24 Ekim 2010 Pazar

Eşarp Canavarım ve yine fikrim geldiii !!

Burda,burda ,burda ve burda değişik değişik fikirlerim gelmişti bir tarihlerde...Takip edenler bilir...Son günlerdeki rehavet dolu zamanlardan sonra utanç içine düşen aklım yeniden bi fikir gelsin diye uğraştı ve beklediği geldi işte...

Eşarp aşkımın evde eşarplardan oluşan kocaman rengarenk bi canavarı var etmesi dikkatimi çekiyordu bir süredir.Bu canavarla mücadele vermek lazımdı :) Kendi haline bırakmak onu daha fazla güçlendirir, düzenim tehdit altına girebilirdi.Özellikle yeni eşarplarla onun bünyesini daha da sağlamlaştırmayı hayal eden bi Bilge varken :)
Tüm tesettürlü arkilerimin aynı tehdit altında olduğunu düşünerek mucit yönümü harekete geçirdim, e bakın fena mı ettim :))



Buldan bezinden kendi ellerimle dikmiştim bi tarihte bu yazlık gömleği...Dikişi seven zamanlarımda ne cesurmuşum diyorum,şimdilerde uğraşamazdım büyük ihtimal :) Son yıllarda kullanmadığımı farkedince fikrimin icrası için yeni kurbanımı da tespit etmiş oldum böylece :)Pimpirikli arkilerim canlarım benim, siz de gidin beğendiğiniz gibi dayanıklı bir kumaş alın canım kıyafet bozmak icap etmez illa tabiki de.Ebatlar mı ? Ne zaman ebat vermiş ki Tazekahve ? O sizin tamamen eşarp canavarınızın büyüklüğüne bakar şekerler :)


Dikiş kısımlarını açtıktan sonra uç uca ekledim.Ve dayanıklı olması için yanları iki aynı boydaki tahta parçasıyla sabitledim.Bu hareketim onu biraz daha İkea dizaynıymışcasına profesyonel bi havaya soktu sölemesi ayıp :D Tahtaları kumaşın içine gizleyip dikiyorsunuz şekerler ,çaktınız değil mi ?

Kolaj içindeki yazılarım çok küçük olmuş okunmuyor,farkındayım...Meali ben vereyim size : İlk resimde eşarpların asılacağı ipler yazıyor.İkinci kısımda üstte ,duvara asılan kısım yazıyor.Ben evdeki eski bi askıyı kullandım.Askıcık ta sevindi bence bu duruma .Altta ise,bone koymak için eklenen cep yazıyor.En alta ekledim bu cebi boneler de dolaşıp durmayacak artık ortalıkta :)

Duvara yada gardrobunuzun kapısına asabilirsiniz kankalar.Anlamış olduğunuz gibi eşarplarınızı iplere asıyorsunuz.Ben canavarımı ifşa etmek istemediğim için son halini boş sergiledim size.Canavar da olsa onun da bi gururu var canım sonuçta :)

Hmm...dudaklarımda kahve lezzeti, karşımda kendi elcazlarımla yaptığım eşarp askım ... hayat güzel bence ya sizce ?

Bilge severek kullanacak :)

Sevgiler ...

22 Ekim 2010 Cuma

Fırat Suyu Kan Akıyor Baksana


Bir önceki postumda belirttiğim ruh halimle okuduğum kitap budur ... Ancak kitap mı beni okumuştur yoksa ben mi kitabı ? Muammadır ... Kitap beni okuduysa eğer neler öğrenmiştir,kafamın karmaşası ona neler anlatmıştır ? Bilinmemektedir :)

Tüm dalgınlığına rağmen bu kitabın mübadele yıllarında geçen bir ada hikayesi olduğu Tazekahvenin söyleyebileceği ilk şey midir ?Evet öyledir ...Herkesin bırakıp gitmesine inat ada sakinlerinden Vasili nin kalıp tek başına yaşamına devam etmesi etrafında dönen bi hikaye olduğunu da veremeyecek acizlikte midir Tazekahve ? Hayır hayır bunu da yapabilir...Yazarın üç beş sayfa periyoduyla dile getirdiği, pembe genç kız örtüsüyle özdeşleştirdiği bi kadın uzvuna takmış olması da ilginç midir ? Hmm.. yani öyledir...Peki ilk sayfalarda ballandırıla ballandırıla anlatılan balık ziyafetleri Tazekahve nin pişen balıkların kokusunu bizzat almasına vesile olmuş mudur ? Bakın bu da doğrudur... :))


Yaşar Kemal i ilk defa okumuş oldum böylece ... Valla bunu bi eksiklik kabul eden dostlarıma boynum kıldan ince.Hele hele ödül aldığı İnce Memedi okumadığımı duyanlar çemkirecek olurlarsa,buyursunlar tadını çıkarsınlar...Okuyamadım imkan olmadı bi türlü işte :(
Abiciğe Yaşar Kemal denince aklına ilk gelen nedir dedim bugün. İnce Memed ve Zülfü Livaneli dedi ...Hmm Zülfü Livaneli ne alaka diye sordum.İyi dostlardır dedi :) Bu da dipçik not olsun benden ve abicimden size :)

Sevgiler tüm dostlara,öpüyorum herkesi !

