24 Kasım 2011 Perşembe

Adresimdeki ilk Ala :)

İlk Ala Dergisi adresime ulaştı blogcanlarım :) Bu akşam yemek sonrası kahvemizi yaparken mutfak tezgahındaki dergiyi oracıkta çekivermek istedim.Akşam bloğuma koyarım niyetine :) Adres kısmını da kahvemin kavalyesi kepekli püskevitimle :)) kamuflaj ettim... olası sapıkcanlarımın gazabından korunmak için :P:)))
Ben çok önemsemiyorum böyle şeyleri ama arkilerim çok kızıyor kendini fazlaca ortaya koyuyorsun diye...Öyle mi yapıyorum ? Bilemiycem şimdi, dergim elimde düşünemicem de ayrıca :))) Sesli düşüncelerimi buraya yazmayı bir kenara bırakırsam,dergiden bahsedeyim kankicanlar :


Alamuhabbet, Alacadde , Ala mutalaa,Alakültürsanat,Alaruhiyat,Alasağlık... gibi birbirinden güzel köşeleriyle aslında oldukça bilgilendirici bir çalışma bana kalırsa. Eleştirilen kısmı ise bu bölümler aralarına yerleştirilmiş olan kıyafet kombinleri ve önerilen ayakkabı,çanta aksesuarları v.s. sanırsam...
Gerçi biz kabul etsek te etmesek te tesettürünü en modern çizgide yaşamak isteyen bir kesim var günümüzde. Ve deli gibi kombin ayarına önem verdikleri çok aşikar.Bu konuda tabiki kesinlikle fetva vermeye dilim varmaz...Ancak unutulmamalı ki; herkesin kendi çizgimizde olmasını ve bizim ölçülerimizle sınırlandırılmasını bekleyemeyiz.Teoride ölçüler belli ama uygulamada herşeyin çok farklı olduğu malum.Kalbimiz,Allahın bize tavsiye şeklinde emir kıldığı farza en yakın halde davranmaktan yana olsa da,haramların bu kadar afişe edildiği bir toplumda farza sempati kazandıran her çalışmanın belki de iyi birşey olduğu ihtimalini de göz önünde tutmalıyız...Lakin katışıksız Onun emrettiğini yapmak en güzeli,ve şüphesiz ki insanların üstün olanları da takva sahibi olanlar...Kendimizce yorum çıkarmaktan ve rızasına fikir beyanımızla fitne sokmaktan yine kendisine sığınırız...Kendi çapımda diyebilirim ki ; hani O nun rızasını kazandırmıyorsa en pahalı en jan janlı giyimi kuşamı bürünmüşüm üzerime insanlar gözünde itibar tavan yapmış... sıfır çarpı sıfır hükmünde değeri yok nazarımda...Ama dünyanın yaratanı,ebedi sahip beni beğenecekse çul çaput giymek icap ediyor denilse 'nerde,hadi getirin giyeyim ! ' nidası yakışır sözümüze elbette...İnşaAllah diyelim... :) Ve hatta Ala dergi de,örtünmeye niyetlenen çoğu genç kardeşlerimiz için de Rabbin rızasına dikkatleri çeken,yön ,yol yordam gösteren bir kaynak olsun inşaAllah da diyelim...Degiyi incelediğimde nacizane bu yönde bir ışık gördüğümü de söylemeliyim :)


Ahmed Şahinimsi beyanların ardından size Ala Dergi nin internet sayfasındaki köşe yazılarım için daha önce bahsettiğim linki verebilirim artıkın. İşte şu link altından yazılarıma ulaşabilirsiniz. Gerçi direk Ala Dergi ana sayfasına da baktığınızda ismimin imzasını taşıyan yazılarımla muhatap olursunuz.Ama hadi garanti olsun diye link verme sözümü yerine getiriyorum yine de :) 'Tatlı Turuncu' ve 'Işık saçan insanlar' olmak üzere iki yazım mevcut sitede , tabi şimdilik :) Diğer yazar arkadaşlarla birlikte her ay birşeyler eklemeye çalışacağız sanırım :)

Şu an, ayaklarım, ellerim çok üşüyor blogcanlar :)) Bu nedenle memleketim(Aydın) havası tutuyorum bu postu...Bugünlerde arkadaşlarla toplandığımızda dua ritüelleri yaşıyoruz :)) Nasıl mı ? Herkesin hayatına dair dualar değişik ağızlardan dillendirilip gülüşmeler eşliğinde ilahi rızaya sunuluyor sırayla, ekşın yani bir nevi..:))) Ardından gelen aminler yürekten yapılıyor itinayla :)
Ordan kalma bir alışkanlıkla yürekktenn diliyorum ki hepinizin gönüllerinin rızası en kısa sürede menfaatinize hizmet eder şekilde gerçeğe dönüşsün.Ve son nefes de dahil olmak üzere Allahın varlığı ve birliğinden iman hiç eksilmesin kalplerinizden.Huzurlu dünya hayatı, berzah bekleme hayatı, ahiret hayatı diliyorum eksiksiz tüm dostlar için.Ve sizlerin de bana dua ettiğinizi biliyorum,hayal ediyorum,istiyorumm diliyorummm hem de çılgınlarr gibi :)))))


Heyy dostlar !! Herşey O ndan gelen bi mesaj ise eğer, keder gam ne diyee :))))

Sevgiler herkese :))))

13 yorum:

