30 Kasım 2013 Cumartesi

Bilge'nin kahvesi :)

Ve bayaa bayaa uzun zaman olmuş sanki bakıyorum da şu son güncelleme tarihine :)
Bu arada Denizli'ye Dilek'e mi ziyarete gidilmedi , sonra vakıf olarak İstanbul gezisine mi çıkılmadı neler olmadı neler :)
Dönüp dolaşıp kahvemizin başına geldik ama en nihayetinde... 
Bu gece ne yapsam ne yapsam diye bakınırken dur sen bloğunu ihmal ettin nicedir ona bir el at bakalım dedi içimdeki Bilge. Hangi Bilgeydi çok dikkat etmedim artık, içerdekilerden biri işte :)
Mail kutusundaki tüm kahve paylaşımlarımın tükendiğini de fark edince kendi kahvemi paylaşayım dedim bende :)
Öyle ya Bilge'nin kahvesi içilmedi henüz  Tazekahve'de :) Bakın  nasıl  içmiş kahvesini hatun ? 
Denizli'de Dilek hatunun evindeyiz. Ben gittim diye özenle sakladığı kahve takımını çıkarıyor piyasaya. Konuşmalar  şöyle :
-Güzelce çektin mi Bilgecim.
-Gayet güzel oldu canım.
-Kapakları alsa mıydık bilemedim.
-Yok Dilekçim bence on numara.
-Çikolata yerine lokum mu koysaydık ?
-Hayır balım çikucuyuz bizz..
-İyi peki madem :)
26.10.2013/ Bilge & Dilek/Denizli

E sıkıntılı süreç şu foto mevzusu tabi :) Hele bugünlerde her bi hemcinsim için telaşe meselesi oldu çıktı :) Ben de dahil ben de dahil.. :))
Benim bu postta pek konuşasım yok nedense , kendime şarkımı hediye edip yatmayı planlıyorum.

Bu eseri facede paylaşıp , Zülfü baba bırak bu işleri ve tasavvufa gir demiştim , yineliyorum...Degahta görmek istiyorum ben seni Zülfü Livaneli duy sesimi !


Blogcanlar see you ! :)

9 Kasım 2013 Cumartesi

Sezin'in Kahvesi :)

Bir Sezin var bir de O'nun bi mucizeler dükkanı hatta...

Ay aslında böyle Sezin'ler kendileri başlı başına birer mucize bence , nasıl mı ?

Böyle her şeyi dört dörtlük yapan hatun kişi profili işte bilirsiniz ;  beyaz ve pembe renkleridir hani , hep hanım hanımcıktır onlar ve ufak su birikintilerinden bi çırpıda atlayamazlar. Yanılıyor muyum ben Sezincim  ? Böyle hatun kişilere bir isim vermek gerekirse mmm ne diyebiliriz diye düşünüyorum ve de "pembe beyaz fiyonklu kızlar" olabilir diyorum. Çok orjinal değil ama uzuun ve bol görüşmeli yoğun bi gün sonunda aklıma bu gelebiliyor anca napalım :) Pekiii  nasıl bu kadar iyi tanıyorsun sen bu hatun kişileri derseniz benim de ruhumun yüzde elli kadarını gasp etmiş bir model şeysidir de ordan biliyorum efemm :)
Pembe bi fiyonkun sağladığı etkiyi hangi sihir sağlar  Allahh aşkına bi söyleyin lütfen ?

Neyse efendim , Sezin böyle biridir ve yeni kahvecimizdir ve O'nu sevip saymışızdır , herşeyyler herrşeyler böyledir bu hayatta. Bloğuna zıplayıp kahve muhabbetini ve dükkanını yakından tanıyabilirsiniz ayrıca :)

Ve bakın Sezin'in kahvesine ;) 

Ailemi, Eşimi, Eşimin ailesini, Evimi, Kahvaltılarımızı, ee tabii en tatlı muhabbetlere eşlik eden kahveyi çoook seviyorum.. Her şeyi ayrı ayrı deli gibi sevebilecek kadar geniş yüreklerimiz olsun inşallah...Sezin /04.11.2013/Kayseri 

Şu duanın güzelliğine bakar mısınız ama  yaa ? :)) Yerim ben senin pembe fiyonkunu yerimm ! Çok teşekkür ederiz bu güzel katılım için Sezin'cim. Bu arada canımcım sen şu bizim Taha'yı bilir misin ? Güzel şeyler söyler hep . Bu günlerde takılıp kaldığım bir çalışmasını hediye ediyorum sana. Şarkıyı sana hediye ediyorum ama telif hakları hala Taha'cığın tabi ;) Sevsen bari annem ya , dinle hadi dinlee  :)

Nerdesin diyor eleman ...




Bende bi haylazlıklar  bi haşarılıklar ve bi garfield haller , nerdesin diye sormaya hiç halim yok Ay yüzlüye(s.a.v) ...
Dosdoğru olalım dualarıyla , bi başka kahve şeysinde buluşmak üzere ,

Sevgiler olsun tüm aleme  :) 

3 Kasım 2013 Pazar

Banu'nun Kahvesi :)

"İnto the Wild" filmini bilir misiniz ? Bilin..

Hani bi özgür ruhun hikayesi vardır orda ya ;

Banu ablam da öyle bi özgür ruh işte...

O'nun bir dağ evinde sevgili anneciği ile mutlu bir hayat sürdüğünü bilir miydiniz ? Bilin...

