4 Eylül 2010 Cumartesi

Aşk....


Sadece bi kaç alıntı ile tanıtabilirim bu kitabı size...Tarifine cümlelerim yetersiz ,cümelerim haddini bilmez kaçar zannımca ...

14.kural :

Hakkın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine teslim ol.Bırak hayat sana rağmen değil,seninle beraber aksın."Düzenim bozulur,hayatımın altı üstüne gelir."diye endişe etme.Nereden biliyorsun hayatının altının üstünden iyi olmayacağını?

38.Kural:

Yaşadığım hayatı değiştirmeye,kendimi dönüştürmeye hazırmıyım ?"diye sormak için hiç bir zaman geç değil.Kaç yaşında olursak olalım,başımızdan ne geçmiş olursa olsun,tamamen yenilenmek mümkün. Tek bir gün bile bir öncekinin tıpatıp tekrarıysa,yazık.Her an her nefeste yenilenmeli.Yepyeni bir yaşama doğmak için ölmeden önce ölmeli.

Kimya'nın ölümü :
Sonsuzluğa akıp giderken kime,nasıl sitem edebilirim? Allah müşfik,merhametli,rahman ve rahim.Her ayrıntının arkasında bir düzen var.Mükemmel bir aşk nizamı ! Şems'in odasını ipekler ,tüller kuşanarak ziyaret edişimden on altı gün sonra ben Mevlana ' nın evlatlığı Kimya,çağıl çağıl bir hiçlik ırmağına daldım.Orada gönlümden geçtiği gibi yüzdüm,yüzdüm aktım. Ve o zaman anladım ki Kuran'ın dördüncü okuması böyle birşey olmalı:Sonsuzluk,sınırsızlık,kapsayıcılık ve açıklık...Hiç olmak suretiyle her şey olmak...Hafiflemek suretiyle derinleşmek... İşte böyle,yaşamdan ölüme geçişim akarsularla oldu.

40.kural:

Aşksız geçen bir ömür beyhude yaşanmıştır.Acaba ilahi aşk peşinde mi koşmalıyım mecazi mi,yoksa dünyevi,semavi yada cismani mi diye sorma ! Ayrımlar ayrımları doğurur.AŞK'ın ise hiç bir sıfata ve tamlamaya ihtiyacı yoktur.Başlı başına bir dünyadır aşk.Ya tam ortasındasındır,merkezinde,yada dışındasındır,hasretinde.

Seni seviyorum Mevlana,Şemsi Tebrizi,Elif Şafak ve bu kitabı okurken kalbi benim gibi heyecanla çarpan okuyucu...

13 yorum:

  1. ben de seni seviyorum o zaman taze kahve:)
    gerçekten çok etkileyici, insan üzerinde iz bırakan bir kitap. okudugumda keşke bütün kuralları ezberleyebilsem ve hiç unutmasam demiştim ama.. mümkün olmadı tabii:(

    YanıtlaSil
  2. Emel,

    sevgin karşılıksız değil canım herşeyden önce...Kitap herkeste farklı etkiler bırakan muhteşem bi iş olmuş.Sebgiler canımcım :)

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten kitap harika,teşekkürler paylaşımın için kankam....sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. bende bu kitabı yeni bitirdim.
    14. kural benim yaşam ilkem oldu bile, telefonuma kaydettim hergün okuyorum:)
    bende elif şafak'ı çook seviyorum.
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Tatesal,

    Kankacım ben teşekkür ettim,sevgiler canımcım...

    Pembe ajandanın sahibesi,

    Telefona kaydetmek harika fikirmiş,38.kural da kayda değer.Uğradığın için teşekkürler,sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. inanılmaz bir kitaptı hala okuyorum, hala aynı hazzı alıyorum..

    YanıtlaSil
  7. canım kadir geceniz mübarek olsun
    sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  8. kitabı hiç okumadım ama yorumlarını okudum,olumsuz bir yoruma rastlamadım en kısa zamanda okuyacağım bu arada duyduğuma göre AŞK sinema filmi oluyor inşallah en kısa zamanda beyaz perdede izleyeceğiz.Yüreğine sağlık taze kahve....

    YanıtlaSil
  9. Pırıltılı Cadı,

    Ben de ara sıra okumaya karar verdim canım kuralların hepsini ezberlemek istiyorum aslında.Sevgiler canım :)

    YanıtlaSil
  10. Karizma,

    En kısa zamanda okumalısın bu kitabı,tüm sevdiklerimin okumasını istiyorum.Sinemada aynı tadı alırmıyız bilmem ama yine de adının duyurulması adına iyi olur.Yorum için teşekkürler,sevgiler :)

    YanıtlaSil
  11. Örgüçantam,

    Mutluluğumuza ve dualarımızın kabulüne vesile olsun canım,sevgiler arkadaşım :)

    YanıtlaSil
  12. supe rbır kıtap bu.ıkıncı kez okumak ıcın sımdılerde elımde tkrar..

    YanıtlaSil
  13. Pırıltılı ,

    bunaldıkça okunası bi kitap cnm,evde bulunmalı denilecek cinsten :)

    YanıtlaSil

Sen de yaz bişeyler...