24 Eylül 2010 Cuma

Mevlana'nın Kızı


Evet bilmeyenler öğrensin Mevlana'nın bir kızı varmış gerçekten...Adı: Kimya.Manevi kızı demek daha doğru olur aslında.Ve gerçek bi yaşam sürmüş Kimya ; Mevlana öğretilerine paralel olarak ,görünürde sıkıntılı arka planda ise sıkıntılar içinde kemale eren bir yaşam hem de...Kitabı yüzeysel değerlendirmelerle okuyanların habire Kimya için üzülmesi hayıflanması çok olası...Ancak derinlemesine nüfuz eden bi bakış açısıyla okuyanlar Kimya ya özenmekten,O na gıpta etmekten kendini alıkoyamıyor mutlaka ...
Şu aralar hayat ritmimi Kimya nın ki ile özdeşleştirdim kitabı okurken...Yudum yudum içtim adeta.Sıkıntılar birşeyleri tamamlıyor ,hikayeyi anlamlandırıyor farketmeden.Bu kitapla farketmiş olmak keyiflendirdi açıkçası beni...
Dikkatimi çeken diğer şey ise; yabancı yazarların bize ait olan değerleri bizden fazla araştırması, incelemesi...Mevlana, dünyaya ait bi alim kabul ediliyor gerçi evet ama yine de dünyanın öbür ucundan yazarların Onun hakkında romanlar yazması biyografiler ele alması beni çok etkiliyor...
Mevlana nın Kızı'nı tavsiye ediyorum dostlar...Kapakta yazdığı gibi ; sevgiye uzanan mistik bir yol...
Cidden bu yolculuğu dileyenlere iyi yolculuklar şimdiden :)

12 yorum:

  1. Esselamü aleyküm,

    Taze kahve, bu kitap hakkında yorumunu bekliyordum, bana da çok sevdiğim bi arkadaşım hediye etti, yazarı yabancı olduğu için çok olumlu düşünmemiştim, henüz okumadım ama senin yorumların etkiledi biran önce başlayayım bende :) Kimya Hatun da çok güzeldi, tavsiyemdir..

    Hayırlı cumalar, Duaların kabulü duasıyla.. Dost (:

    YanıtlaSil
  2. Derkenar,

    Aleykümselam tatlım...Elif Şafak'ın "Aşk" ından sonra bu kitabı okumanın anlatım yönünden dezavantajı oldu bi miktar ama yine de çok etkileyiciydi canım.Okumanı tavsiye ederim.Kimya Hatun u da ben merak ettim şimdi.Sevgiler dostum :)

    YanıtlaSil
  3. canım ilk kez duyuyorum bende bunu. ilgimide çekti. teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Örgüçantam,

    Ruhunu dinlendirmek istediğinde eline alıp okuman iyi gelebilir ablacım,sevgier benden :)

    YanıtlaSil
  5. canımm, yoksa sen elif şafak aşk'ı ve ahmet ümit bab-ı esrarı okumadın mı:) kimya dan bahseder. ama sade kimyanın üzerine bir hikaye okumaktan güzel olur..

    YanıtlaSil
  6. cok ilgimi cekti birden... hemen alayim :) sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Seyhanım,
    Elif Şakak ' ı okudum ve Kimya dan haberdar olmuştum.Ama Bab-ı Esrar sıraya girdi şimdi.Ben de senin blogta sahaf festivaline bakıyordum şu an.Yok ki böyle bi festivalimiz de cümlesini öğrenip sıraya koyalım be canım :) Öpüldün şekercim :)

    YanıtlaSil
  8. Fatih,

    ne güzel , sevgiler benden :)

    YanıtlaSil
  9. aynı kıtap benımde ılgımı çekmiş ve alıp okumustum. aşk ve bab-ı esrardan sora aynı olayları farklı gözden görüyoruz,bence başarılı..
    bu tarz başka kitaplar bulursam da alıp okurum, seviyorum mevlana nın hayatını ve çevresini:)

    sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. adreferda,

    Evet ben de seviyorum Onun hayatı ile ilgili detayları canım.Bak bi de Kimya Hatun varmış onu da tavsiye etti bi arkadaşım.Ben de sana pas edeyim hemen.Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  11. Merhaba tatlım.Kimya Hatun'u okumuştum ama bu kitabı duymadım.Hemen okuyacağım.Tavsiyen için teşekkürler.Şehr-i Bursa'dan sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Macking,

    Bursalı kankimm sakın ihmal etmeee,seni seviyorummm Şehri Aydın dan selamlar :))

    YanıtlaSil

Sen de yaz bişeyler...