Çünkü herkes tanımalı O'nunki gibi bir hayatı.Mutluluğun ufak ama kıymetli işlerle inşaasının mümkün olabildiğini herkesler bilmeli çünkü. Ne zaman hayattan sıkılıp hareketsiz öylece kala kalsam ben O'nun bloğuna bakarım . Anında içim açılır , yapılabilecekler listesi canlanır hayalimde ve yaşamla commend kuruveririm bir anda :) O'nu bu kadar fazla okuyan olduğuna göre yalnız da değilim muhakkak bu hislerimde ;) An itibariyle şu günlerde duaya ihtiyacı var Banu ablacığımın , tıpkı hapşurunca çok yaşa dediğimiz gibi , sevdiklerimizi Allaha emanet edişimiz gibi bi kaç basit dua cümlesini yürekten kopup gönderebilirsek O'na eğer , çok mutlu olur bu Bilge ;) Şöyle deyiniz koro halinde plzz : "Rabbim inşaallah Banu ablamıza acilinden şifalar nasip et , sağlık ve sıhhatine kavuştur aramıza döndür bir an önce. "
Uzun muu ? Siz ana fikri kaptınız bence kendinizce bir dua edersiniz nasılsa  :) 

Evet bu kahve şeysi nin de  konuğu sevgili Banu ablacım'dır . Güzel kahvesini bizimle paylaşarak beni mutlu etmiştir ve portakall kesinliklee de bir kış meyvesidir ! Her şey de  böyle yerli yerinde olduğuna göre bakalım Banu abla'cım nasıl içmiş kahvesini ? 


Bilgecim... işte kahve keyfimiz :)
Her sabah Solmaz sultan ile karşılıklı sabah kahvemizi içer sohbet ederiz...
Her ikimizin de sabahları kahve içme alışkanlığımız yıllardır var, tabii bir zamanlar ayrı ayrı yapıyorduk bu keyfi :)
Rabbim daha nice nice sabahlar anacığımla kahve keyfimizi nasibetsin...
Dostlarla birlikte kahve keyfinin tadı da bir başka oluyor ya... Sizleri de kahve keyfimize beklediğimi bilin olur mu :)
 Banu /İzmit/20.10.2013

Size daha nice mutlu huzurlu seneler diliyorum güzel Solmaz teyzecimle ablam. Bir an önce aramıza dönmeni sabırsızlıkla bekliyoruz ayrıca. Ve senin için düşündüğüm şarkı tabiki   "into the wild" filminden bir parça.Ne zaman sıkılsam beni alıp uzaklara götüren de bi şarkı aynı zamanda ... 




Ve yine into the wild'den bir alıntı ile bitirmek gerekirse ;

"Bence kariyer denen şey,bir 20 yüzyıl icadıdır ve ben bir kariyer istemiyorum."

Herkeslere sevgiler dostlar :)

1 Kasım 2013 Cuma

Hatice'nin 2. kahvesi :)

Bugünlerde Tuğba Kuruyemiş kahve olayına yeni bir boyut kazandırdı ve müşterilerine ayak üstü kahve ikram etmeye başladı biliyor muydunuz siz bunu ?
Ben geçen gün arkadaşımla şu miskete benzeyen çikolatalı drajelerden almak için girdiğimde öğrendim.
Hatta açmışlar bir anı defteri , kahvenin kırk yıllık hatırını sayfalara yazın dökün geyiği de çevirmeye başlamışlar.
O Tuğba Kuruyemişciler hiç reklam yapmayı sevmeyen Tazekahve'yi böyle de kışkırtıcı hareketlerle kendilerine bağlamış oldular  tabi bir anda ! :)

Kahve şeysine daha önce konuk ettiğimiz sevgili biricik Hatice ablamız , geçen gün uğradığında yine bizim adımızı anarak içmiş kahvesini o Tuğba Kuruyemiş'te bakınız :) Ve anı defterine de yazmış dökmüş kahve dostluğumuzu ;) Bloğunda detaylarıyla görmek isterseniz hemen tıklayınız :)

Yerizzz biz O'nu yerizzz ... Ben bu ablamı çook seviyorum , bütün dünyalar şahit olabilir ! Hatice hatuncuğumun dünya ve ahirette hep mutlu olmasını çook istiyorum Allah'ım duyuyorsun dimi sen de  beni ?
E tabiki duyuyorsun ... O halde dualarımı kabul et inşaallah :)


(Fotonun üzerine tıklayıp büyütebilirsiniz )
        Hatice / 29.10.2013/İzmir

Ablacım ben yine böyle iki saat filan düşündüm nerdeyse(yani dakikalarca demek daha doğru olabilir:p) , sana bi özel bi güzel bi bambaşka şarkılar göndermek istedim. Bilge dedim , ablan aynı sen gibi ya hep dedim, senin için özel olan bi şarkı O'na da özel olur ki dedim. Zorla bakim senin için çook özel bi şarkı varsa hangisidir? dedim. Diğer Bilge'nin aklına bu şarkı gelivermesin mi ? Olay benden içeride hüküm süren bi kaç Bilge arasında gelişiyo burda fark ettiysen ;) Neyse şarkı tam bir mücevher ama bak ...

Zerrin'ciğim söylüyor : O yaz ...
-Hangii yazz ??
-Orası da bize kalsınn :)


Güzel bi Kasım gecesinden herkeslere sevgiler ! 

Ve yaşasın kahve dostluğu :)

Not : Zerrincim o mum bilezikleri atmadıysan bana ulaştırabilir misin  lütfen kuzucum ? :)