15 Ekim 2010 Cuma

Sazlıkta sallanan kahveci :)


Hiç birşeye adapte olamıyorum bugünlerde ...

Dünya son hızla dönüyor da ben garip bir ağır çekim içinde kıpırdamaya çalışır gibiyim.
Elimi bişeylere atasım gelmiyor,kendimi zorla ikna edip bi işe başlamaya niyetleniyorum daha başlamadan su koyuveriyorum tam anlamıyla.

Canımcım diyorum kankime , şöyle irmikli sütlü bi tatlı yapsak bugün he ne dersin ? Cevap olumlu da ben çoktan caymışım : Hmm,kim süt alıp gelecek şimdi boşver kankim :/

Evet evet bugün ne yapacağımı biliyorum şu DIY projeme el atıcam ! gün sonuna bitmiş olur sonra da bloğuma şutlar sevindirik olurum. diyorum ... Diyorum da bir iki saniye sonraki iç sesler:Nerdeydi bu makas,bu kumaşa bu ip olur mu,bilmem.Koyayım bi kenara daha sonra bakarım ya ... Ve Dıy yatar :(

Şu kitabı bari al eline Bilgee çıldırtma beni sazlık gibi sallanıp duruyosun ,kendine gel aaaa ! diye çemkirecek oluyorum. Kime söylüyosun kitap elde ama Bilgenin aklı taa ötelerde bi Kaf dağında masallar ortasında şaşmış kalmış :)

Görsel kareler birbirini takip ederse , iyi bir film izlersem, çok iyi olur diyorum sık sık...Açıyorum bi hevesle ama yarım kalıyor çoğu zaman .Sabırla geride bıraktığım giriş , gelişme den sonra sonuç rüyamda çözümleniyor.Sabah uyandığımda gerçek sonucu merak ederek başlıyorum güne...

Hadi Bilge diyor kankim ,akşam bi park bahçe yapıp gelelim...Yaa bilemiyorum ki diyorum, mütemadiyen yorgunum ve de uykusuz...

Şu hafta işte böylesine arafta geçti ya , gelsin yeni hafta :) Yeni hafta ile bişeyciğim kalmaz inş.

Eee peki bu Wıll Smıth fotosu ne diye soranlar vardır : O da yazmayı düşünüp vazgeçtiğim Wıll Smıth hayranlığıma dair olası postuma ithaf edilir...Ama daha sonra mutlaka değinilecek bi konudur kendisi :)

Sevgiler kahvecilerrr !

Başlığa da bakarmısınız,uygun bişey bulamadığım için saçmaladım valla :P

13 Ekim 2010 Çarşamba

Eşşek gözlü :)

Kasabamın yollarında eski bi kamyonet,arkasına doldurulmuş bir sürü güzel gözlü :)
Şaşkın bakışları yüzlerinde; varış istikametinden habersiz, belki de tedirgin,belki teslimiyet halinde kalpler ...Nerden bilebiliriz...

Belki zaman zaman benim de kafama takılan soru ile benzeşiyor iç sesleri :

Bu kadar adam bu ufak mekana doluşmuşuz ta, nereye bu yolculuk ?

Tatlılar ama değil mi :)
Yakından görseniz göz makyajlarının sırlarını kapmaya çalışırdınız kesin :P

Sevgiler :)

11 Ekim 2010 Pazartesi

Eşarpbank


İzmir de meşhur Kemeraltı çarşısında gezerken ağzımı kulaklarıma vardırtan mekan işte burası...İçerde ne kadar kaldım,neler yaşadım hiç hatırlamıyorum...Transa geçmiş olabilir miyim ? Evet olabilirim :)
Her bütçeye her zevke uygun seçeneklerin sunulduğu bu bankı tesettürlü kankilerime tavsiye ederim.(İzmir e yolu düşenlere tabi).Örtü kullanmayan arkilerim de güzel fular çeşitleri için uğrayabilirler .

