var! Sırat var! Sonunda bir ebediyet geliyor.Geliniz tevbe-i nasuh edelim.Rabbimizin nimetlerine şükür edelim.Nefsimizi islah,kalbimizi tasviye edip ihlası kazanalım.İhsan sahibi olup salih ameller işleyerek Rabbimize kulluk edelim.


Cennet mekanın olsun Yarbay'ım benim. Seven sevdiği ile birlikteymiş ya, seviyoruz seni...

Dostlar buralardayım ben ! :)

12 yorum:

  1. 10 gün önce evde izinliyken izleme fırsatım oldu yamak ahmet dizisini...hayran kaldım aşka inanca adalete...fotoyu görünce bahis konusu sandım ama Mehmet Hoca imiş ...sanırım ağustosun 18 i gibi rahmetli olmuştu...rabbim gani gani rahmet eylesin...senden de Allah razı olsun ki bu yazıyı yazdın...sevgi ile....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben o dizinin fotosu olduğunu bilmiyordum :) Ölümü hatırlatan bir şeyler olsun dedimdi.Canımcım Allah sizlerden razı olsun ki ses verdiniz. Tüm dualara amin ... Sevgi muhabbet benden ;)

      Sil
  2. Allah rahmet eylesin.
    Bizlere de böyle bir vuslat nasip etsin..

    YanıtlaSil
  3. amma hesap var!
    unutmamalı!

    YanıtlaSil
  4. Allah razı olsun, iyiki yazmışsın bu yazıyı, unuttuklarım, ihmal ettiklerim geldi hatırıma. Yarbay'ın Göç'ünü de şimdi öğrendim. Rabbim rahmetiyle kuşatsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin olsun , sizlerden de razı olsun Mevla. Yarbay selamımızı almıştır inşaallah ...

      Sil
  5. Vay be, Üniversite yıllarındayken, radyoda sohbetlerini dinlerdim, hiç görmemiştim. İlk defa fotoğrafını görüyorum. Allah rahmet eylesin. Ve amin, bizlere de güzel bir son nasip etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlarınki gibi bir son... Gerçekten hayal edilesi tek mutluluk , inşaallah canım :)

      Sil
  6. Mercan Dede'nin dervişlikle bir ilgisi var mı ki? Müzikleri ve sözlerine bakınca var gibi de...

    YanıtlaSil
  7. Sanki ilgili gibi Meliha , ama bilemiyoruz tabiki yaşantısını :)

    YanıtlaSil

Sen de yaz bişeyler...