  1. Seni okumak cok güzel, huzur veriyor. Cünkü tam kafamdaki düsünceleri yaziveriyorsun, ayni benim gibi düsünüyor diyorum :)
    Özellikle son cümlen öyle özetliyorki hayati. Ne geliyorsa, ne oluyorsa hepsi Rabbimizden, o zaman ne itiraz etmek düser bize ne de üzülmek, kabullenip her sinavi basarabilmeye calismak ;) O birseyleri bosuna yapmiyor elbet, bakiyoruz sonra serrin altindan aslinda iyiligimiz icin oldugunu...
    Dedigin gibi keder, gam hic olmamali bu konularda. Dualarinda olmak dilegimle :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Hee bu arada Ala Dergi Facebook sayfasinda hergün biri abonelik kazaniyordu katilayim dedim, millet 150-200 kisi bulup yorumunu begendiriyor ne yapip edip tabii benim sansim en fazla 15 begeni alarak sifirdi :P Su derginin aboneligini cok isterdim ama iste kismet degilmis..Biz Avrupadakiler icin ise fiyatlari daha pahali...
    Bakalim bana ne zamana kismet olacak okumak :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Keyfin bol olsun kahvecik,taze dergiye Taze kahve uygundur demişler:)))
    yolunuz açık olsun muckkksss

    YanıtlaSil
  4. Bu dergiyi de bloglar sayesinde tanıdım, ne iyi şu bloglar. Çok enerjik bir yazı olmuş, tam seni yansıtmış.. bir de sonundaki cümle, harika harikaaa.. gönlüne sağlık be arkadaşım:)

    YanıtlaSil
  5. bitirdin benii gülümm...
    okudumm okudumm ve sonunda eridim bee canısıı..:)
    canı gönülden bir amiiinnn diyorumm o kıymetli dualarına:)
    çokk hoşş birr yazı olmuş yine..
    tam benim kardeşime yaraşır bir lisan ile akıtmışsın ulvi bilgilerini kaleminden oluk oluk...
    okumak huzur vericiydi canıcı...
    enn güzel,e emanet ediyorum seni..
    sevgilerin enn samimisi en güzeli ile mutlu kal gülüm..
    :))

    YanıtlaSil
  6. Ben dergiyi şimdi öğrendim :(
    Yazın çok güzeldi canım tüm dualarına yürekten bir amin diyorum..

    YanıtlaSil
  7. hacım hayırlı uğurlu ve daim olsun :))

    YanıtlaSil
  8. Keyfe bak yaaa.:)))
    Kahve dergi,süper..
    Bu arada bloğuna ve samimiyetine bayıldım.
    Takibindeyim
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Kelebekgibi,

    Gurbetteki bi kardeşime huzur vermek ne kadar da güzel bir duygu öylee :))Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için.Ben de sendeki bazı hoş adetleri gördüğümde aynı şeyleri hissediyorum kesinlikle :) Tevekkül konusundaki eklediklerine yürekten katılıyorum.Ve dualarımda olduğunu bilmeni istiyorum arkadaşım :)
    Ala Dergi çekilişi konusunda şansını denemeye devam et bence.Keşke yakınlarımda olsan da bana gelenleri paylaşma imkanımız olsa :)) Ama ben dergiden ilginç bölümleri bloğumda paylaşırım arasıra merak etme. Öpüldün canımcım sevgiler :)

    Örgüçantam,

    Sağolasınn ablacık :) Taze kayınvalideciğimiz diyorsa doğrudur tabi ;)) Öpüldün sevgiler :)

    Delianne,

    Mutluluk dersleri postunu okuduktan sonra içime dolan sıcak hisler sana da geçtiyse bu yazıda ne ala :)) Sağol çılgın anneciğimiz,sevgiler ;))

    Kekikçim,

    canımın içi çok sağol , itifatlarına tabi eğer ortada varsa marifet :)) Güzel yorumların bana güç veriyor bilesin. İyi ki bulduk birbirimizi :) Sen de en güzele emanetsin canım arkadaşım , sevgiler :))

    İkizannesi,

    canımcım facede sayfaları var istersen inceleyebilirsin ordan da , yazımı okuduğuna sevindim :) Teşekkürler ve öpücükler :))

    Rebellious,

    Hacım çok sağol,inş. başarılar hep birlikte daim olsun :))

    HayatCafe,

    Çok teşekkürler canımcım , keyfimiz hep birlikte olsun inş. Bloğumda her zaman sıcak kahvemle beklerim , sevgiler :)

    YanıtlaSil
  10. Bir yarışma başlattık katılmak ister misin? http://www.anindayorum.com/2011/11/2012-ylnn-en-sansl-blogunu-seciyoruz.html

    YanıtlaSil
  11. LtfMtlr,

    Bakıyorum hemen :)

    YanıtlaSil
  12. sabah gelir gelmez blogunu açtım. çay da içmiştim ama, kahvenin yeri ayrı...
    itiraf ediyorum; ala dergisindeki yazını daha okuyamadım, elbette bugün okurum...
    "ahmed şahinimsi" :) tespitlerine devam et sen, iyi oluyor bence...
    duaların için teşekkürler, artık 5 vakit girdin sayılır dualarımıza...
    Allahaemanet derdim ama, senin gibi diyeyim, Allahaemanetsin...

    YanıtlaSil
  13. Adsız,

    Yaa adsızcım sana ne zaman isim tespit edicez ? Ali,veli,ayşecansu falan koyalım artık bişeyler demi ama :P:)))
    ahmed şahinimsi tespitlerim tamamen cahil cesareti işte :) Rabbi bilmeden konuşturmasın inşaAllah , sağolasın adsızcım :))
    dualarda olmak dünyanın en güzel hediyesi bi insan için. Rabbim senin de gönlündeki duayı gerçeğe çevirsin inşaAllah :)
    evet Allaha emanetsin tabiki de :)

    YanıtlaSil

Sen de yaz bişeyler...