Öpüyorum şekerler :)

9 Ekim 2010 Cumartesi

Turkuaz elbise

Bahsetmişmiydim size annecik satın aldığı her kıyafeti mutlaka önce bi elden geçirir,kendisi duymasın da bana göre başarısız denemelerdir onlar :D Ablacık ve ben, bu eleştirimizi asla kabul ettiremeyiz anneciğe ; O da bu sanatçı kimliğinden (!) asla ödün vermez...Ama ablacık ve ailedeki herkes çok iyi bilir ki, kıyafet modifiyesinde ben pek iyiyimdir , sölemesi ayıp :))

Çok sevdiğim bi arkadaşım alttaki eteği "misafir için namaz eteği yaparsın" diye vermişti bana.Ben de sıcak bi Ağustos gününde kesip biçip kendime yazlık elbise yapıverdim . Nasıl becerim gelmişse artık,bünye kendini kaybetmiş ; namaz eteğinden askılı elbiseye :) Giydim baktım gayet de şık oldum yalnız,gipürler falan ...Bu turkuaz hatun, bi daha ki yaz için kaldırılıp zula edildi :)




İki fotoyu da aynı zeminde aynı ışıkta fotolasam değilmeyecekti keyfime ama idare edin artık dostlar ... Bi Tazekahve de dört dörtlük olamaz ki dimi ama canımm :))

Sevgilerrr kahveci şekerler !!

4 Ekim 2010 Pazartesi

İtiraflar :)


Mim almayı seviyorum ,ne dolandırıyorum ki konuşmayı ,anlatmayı seviyorum ben işte ... Bi fincan kahve olsun, yanında bi de candan ciğerden bi dost; anlatsın da anlatsın Bilge...Pehh...değmeyin keyfine :)) Hayır hayır geveze ağustos böceği kategorisine katmayın hemen ,görüyorsunuz ara sıra bütçeye faydalı geridönüşüm marifetlerimiz de oluyor ,sergiliyoruz icabında...Çalışkan karıncalar havalı heveslerini kursaklarına gömüversinler bi zahmet , o kadar da boş değiliz çok şükür :D Ne zararı var içten gelen kelimeciklerin cümleciklerin insan bünyesine ? Su damlasını bile güzelleştirmemiş mi güzel kelamlar ? Niye yasak edelim çok sözü lafı ağzımıza dilimize ,yazık değil mi...Dost meclisleri fora olsun yaniii :)) İşte,bi mim postunu bile destanımsı girişle açar Tazekahve; bıdı bıdıyı seven Tazekahvee :))

My dreams,yeni blogger kankimiz, itiraflarımızı merak etmiş 5 adet,kamuya açabileceğimizi esirgemeyiz,söyleriz tabi ki de :

1) Temizlik yapmayı sevmiyorum ama temiz yaşamak istiyorum.Söylenir mi bu,söyledim valla :P
2)Empati hastalığım var,karşımdakini fazlaca düşündüğüm için yerlerdeyim daima.Ezilivermeyi ezmeye yeğ tutuyorum çoğu zaman :(
3)Kültürlü insanları herkesten üstün görüyorum.Aslında Allah bilir tabi kim üstün ...

4)Şu sıralar en yakın arkadaşım sadece 15 yaşında ve ben onunla çok eğleniyorum.Söylenecek bişey yok :)

5)Görüşmek istemediğim insanlara işlerimi bahane ediyorum bazen.Eee bunu herkes yapıyor ama :)


Ben mim pas etmeyi sevmiyorum,izleyenler bilir...Ortalığa saçıp dökülesi itirafı olan buyursun bloğunda ifşa etsin.

Tazekahveden bu kadar :)

Sevgiler,selamlar ayrıca da pozitif kelamlar herkese !

1 Ekim 2010 Cuma

Ablacığın botanik balkonu

Candan ciğerden kopma ablacım yetiştirdiği çiçeklerini hep öğünç kaynağı olarak bana gösterir.
Heyecanla yaşamlarına katılmalarını anlatır , tepki olarak ta benden aynı heyecanı bekler :)
Bilgecim bak bu menekşeleri geçen yaz süpermarketten almıştım,ufacıktı bunlar,şimdi nasıl oldular bak nasıllar güzeller değil mi !
Ben tüm gayretimle aynı frekansı tutturmaya çalışrım da bi türlü olmaz :
Yeşiller ablacım işte....
Ablacım :
:(( ........

Geçtiğimiz haftalarda evine ziyarete gittiğimde elime dijiyi alıp saksı sakinlerini çekmeye başladığımda çocuklar gibi sevindi :

Bloğuna koyacaksın değil mi ! Gel bak gel salondakini de çekelim ,dur şurayı düzeltelim de öle çek ...Bunun adı : ...... Bilgecim, az su yetiyor buna güneşi çok seviyor !

Ben:
Tamam ablacım sadece foto çekicem açıklamaya gerek yok tamam mı şeker ?

Ablam:
Aman , iyi tamam ....











Ablacık bak artık şöhretler senin nazlı hatunlar !
Hmm...onlara neden ısınamadım biliyomusun peki ?
Bana vermen gereken ilgi den çalıyolardı da ondann :))
Sevgiler kahvecilerr !!